Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

601656 Geen Avondeten Meer Willen Sinds 2 Weken

 • Auteur
  Berichten
 • #1607658

  Hallo moeders,

  Ik zit met een probleempje, wij hebben een zoontje van 8,5 maand, maar sinds  ongeveer 1,5 week  wil hij geen avondeten meer eten, zijn fruithapje eet hij nog wel (ook niet altijd zo goed en veel als anders, maar die eet hij wel) en een ligaatje enzo eet hij wel, maar zijn flessen drinkt hij ook niet goed meer en zijn boterhammetje 's middags is al helemaal een aanfluiting, die heeft hij overigens nog nooit goed gegeten, ik was vorige week wel op het consultatieburo en qua gewicht is hij wel goed, maar ja begin me nu toch wel zorgen te maken?!? Hij moet toch eten en daardoor komt hij 's morgens ook vroeger omdat hij gewoon honger heeft, zijn papfles drinkt hij dan wel heel goed, maar ja zit er helemaal niet lekker door in me vel en normaal als hij een daggie niet wilde eten 's avonds, dan had ik zoiets van prima dan niet, maar ja nu duurd het naar mijn idee toch te lang, al een hele week! Wij geven wel vers eten, dus geen potjes, zijn er misschien tips? Waardoor we het eten aantrekkelijker kunnen maken? En welke groentes heb je nog mee die ze misschien wel lekker vinden? (hij krijgt nu afwisselend, boontjes,broccoli,peentjes,bloemkool,bruine bonen, pasta's,rijst)
  Ik hoop op een aantal reacties….begin nu toch moedeloos ervan te worden!!
  Groetjes Angelique

  #3379830 Quote

  Alle kinderen hebben een periode dat ze slechter eten. Misschien kun je wat extra yoghurt geven als hij slecht gegeten heeft. Weet je dan in ieder geval dat hij iets binnen heeft.

  Veel suc6

  Renate

  #3379831 Quote

  Hoi,
  Misschien kun je s'avonds eerst het avondeten geven. Eet hij dat niet goed, kan je nog een fles pap proberen te geven. Misschien vindt hij dat op het moment gewoon lekkerder.
  Of na het avondeten iets meer toetje geven in de vorm van fruit met yogurt ofzo.
  Mijn zoontje eet over het algemeen vrij goed, maar als hij soms het avondeten niet zo lekker vind, dan probeer ik gewoon wat anders.
  Succes.
  Ivy

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen