Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

6 maanden oude baby wordt huilend en nog moe wakker

 • Auteur
  Berichten
 • #10267699

  Hallo, 

  Misschien zijn er meer moeders die mijn probleem begrijpen en misschien tips kunnen geven. 

  Ons dochtertje wordt sinds enkele weken na haar dutje huilend wakker. Als ik haar dan uit bed haal, is ze de rest van de dag erg prikkelbaar, jengelig en niks is goed…ik zie duidelijk dat ze eigenlijk nog niet is uitgeslapen maar als ik haar na een uurtje weer neerleg, protesteert ze. Hoe moe ze ook is. 

  Herkent iemand dit? Zijn er dingen die ik kan proberen?

   


  GebruikerEM
  Bijdrager
  #10267705 Quote

  Owja zo herkenbaar. Ik denk dat je in een sprongetje zit. Bij ond werden de sprongen steeds heftiget waarbij hij dus ook huilend wakker werd en de rest vd dag niet te genieten was haha. We lieten hem okk wel is eveb gaan en soms sliep hij nog even verder. Duurt max een paar weekjes en dan is het weer voorbij haha. Succes


  Klijn
  Bijdrager
  #10267727 Quote

  Heb je een draagdoek of zak? Misschien krijg je haar daarin nog wel even in slaap als ze een tijdje wakker is geweest maar eigenlijk alweer/nog steeds moe.

  #10267732 Quote

  GebruikerEM, 

  Volgens het boek hebben we net een (hele zware) sprong achter de rug. Ze heeft weken achtereen gewoon overdag helemaal niet geslapen ook al was ze doodmoe… Heel vervelend. Zelfs achterin de auto of in de wandelwagen niet willen /kunnen slapen.

  Sinds twee weken slaapt ze gelukkig weer even overdag… Maar niet lang en blijkbaar niet genoeg. 

  #10267743 Quote

  Klijn, 

  Ik heb een draagzak. Eén keer geprobeerd, niet echt een succes. Het is ook niet dat ze bij mij wil zijn want ook bij mij op schoot is ze jengelig en bozig. Ik hoop dat het een fase is en dat ook deze gauw weer over is! 

  #10267774 Quote

  Ja. Ik haal hem er dan niet uit Maar breng hem weer in slaap tot hij wel uitgeslapen is. Werkt goed 

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10267863 Quote

  Gebruiker10102650,

  Ik heb inderdaad gisteren hetzelfde geprobeerd. Wel even naar haar toe gaan om een aai over de bol te geven en even sussen.

  Na 10 minuten viel ze voor 5 minuten (half) in slaap maar werd ze daarna krijsend wakker. Toen heb ik haar er maar uit gehaald. Misschien even een paar dagen zo volhouden?

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct