Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

601532 Geen Tanden Wat Mag Hij Al Eten

 • Auteur
  Berichten
 • #1607534

  Hoi!
  Mijn zoontje is 7 maanden en in de verste verte is er nog geen spoortje van een aankomend tandje te bekennen. Ik ben niet erg verbaast, ik was zelf 14 mnd toen ik mijn eerste tandje kreeg. Hij eet flesvoeding en gepreerde fruit en groente hapjes. Ik wil hem graag ook wat anders geven, een rijstewafel of koekje. Wat mag hij al en wat is aan te raden voor kind met zonder tanden?
  Gr. Vosje

  #3379242 Quote

  Mijn dochter at rijstewafels en liga's voor 6 maanden en ouder en soepstengels zonder tanden. Ook brood kunnen ze gewoon eten zonder tanden. Brood kun je gewoon in de wangzak stoppen en dat kauwen ze dan wel weg. Eerst wel zonder korstjes.   Of je geeft een broodkorst om op te kauwen, dat wordt ook zacht dus dat krijgen ze wel weg.

  Groetjes,

  Linda moeder van Rebecca 11november 2005

  #3379246 Quote

  Hoi,

  Mijn dochtertje eet al vanaf 5 maanden liga's en vanaf 6 maanden rijstewafels en koekjes, zonder tanden. Ze eet nu ook al broodjes met appelstroop (zonder korst) en stukjes banaan en schijfjes citroen en sinasappel. Spagetti slierten vind ze ook heel leuk, maar alleen als er ook een beetje tomatenpuree aan zit.
  Mij is verteld dat ze moeten kauwen zonder tanden, omdat dat het doorkomen van de tanden stimuleert en omdat ze anders later, als ze wel tanden hebben, geen vast voedsel willen/kunnen eten.

  succes.

  Desiree

  #3379250 Quote

  Ook al hebben babies nog geen tanden, dan kunnen ze kauwen. Groenten beetgaar kunnen ze na enigzins wat oefenen zelf afhappen. ZGoogle eens op "rapley" dan vind je misschien wel de info die je zoek.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen