Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

601490 Drinken Uit Een Bekertje

 • Auteur
  Berichten
 • #1607492

  hallo medemamma's,

  Mijn zoontje is bijna 10 maanden en dus ben ik hem al een tijdje aan het wennen aan het drinken uit een bekertje. Het gaat al best aardig. Water en thee drinken is geen probleem, maar melk wil hij uit een fles.

  Is dat een fase en moet me daar geen zorgen om maken? ik probeer het iedere dag met de lunch, hij drinkt dan twee slokjes uit het bekertje en duwt het dan weg. Als ik de melk dan maar in een flesje doe drinkt hij het helemaal op.

  Wie herkent dit? En hoe heb je dit opgelost?

  Ben heel benieuwd naar jullie reactie.
  Amanda

  #3379036 Quote

  geef je de melk dan warm of koud?

  Ik kan me voorstellen dat warme melk uit de fles gewoon goed voelt, even lekker drinken.
  Misschien wil het uit een bekertje beter koud.

  Ik heb daar zelf nooit moeilijk over gedaan, ze zijn er vanzelf aan toe.

  #3379042 Quote

  Hallo,

  Mijn dochter is 20 maanden en drinkt nog steeds alles uit een tuitbeker. Af en toen oefenen we met een beker en dat kan ze ook wel, maar ze draait de beker na een paar minuten steevast om en ik heb geen zin om haar steeds te verschonen of om de vloer weer te gaan dweilen. Ik zou me met 10 maanden nog lang geen zorgen maken en de melk gewoon uit een flesje geven, het is al lang knap dat je kind uberhaupt drinken uit een beker drinkt!

  groetjes

  Annemieke

  #3379133 Quote

  hoi,

  Ik zou me vooral geen zorgen maken. Ik vind het al knap dat hij nu al uit een bekertje drinkt. Mijn dochter was bijna 2 toen ze uit een normale beker kon drinken. Ik wilde eigenlijk alles volgens de boekjes, maar ben er ondertussen wel achter dat het allemaal vanzelf wel komt, vroeg of laat.

  Groetjes,
  Paula
  moeder van Elin (2,5 jaar) en Norah (14 weken)

  #3379137 Quote

  Ik heb ook geen zin om iedere keer de troep op te ruimen. Ik ben al blij als ik het huishouden voor elkaar krijg. Mijn zoontje leert nu uit de tuitbeker te drinken. Op het cb zijn ze er nogal gebrand op dat ze uit een beker kunnen drinken. Een kennis van ons maakte de opmerking van 'zullen we ze maar meteen inschrijven voor de universiteit?' Ze leren het vanzelf wel ben ik van mening. De arts van het cb opperde zelfs om hem maar dorst te laten krijgen en dus alleen nog uit een tuitbeker te laten drinken. Dat terwijl het al dagen meer dan 30 graden was. Juist dan zijn ze vocht hard nodig of ligt dat aan mij? Ik laat mijn zoontje gewoon zelf zijn tempo bepalen en oefen af en toe met hem.

  #3379195 Quote

  ik wilde ongeveer dezelfde vraag stellen.
  mijn dochter is nu 18 maanden en ben ook bezig om uit een beker te laten drinken.
  het enige nadeel is dat ze alles zelf wilt doen, ik mag niet helpen.
  dus ze rukt het bekertje uit mijn handen of van de tafel, je kan het al raden alles nat.
  en als het dan lukt is ze bij de eerste slok erg gulzig zodat ze zich erg verslikt.
    de tuitbeker en rietjes beker gaan prima.

  op het cb hebben ze er niet over gevraagd, wel over het eet schema, en daar zei ik dat ze een tuitbeker of een rietjes beker kreeg, kreeg hier over geen commentaar.

  het komt vanzelf wel denk ik de een is wat sneller dan de ander.

  groetjes henny

  read more image Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #3379203 Quote

  Hoi Amanda,

  Mijn zoontje  is ook 10 mnd, maar drinkt ook nog niet uit een gewoon bekertje. Ik probeer het wel eens, maar hij duwt het dan weg.
  Wel drinkt hij diksap uit een tuitbeker, dit gaat erg goed. Welke tuitbeker gebruik jij eigenlijk?
  Ik heb die van avant, maar daar kunnen geen warme dranken en pedermelk in.

  Groetjes Sanne

  #3379206 Quote

  Hallo,
  Onze zoon heeft ook lange tijd melk uit een flesje gedronken omdat hij melk nou eenmaal associeerde met fles. Water, thee, sap gingen makkelijker waren sneller uit een beker te leren. Op een gegeven moment heb ik ook melk in een beker gegeven en na een paar keer ging dit ook goed.
  Difrax heeft in het assortiment een oefenbeker. Dit is een beker met een gebogen rand en neusuitsparing. Deze rand zorgt ervoor dat je kind de lippen  makkelijker op de bekerrand kan plaatsen en daardoor beter (met minder knoeien) hieruit kan drinken. Ook een gewone beker met een iets dikkere of gebogen rand kan hierbij helpen.
  Thuis gebruiken we ook vaak de rietjesbeker van Tupperware. Het is een gewone plastic beker met een deksel waar een uitsparing in zit voor een gewoon rietje. De beker is dus ook als gewone drinkbeker te gebruiken. Voor onderweg neem ik vaak de rietjesbeker van Nuby mee. Ik heb zelf wel eens geprobeerd om hieruit te drinken, maar dan moet je heel hard zuigen.
  Succes!

  #3379212 Quote

  je probleem herken   ik niet omdat mijn zoontje wel melk uit een beker lust.
  mar ik zou me er geen zorgen over maken. het gaat om de techniek, en die beheerst hij zo te zien al. dan komt de smaak vanzelf ook wel.
  en een warme fles is hij natuurlijk gewend en associeert hij met iets lekkers.
  gewoon blijven proberen, dan   komt dat vast goed.

  greet

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen