Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

601643 11 Weken Rijstebloem

 • Auteur
  Berichten
 • #1607645

  Hallo,

  Ons zoontje is nu 11 weken, hij is 7200 gram en 64,5 cm. Hij krijgt nu 5 flessen van 210 cc (helft Friso Comfort en helft Friso Extra). Maar voor de laatste voeding moeten wij hem wakker maken, we denken erover na om die laatste maar te laten vervallen omdat hij ook vrij veel binnen krijgt.

  Weten jullie of er in de 4e fles rijstebloem mag?

  Groetjes
  Ingrid

  #3379785 Quote

  Wij zijn vanaf 10 weken ook iets rijstebloem in Mila haar fles gaan doen, wij moesten haar ook altijd wakker maken. Toen we haar een keer niet wakker hebben gemaakt, sliep ze net zo lang. Na een paar weken was de rijstebloem op, en bleek dat ze zonder de rijstebloem ook prima doorsliep.
  Ik zou hem lekker laten liggen, en kijken hoever hij de nacht doorkomt met een paar schepjes rijstebloem.

  Tegenwoordig zeggen ze vanaf 4 maanden, maar van oudsher werd het al vanaf de geboorte gebruikt, en onze ouders, of wijzelf mankeren toch ook niets.

  Succes
  Sannes
  mv Mila 19-2-06

  #3379833 Quote

  Ik zou het niet doen.

  Behalve dat het qua voedingswaarde weinig tot niets toevoegd, is het bijvoeding. En met bijvoeding wacht je het best totdat je kindje 6 maanden is. (advies Unicef/WHO world healt organisation)

  Pas met een maand of 6 zijn de darmen rijp genoeg om andere dingen dan melk goed aan te kunnen. Als je eerder begint met bijvoeding, heb je meer kans op allergieën. Het is niet zo dat je kindje direct ergens allergisch op zal reageren, maar de darmen zijn voor de 6 maanden veel poreuzer, waardoor andere voedingsmiddelen het lichaam in kunnen dringen. Het lichaam reageert daarop met antistoffen. Daar merk je niet altijd wat van in de vorm van een allergische reactie, maar door de aanmaak van die antistoffen, is er een grotere kans op een overgevoelige reactie op bepaalde (voedings)stoffen.

  Kom je op latere leeftijd in contact met bepaalde stoffen, dan kan door die antistoffen op hele jonge leeftijd, een allergie/eczeem/hooikoorts/astma ontstaan.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen