Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

601495 Niet Aan De Fles

 • Auteur
  Berichten
 • #1607497

  Hallo allemaal,

  Ik zal mij even voorstellen: Ik ben Myrna, 26 jaar, en mama van James (2) en Nike (spreek uit 'nieke', van 11 weken).
  Ik zit met een groot probleem, namelijk: Mijn meisje, Nike, wil met geen mogelijkheid uit een fles drinken. Ik had gekozen voor borstvoeding en na de nodige strubbelingen is dat aardig gelukt. Maar met het vooruitzicht op het weer moeten gaan werken, ben ik vanaf 6 weken zo'n beetje dagelijks gaan proberen om haar een flesje te geven. Meteen met het idee dat ik dan ook eens een paar uutjes weg kan zonder haar mee te nemen.
  Helaas is dit tot op heden dus nog niet gelukt. Ik heb echt alles al geprobeerd!! Fles door iemand anders laten geven, met kunstvoeding erin, andere flessen, andere spenen, op een tijdstip dat ze echt honger heeft, in de houding waarin ik altijd borstvoeding geef…. noem maar op, ik heb alles gedaan wat in mij op kwam. Ook het consultatiebureau kon verder niets bedenken, behalve uithongeren….  en dat zie ik niet zo zitten. Ze is nog zo klein en heeft de voeding gewoon nodig, daarbuiten raakt ze daar waarschijnlijk alleen maar meer gefrustreerd door en maak ik het misschien alleen maar erger dan het is.
  Ik ben echt ten einde raad, want volgende week moet ik weer gaan werken, dan gaan Nike en James 3 dagen naar een kinderdagverblijf en ze drinkt dus echt geen enkele voeding zelf. Ze zijn al 2 weken een paar dagen aan het wennen op het kdv en ook daar proberen ze van alles om Nike zelf haar voeding te laten nemen. Zo hebben ze het met een cupje geprobeerd en met een spuitje, maar ze drinkt gewoonweg niet! Dus steeds wordt ik weer gebeld of ik wil komen om toch zelf voeding te komen geven….
  Het is niet zo dat ik niet tijdens mijn werk wil komen voeden, maar ik heb daar ook een klas met 9 kinderen (speciaal onderwijs) die ik niet zomaar in de steek kan laten 2 of 3 keer per dag! Daarbij denk ik dat de directeur me dat ook zeker niet in dank af zal nemen, ookal heb ik er wettelijk recht op. Helaas is het nog vakantie en kan ik het dus ook nog niet bespreken met de directie…

  Wie kan mij helpen????
  Heeft er nog iemand een gouden tip, want ik weet echt niet meer wat ik moet doen 🙁

  Alvast bedankt, liefs Pyr

  #3379054 Quote

  heb je al borstvoeding met een tepelbeschermer eprobeerd, ligt ze toch aan je borst maar went ook aan rubber ….. idee

  mamasanneke

  #3379055 Quote

  Hoi,

  Ik kan me heel goed voorstellen hoe je je voelt. Ik werk zelf ook in het onderwijs en dan kun je gewoon niet tussendoor weg. Dat is ook een van de redenen dat ik ben overgestapt op kv toen ik weer ging werken. Gelukkig vond mij meisje het geen probleem. Mijn kraamverzorgster had mij meteen verteld dat je met 4 weken als moest beginnen om haar een flesje te geven af en toe, omdat ze anders   heel veel moeite kunnen hebben om uit het flesje te leren drinken.

  Misschien kun je eens proberen om haar eerst iets anders uit het flesje te laten drinken, zoals slappe thee (zonder theine) of verdund vruchtensap.

  Ik weet ook toevallig dat een kennis van mij hetzelfde probleem had, en vanaf 3 maanden haar dochtertje uit een rietje heeft leren drinken. Misschien ook een optie (al duurt het dan wel lang voordat ze een keer een voeding op heeft.)

  Heel veel succes!

  groetjes,

  Desiree

  #3379056 Quote

  hoi Pyr,

  Onze jongste is nu 6 mnd en krijgt volledig bv.  We hebben ook veel moeite gehad met flesjes.
  Bij ons werkte dit het beste:

  We hebben een totaal andere speen gekocht,  een speen van difrax; kersmodel maat m.
  Hier hebben we extra gaatjes in geprikt.
  Ons dochtertje is met bv namelijk binnen 10 minuten klaar, en een flesje afgekolfde melk daar moest ze veel te hard voor zuigen.
  We hebben de speen er losjes opgedraaid, en het werkte!

  Misschien het proberen waard?

  Stel anders je vraag ook eens op het borstvoedingsforum:
  http://www.borstvoedingsforum.nl

  veel succes en niet opgeven hoor!

  groetjes Linda

  #3379058 Quote

  Hoihoi,

  Ook wij hadden een enorme flesweigeraar en dus ook alles geprobeerd.
  Vanaf week 5 flesje geprobeerd en die pakte hij direct, daarna iedere week 1 of 2 keer en dat ging goed. Drie weken voordat ik weer aan het werk moest vertikte meneer het dus. Alles geprobeerd, wij zijn uiteindelijk na lang doorzetten bij de avent speen terecht gekomen.
  Andere houding (liggend op je benen of bank). We hebben wel echt doorgezet, eerst iedere voeding geprobeerd uit de fles te laten drinken, hij ging huilen, maar toch doorzetten ( is heel erg als moeder) op een gegeven moment was hij zo moe dat hij zich eraan over gaf en begon te drinken, steeds een beetje meer. Na de tijd gewoon aan de borst, als hij maar iets had gedronken. Ook heb ik hem eerst aan de borst gedaan en dan borst eruit speen erin..bij de speen huilde hij direct maar op een gegeven moment pakte hij hem toch.

  Ik vond het vreselijk om te doen maar na twee dagen ploeteren voor iedere voeding pakte hij na nog maar een paar minuten jammeren de fles. We zijn nu drie weken verder en heb hem vanmorgen zelf het flesje gegeven en die drinkt hij zonder mokken op.

  Ook ik heb me vreselijk zorgen gemaakt op mijn eerste werkdag omdat het niet fantastisch ging met de fles maar de oppas mailde mij en hij had zijn fles helemaal leeg…….

  Ik hoop dat je er wat aan hebt, niet een leuke methode, maar voor ons wel effectief en ze hongeren zichzelf echt niet uit hoor…

  #3379061 Quote

  Hoi,
  Mijn dochtertje (nu 9maanden) wilde na 3 weken de fles al niet meer.
  Alles hebben we geprobeerd maar ze wilde echt niet!
  Tja daar wordt je echt radeloos van want de voeding hebben ze echt nog nodig!
  Toen hebben we een bekertje geprobeerd,gewoon eentje zonder tuit. En jawel hoor dat vond ze prachtig.
  Dus nu drinkt ze al vanaf dat ze 3 weken is uit een bekertje zonder knoeien!

  Misschien zou je dat eens kunnen proberen!

  read more image Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #3379069 Quote

  Hallo allemaal,

  iedereen ontzettend bedankt voor alle tips! Ik heb ze allemaal opgeschreven en ga zeker kijken welke voor ons werkt.
  Het probleem ligt er bij Nike echt aan dat ze niet die speen in haar mond wil. Ik heb ook al venkelthee en kunstvoeding geprobeerd, maar het maakt niet uit, ze duwt gewoon die speen weg. Op mijn vinger wil ze wel zuigen en nu heb ik een spuitje bv naast mijn vinger langzaam leeggespoten en dit werkt wel. Het gaat heel traag, maar wie weet….
  We blijven het proberen!

  Groetjes Pyr

  #3379107 Quote

  hallo Pyr,

  misschien heb je al een oplossing gevonden, maar ik heb ook misschien nog een tip.
  Je kan een borstfles proberen.
  Dit is een zachte fles in de vorm van een borst. je geeft deze fles een beetje recht op, ik vond hem een uitkomst!!
  Verkrijgbaar bij de betere speciaal zaken

  Groetjes, aag

  #3379168 Quote

  Hoi Pyr,

  ik ben benieuwd of het bij jou inmiddels is gelukt met de flesvoeding, ik heb nl. hetzelfde probleem en ben de gouden tip nog niet tegengekomen?

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen