Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

601598 Huilbaby

 • Auteur
  Berichten
 • #1607600

  hallo meiden,

  Mischien kan iemand mij helpen…

  Ik heb een dochtertje van 3 weken, en zij is alleen maar aan het huilen? En ik twijfel gewoon of dit wel normaal is, als ze wakker is kan ze alleen maar huilen , ze is alleen maar stil als ze haar flesje aan het drinken is, en ze valt heel moeilijk in slaap dus ze kan uren lang door huilen, ze krijgt cinababy voor darmkrampjes, maar het lijkt mij zo sterk dat ze 24 uur continu last heeft van darmkrampjes, ik word er een beetje wanhopig van,   ik zat te denken mischien ligt het aan haar voeding,   wie heeft er ervaring met veranderen van voeding,kan dat geen kwaad? ik wil over gaan van friso normaal naar friso voor darmkrampjes en alergien?

  Svp zie ik jullie reacties graag tegemoet.

  Vriendelijke groet,
  Sara

  #3379558 Quote

  Hoi Sara,

  Wat ontzettend naar zeg voor jullie. Baker je haar ook in? Ze is nl. nog zo klein het kan best zijn dat ze daar erg veel behoefte aan heeft. Je hebt het volgende boek (Regelmaat en inbakeren" van Ria Blom) misschien iets om eens te lezen. Onze dochter is een maand te vroeg geboren en die heb ik ook tot 11 weken ingebakerd ze had daar veel baat bij. (Ze huilde niet veel maar hield zich zelf wel wakker doordat ze met haar armpjes maaide).
  Op het CB kunnen ze je precies uitleggen hoe je zo'n kleintje in moet bakeren. Er zijn ook hele handige bakerzakken te koop google maar eens op inbakeren.
  Teveel wisselen van voeding zou ik niet doen ze moeten daar toch elke keer aan wennen (zal ik ook even navragen als ik jou was bij CB).

  Sterkte ermee, hoop voor je dat ze snel wat rustiger wordt zo'n huilend kleintje is zo zielig.

  Groetjes Marian

  #3379559 Quote

  hoi,

  het lijkt mij ook inderdaad vervelend op zijn zachtst gezegd zo'n huilend kleintje!
  inbakeren   is bij mij ook iets wat meteen te binnen schiet wat misschien wel helpt!
  zou het zeker proberen.
  heb je er al met het consultatieburo over gehad?en wat zeggen die ervan?

  heel veel succes&sterkte,hopelijk gaat het snel beter.

  groetjes Corien

  #3379561 Quote

  Hallo,
  vreselijk zeg dat jullie kleintje zo veel huilt.
  Er zijn inderdaad veel dingen mogelijk. Misschien helpt inbakeren, ook kan je denken aan koemelkallergie als ze flesvoeding krijgt of het KISS-syndroom.
  Dat laatste houdt in dat baby's tijdens de geboorte hun nek/schedel bezeren en daar last van houden.
  Vaak zie je dan ook dat ze tijdens het liggen een voorkeurshouding hebben (dus altijd met het hoofdje op dezelfde manier liggen).
  Kijk eens op http://www.kiss-kinderen.nl/
  en overleg met de huisarts/kinderarts/manueel therapeut.
  Laat je even weten wat er uit gekomen is?
  Succes!

  #3379567 Quote

  Voor Maria:
  De kans dat krampen bij een baby worden veroorzaakt zijn maar heel klein. Het wordt vaak wel gezegd, maar in de praktijk blijkt het zelden de oorzaak van krampjes. Ken je het borstvoedingsforum  ook? Daar kun je goede adviezen krijgen. Krampjes bij een baby die bv krijgt, kunnen bijv. veroorzaakt worden door te veel melkproductie van de moeder.

  Over het moe zijn: er zijn een boel kindjes die je zomaar in  hun eigen kamertje in hun eigen bedje weg kan leggen, sommige kindjes protesteren daar echter heftig tegen. Wat je schrijft over dat ze bij jou op de bank wel rustig was, klinkt voor mij heel herkenbaar in de oren. De beste oplossing voor mij was om er gewoon in mee te gaan. Ik ging dus regelmatig samen met mijn zoontje op het grote bed liggen, dan konden we lekker allebei even slapen (of ik een boekje lezen of zo). Als ik naast hem lag, sliep hij veel beter in en ook langer door. Als ik wat wilde ondernemen, deed ik hem in een draagdoek en kon hij lekker tegen mij aan slapen terwijl ik mijn handen vrij had voor huishouden of iets anders.

  Groetjes,
  Helena

  #3379568 Quote

  Oeps!

  De kans dat krampen bij een baby worden veroorzaakt zijn maar heel klein.

  Moet natuurlijk zijn:
  De kans dat krampen bij een baby worden veroorzaakt door de voeding van de moeder zijn maar heel klein.

  read more image Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #3379572 Quote

  ik zou inderdaad ook denken aan een kiss baby, heb je een moeilijke bevalling gehad of lag ze lang in een stuit???
  vraag eens advies aan een osteopaat misschien kan die een oplossing bieden, misschien heeft ze "gewoon" pijn en dan kan hij/zij vaak een oplossing bieden.
  Ik zou zelf niet zomaar beginnen met andere voeding, vaak is dat niet de oorzaak en dan zoek je misschien in de verkeerde hoek.
  Misschien is het wel een heel gevoelig kindje die erg veel last heeft van pikkels, zoek dan eens op http://www.inbakeren.nl over regelmaat .
  bel anders eens naar je consultatiebureau of er iemand langs kan komen of dat je misschien een spoedafspraak kan maken.
  Ik snap dat het op deze manier niet leuk meer is ik wens je heel veel strkte toe succes ermee.
  vertel nog eens hoe het afloopt groetjes Martine

  #3379576 Quote

  He bah dat is vervelend,
  Wij hadden dit ook met Thijmen en ik wist niet was het was. Heb alles geprobeerd. Ik vond het soms erg moeilijk te genieten en ik vond het zo zielig.

  Wij zijn begonnen met inbakeren en dit heeft wel iets geholpen. Achteraf denk ik dat Thijmen vaak last van zijn darmpjes had, hierdoor niet kon slapen en daardoor weer oververmoeid was. Zo huilde hij dan weer omdat hij kramp had en dan weer omdat hji oververmoeid was.
  Maar zoals ik al zei ik vond dat erg moeilijk om te zien wat er met hem aan de hand was. We zijn voor de zekerheid naar de huisarts geweest en een keer extra naar het CB om iets medisch uit te sluiten.
  Ik wil je heel veel sterkte wensen want dit zijn zware tijden.

  Als het net zo gaat als Thijmen dan wordt het steeds een beetje beter. Vanaf 6 weken ging het steeds een beetje beter, en vanaf 3 maanden ging het goed en kunnen we echt heerlijk genieten!! Thijmen is nu 4,5 maanden en het gaat nog steeds goed, het inbakeren zijn we inmiddels weer af!!

  Liefs Janneke

  #3379584 Quote

  Hoi Sara,

  Erg herkenbaar allemaal. Mijn dochter (nu 4 mnd) huilde ook erg vanaf de 2e week en het werd alsmaar erger. Ik dacht ook aan darmkrampjes. Allerlei druppels geprobeerd en niets hielp. Toen na overleg met CB overgegaan op andere voeding tegen krampjes maar dat hielp ook niets. Toen op eigen initiatief afspraak gemaakt bij een Chiropractor en die contstateerde dat het nekje en het bekken iets vastzat. Dat vastzittende bekken kon wel eens de oorzaak zijn van de krampjes. 4 behandelingen gehad en het ging zowaar een weekje de goede kant op maar toen kwamen de klachten terug. Wij hadden ook sterk het gevoel dat dit huilen/krijsen echt niet normaal was en dat onze dochter echt veel pijn had. De wanhoop echt nabij zijn we toen nogmaals op het CB bij de arts geweest en die stelde voor te gaan inbakeren. Ze sliep daarna wel rustiger maar de klachten waren zeker niet over. We hebben toen ook op advies van de arts na een week voeding geprobeerd voor koemelk allergie (Nutrilon Pepti). Na 1 DAG deze voeding te hebben gebruikt kennen wij onze dochter niet meer terug. Vrolijk, lachen, gillen… helemaal super. Alleen er jammer dat het 3 maand geduurd heeft voordat we er achter waren. Ze heeft gewoon al die tijd pijn gehad en dat is wel zielig. Het blijkt dus wel dat ons gevoel juist was. Ze zeggen ook altijd; '"volg je moedergevoel". Dus heb je echt het idee dat er iets aan de hand is, trek dan ook aan de bel op het CB en laat je niet met een kluitje in het riet sturen.

  Heel veel suc6.

  Helèn (mama van Bas (3) en Floor (4mnd)

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen