Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

601628 Wat Vinden Jullie Hiervan

 • Auteur
  Berichten
 • #1607630

  Dag Meiden,

  Vandaag is Kevin naar het CB geweest voor zijn 2e prikjes! Hij is goed geroeit, 6665 gram en 62.5 cm. Hij was erg dapper. Bij zijn eerste prikje heeft hij niet gehuild  maar zijn 2e prikje wel, want die was een beetje gemeen. Na een dikke knuffel en de zangtalent van mij (klap eens in je handjes blij..blij..blij..) was hij snel weer getroost !

  Maar waar ik eigenlijk wilde over hebben…

  Mijn schoonfamilie heeft last van allergie (hooikoorst en asma). Kevin heeft een lichte vorm van Constitutioneel eczeem (rode vlekken op zijn gezichtje). Hij heeft daarvoor een vaseline zalf gekregen van de HA. Volgens mijn HA kan het de ene keer erg zijn en de andere keer weer niet, het eczeem kan per dag verschillen.  Het is dus erfelijk. Kevin heeft vanaf zijn geboorte altijd Nutrilon standaard 1 gebruikt. En hij doet daar prima op.

  Volgens de CB arts moet ik nu overstappen op Nutrilon Hypo-Allergeen gezien de allergie van mijn schoonfamilie. Zo verklein ik de kans op allergie bij Kevin.

  Meteen na het bezoek heb ik een pak Nutrilon Hypo-Allergeen gehaald bij de drogist. Voor dat ik ging voeden heb ik nog het Nutrilon advieslijn gebeld om te vragen hoe ik het beste kan overstappen. Kreeg ik te horen dat het advies van de CB arts vreemd was?!? Volgens de voedingsdeskundige van Nutrilon heeft het voor Kevin nu geen zin meer om over te stappen, omdat hij al ruim 3 maanden Nutrilon standaard heeft gehad. Nutrilon Hypo-Allergeen is een preventie voeding. Je begint altijd met Nutrilon Hypo-Allergeen na de BV of als eerste flesje als je gelijk de fles wilt geven. Daarna heeft het dus weinig zin omdat het preventief is. Mocht Kevin allergie hebben vanwege de voeding, moet hij Nutrilon Pepti hebben dus ook geen Nutrilon Hypo-Allergeen! Haar advies was:  verder gaan waar Kevin goed op doet en dat is Nutrilon standaard 1. En dat geld ook voor de opvolgmelk.

  Ik ben een beetje geschrokken van 2 verschillende adviezen. Ik ga ervan uit dat de CB arts deskundig is. Maar ik geloof ook niet dat de voedingsdeskundig van Nutrilon liegt. Want vanuit commercie had ze ook kunnen zeggen dat Kevin Nutrilon Hypo-Allergeen moet gebruiken,  omdat deze  5 euro duurder is! Maar dat heeft ze niet gedaan.

  Wat vinden jullie hiervan???? Zijn hier kindjes die op een latere leefdtijd (na een paar weken/maanden) overtestapt van Standaard naar Hypo-Allergeen? En wat zijn jullie ervaringen?

  Ik ga morgen zowiezo mijn HA bellen (de lijn is nu gesloten) voor een 3e advies. Eens kijken wat hij hiervan vindt.

  Alvast bedankt voor jullie reacties!

  Liefs, Loekie en een dappere Kevin! (16weken)

  #3379720 Quote

  Hoi

  Ik heb geen ervaring met flesvoeding, maar wel met verkeerde adviezen van het cb!
  Helaas moet ik hier de adviezen van het cb met een kilootje zout nemen, en daar is mijn cb geen uitzondering in.
  Je doet er dus goed aan toch even verder te informeren!

  Groetjes
  Eleanor

  #3379722 Quote

  Hoi Loekie,

  Mijn zoontje is nu 6 maanden en gebruikt vanaf 3 maanden hypo-allergeen.Ben nu overgestapt naar hypo allergeen 2.
  Zover ik heb begrepen van c.b moet je gelijk na de borstvoeding beginnen met hypo-allergeen en niet eerst andere melk geven.Ik had een bus nutrilon standaard in zo,n babydoos zitten en vroeg of ik die eerst mocht gebruiken,maar dat werd afgeraden.
  Mijn mening is dat het geen zin meer heeft om daar mee te beginnen!
  Ik hoop dat er nog niet meer andere meningen komen voor je,want verwarring is zo waardeloos!

  Groetjes Lena

  #3379723 Quote

  Kijk eens op deze website.
  Hier staat goed uitgelegd wat jouw vragen zijn, denk ik.

  http://www.babyallergie.nl/hypo-allergene_melk.htm

  Groet MilanMama

  #3379744 Quote

  Ik wilde even reageren op hypo allergeen voeding. Mijn zoontje is nu 3 maanden en ik ben vanaf maandag met deze voeding begonnen om de volgende reden. Mijn zoontje was eigenlijk al vanaf zijn eerste week verkouden en had slijm in zijn keel en neus. Hij heeft ongeveer 2 weken een keelontsteking gehad en vorige week is het hoesten weer begonnen. Hij wilde de flessen niet meer goed drinken, het duurde een half uur voordat hij eindelijk dan toch aan zijn fles begon te drinken. Hij kreeg last van krampen, hij kon het echt uitgillen van de pijn en kromp dan ineen. Hij ging van een vrolijk mannetje naar een kereltje dat weinig meer lachte en een hekel kreeg aan zijn flessen. Aangezien mijn zoontje van 3.5 jaar met zijn tweede jaar een allergie had tegen appel, noten en nog meer voedsel, kreeg ik het vermoeden dat ook mijn jongste zoontje een allergie had omdat hij alsmaar verkouden was en ook vieze stinkluiers had net zoals mijn andere zoontje. Ik ben vanaf maandag overgegaan van nutrilon standaard op nutrilon hypo allergeen en ik moet zeggen dat hij nu weer helemaal de oude is. Hij srinkt zijn flessen met smaak op en is zeer tevreden, lacht veel, slaapt goed, niet meer verkouden en geen krampen of windjes laten. Ik ben benieuwd of dit dan tock met de melk te maken heeft dus ik wacht nog even af en zolang het nu goed gaat blijf ik deze melk gebruiken. Ik kan je over een poos nog wel laten weten hoe het verder gegaan is met de gezondheid van mijn jongste zoontje maar zoals ik nu de verandering heb gezien in 3 dagen denk ik dat het toch aan de voeding heeft gelegen.

  #3379746 Quote

  Hoi Gaby,

  Felina is ook behoorlijk verkouden.
  Ben van de week gewoon met haar bij de huisarts geweest die heeft naar haar longen geluisterd, naar haar oren gekeken en in haar keeltje gekeken.
  Ik heb toen speciale neusdruppels van haar gehad en sinds ik die gebruik gaat het een stuk beter.
  Nu moet ik er wel bij zeggen dat Felina al 5,5 maand is en ik dus niet weet of die neusdruppels ook voor kleine baby's zijn, maar een bezoekje aan de huisarts kan nooit kwaad.
  Ik heb gehoord dat een verkoudheid bij baby's ongeveer 3 weken kan duren.

  Groetjes,
  Marjolein

  read more image Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #3379747 Quote

  Hoi!

  Ook ik heb zo'n familie met longklachten, eczeem etc. Zelf ben ik ook rijkelijk bezegend met deze aandoeningen, dus ik wilde heel graag borstvoeding geven, omdat op deze manier onze zoon het beste mee zou krijgen vanaf geboorte en de kans verkleind werd dat hij ook iets zou gaan ontwikkelen.

  Helaas lukte de bv niet en ben ik bij gaan voeden met Friso 1 Preventief, dit op advies van ziekenhuis en kraamverzorgster op basis van mijn historie.
  Het werkt inderdaad preventief en ik kan me voorstellen dat het geen zin meer heeft om na 3 maanden Standaard nog over te stappen op Preventief (maar misschien wel als je kindje last zou hebben van de Standaard voeding, omdat de Preventief minder belastend is en makkelijker verteerbaar).

  Het CB is op voedingsgebied inderdaad niet de beste raadgever. Ik zou meer vertrouwen hebben in de advieslijn van het merk flesvoeding dan het CB, zij weten precies wat er in hun producten zit en wat het beste zou zijjn in jouw situatie.
  Of de huisarts je kan helpen, vraag ik me ook een beetje af. Hij weet, denk  ik, niet heel specifiek iets over flesvoedingen. Er zijn zoveel merken en soorten.

  Succes en laat je niet het hoofd dol maken hoor! Al die verschillende adviezen word je vaak ook niet vrolijker van!

  Harma

  #3379748 Quote

  Hoi Loekie,
  Ook ik heb meer vertrouwen in de voedingslijn, dan in het cb. Ook bij mij hebben ze omtrent voeding meerdere malen de verkeerde adviezen gegeven/geen advies!
  Mijn middelste dochter had ook eczeem. Het kwam opzetten toen ze 2 maanden was en het jeukte zo dat ze zich niet verder ontwikkelde, ze krabte de hele dag alleen maar. Op het cb kreeg ik enkel te horen: ja, dat is dauwworm, niks aan te doen. Nou is mijn man overal ongeveer allergisch voor en mijn schoonzus ook, dus zij wisten er al heel wat van. Op eigen intiatief ben ik toen met pepti begonnen (inderdaad niet met hypo-allergeen), maar daar kreeg ze keiharde ontlasting van. Overigens weet ik dat heel veel kinderen het heel goed doen op pepti hoor, het verschilt per kind en het moeilijke is de voeding te vinden die bij je kind past. Daarna ben ik overgestapt op soyamelk voor babies. Slechts een enkel merk heeft deze, weet zo niet meer welke, maar het was toen alleen bij Etos verkrijgbaar. En wonder boven wonder, het eczeem verdween compleet. Heb mijn dochter toen 2 jaar lactose-vrij gehouden en ben er toen langzaam weer mee begonnen en dat gaat tot nu toe goed, ze is nu 4.
  Mijn jongste heb ik vanaf de geboorte inderdaad hypo-allergeen gegeven (bv gaat bij mij niet) en die doet het daar prima op. Ben alleen helemaal in het begin van merk veranderd omdat hij krampjes kreeg van Nutrilon hypo-allergeen, nu heb ik NAN-hypo-allergeen.
  Hoop dat je iets aan mijn verhaal hebt, want het is een zoektocht. Oh ja, laat je trouwens ook niet door het cb verleiden om te provoceren. Ze geven je kindje dan opzettelijk de melk waar hij waarschijnlijk niet tegen kan, om te kijken of hij daadwerkelijk allergisch is. Je kunt dan namelijk een deel van de kosten terug krijgen. Feit is echter dat als je je kindje de eerste 2 jaar zo veel mogelijk (liefs helemaal) weg houdt van de allergie veroorzaker, je kindje de kans heeft er overheen te groeien.
  Gisteren vroegen ze op het cb nog of ik mijn jongste wilde provoceren. NEE dus.
  Succes met alles.
  Ivy

  #3379749 Quote

  Hallo Meiden,

  Hier een update:

  Iom vriendlief hebben wij besloten om toch niet over te stappen op Nutrilon Hypo-Allergeen. Ook heb ik de HA niet gebeld. Omdat ik meer vetrouwen heb op de fabrikant. Zij weten immers wat er precies in de voedingen zitten en wat de werkingen zijn. Maar dat is niet de enige reden. Kevin doet het goed op Nutrilon Standaard 1. Hij groeit goed,  is tevreden en vrolijk. Poept en plast goed, waarvoor zou ik dan overstappen als ze (lees: CB & Nutrilon) mij toch niet garanderen dat Kevin 100% beter wordt van zijn eczeem?  

  Wat ik van allergie (eczeem, hooikoorts, asma) weet is, als je dat eenmaal hebt, je niet meer van af komt. Kevin heeft al eczeem, wellis waar een hele lichte vorm. Ik denk dat met Nutrilon Hypo-Allergeen echt niet minder gaat worden. Alleen waar ik wel bang voor ben, is dat hij later misschien hooikoorts of asma kan krijgen…   Maar ja, ik kan me dan ook druk om maken om alles rondom Kevin.

  Mijn gevoel zegt niet overstappen… Hopelijk laat mijn gevoel niet in de steek.

  Meiden, Bedankt voor alle adviesen en verhalen!

  Liefs, Loekie & Kevin (16 weken).

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen