Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

601671 Genoeg Borstvoeding

 • Auteur
  Berichten
 • #1607673

  Hallo,

  Ik twijfel de laatste tijd of ik nog wel genoeg bv heb. Hierdoor word ik erg onzeker en wil ik er eigenlijk mee stoppen.

  Mijn zoontje is nu bijna 9 weken en weegt +/- 5200 gram. Omdat het kolven echt een probleem is (zelfs met neusspray) zijn we al een paar weken geleden begonnen met het geven van een flesje kv om 23.00 uur (op aanraden van het cb).
  Ik weet dat mijn productie daardoor kan teruglopen en ik vraag me af of dat nu ook het geval is.
  Op het pak nutrilon staat namelijk dat ie 5 X 200 cc zou mogen.
  Maar als ie overdag uit mijn borsten drinkt weet ik natuurlijk niet hoeveel hij krijgt. En heel vaak komt ie om de 2 a 3 uur weer, terwijl hij het toch wel 4 uur uit zou moeten kunnen houden volgens mij.

  Ik word er erg onzeker van en als ik hem soms een flesje geef vind   ik het heerlijk dat ik tenminste kan zien hoeveel hij binnen heeft gekregen.
  Ook slaapt hij nog niet door en ik vraag me soms af of dat ook met die voedingen te maken kan hebben.

  Ik wil eigenlijk wel stoppen met bv, maar op een of andere manier voel ik me toch schuldig.
  En ik weet ook niet zo goed hoe ik moet afbouwen….

  Iemand tips?

  #3379942 Quote

  Hoi,

  Ik kan me voorstellen dat je bij flesvoeding precies weet hoeveel je kindje binnenkrijgt. En dat dat bij bv moeilijker te "controleren" is. Als je graag controle wilt houden over de hoeveelheden, dan zou het inderdaad lastiger kunnen zijn om bv vol te houden.
  Over het kolven; kolven moet je leren en sommige moeders blijven moeite hebben  met kolven. Bij mij in de buurt zit een borstvoedingswinkeltje. Bij een voorlichting vertelde de eigenares dat zij niet kan kolven, ookal heeft ze het nog zo geprobeerd. Dit kán dus voorkomen.
  Zelf heb ik tot 9 mnd bv gegeven en het kolven ging goed, geen vergelijkbare situatie dus. Op mijn werk heb ik gewoon gekolfd en heeft mijn zoontje tot 7 mnd volledige bv gehad. Op een gegeven moment heb ik het een en ander afgebouwd en kreeg hij alleen nog 's ochtends en 's avonds bv. De overige voedingen waren kv.
  Ik denk dat je voor je zelf de voor- en nadelen van beide soorten voeding op een rijtje moet zetten. En dan kijken wat je precies wilt.
  Het doorslapen heeft niet direct met de soort voeding te maken. Sommige kinderen slapen met 4 weken door (onze zoon bijvoorbeeld) en sommige kids slapen met 8 maanden "pas" door.
  Als je wilt afbouwen, doe dit dan geleidelijk. Niet direct in één keer stoppen, maar 1 voeding per week afbouwen. Dan kan de productie zich geleidelijk aanpassen, anders zit je met overvolle borsten en heb je grotere kans op borstontsteking.
  Op http://www.borstvoeding.nl kan je misschien nog meer informatie vinden over het afbouwen of toch doorgaan en proberen de tijden tussen de voedingen door te rekken.
  Veel succes!

  groetjes Marieke

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen