Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

601684 Huilen

 • Auteur
  Berichten
 • #1607686

  hoi

  ik heb een vraagje snachts gaat alles goed maar zo rond 9 uur begint het huilen terwijl hij eigenlijk pas om 10 uur de fles krijgt   dan huilt hij van 9 tot half 4 smiddags bijna aan 1 stuk door met tussenpauzes van een half uurtje dan is hij van vermoeidheid in slaap gevallen en na een voeding is tie heel even rustig   heeft iemand een idee waar het aan ligt   hij krijgt nu 7 keer per dag 100 ml nutrilon 1 met nutrilon forte de tijden zijn :
  07uur
  10 uur
  1   uur
  4   uur
  7 uur
  10 uur
  03uur
  soms lijkt het ook dat hij helemaal niet moe wordt van het drinken
  ik voel me zo hulpeloos en het is best wel moeilijk zo een kleintje dat zo veel huilt
  nu is mijn vriend nog thuis maar straks sta ik er alleen voor   en hij id echt ontroost baar het lijkt wel of niks helpt

  dus alle ideeen zijn welkom

  groetjes priscilla en rick (3 weken oud )

  #3379993 Quote

  Hoi Pricilla,

  Als ik jou ws zou ik even met het consultatiebureau bellen. Wellicht mag je kindje al wat meer melk per keer geven, of 's morgens meer forte etc. Verder denk ik dat het goed is om je te laten adviseren over inbakeren. Dit kan kleine babaytjes helpen tot rust te koimen zodat ze in slaap vallen en goed blijven slapen   ( tot de volgende voeding) op de voorpagina van de volkskrant staat vandaag hier toevallig een stukje over. Om te beginnen met inbakeren heb je wel toestemming van het cb nodig. Zij kijken dan even of de heupjes goed zijn, en of er geen andere reden is dat je kindje zo huilt.

  Mocht je geinterresseerd zijn in inbakeren dan is het boekje :  regelmaat en inbakeren  van Rita Blom een aanrader.

  troost je met het idee, dat niemand bij een eerste kindje weet wat er aan de hand is als het veel huilt, ga je geen slechte moeder voelen oid, er wordt nou eenmaal geen gebruiksaanwijzing bij je kindje geleverd.  En oh, de mensen die je adviseren je  gevoel te volgen weten het zelf ook niet hoor! Als jouw gevoel gewoon even de weg kwijt is, dan is  dat ook heel normaal!.   

  veel sterkte
  Amanda

  #3380057 Quote

  Hoi,

  Onze baby heeft ook zoveel gehuild de eerste 4 maanden. Ik had het idee dat er iets was en ben alles afgelopen; ziekenhuis, osteopaat, accupunctuur, chiropractor etc.
  Ze bleek koemelkallergie te hebben, ze blijkt nu ook allergisch voor noten, had een kleine scheefstand in nekje dat recht gezet is en een trauma door de zware bevalling. Ik zou als ik jou was toch gaan zoeken waar het aan kan liggen; dus evt. tijdje speciale voeding proberen (zonder koemelk), naar een manueel/chiropractor om te kijken of er niets scheef zit etc. Er is altijd wel wat volgens mij, want een baby huilt niet zomaar. Het kunnen ook krampjes zijn (verzoorzaak door de voeding); hiervoor kan je cinababy van VSM proberen, venkelthee of andere voeding. Evt. inbakeken voor het slapen, dat hielp bij ons ook (http://www.bakerzak.nl). Neem even contact op met je huisarts en consultatiebureau, want je wordt na een paar weken andere helemaal radeloos.
  Succes een groetjes,

  Ester

  #3380059 Quote

  Hoi,

  Misschien heeft je kindje een beetje dorst. Je kunt hem wat water of slappe thee (zonder theine) geven. Mijn dochtertje had trouwens rond die leeftijd echt nog een huiluurtje. Dat was meestal 's avonds maar misschien is het bij jou wel juist 's ochtends.

  groetjes,

  Desiree

  #3380154 Quote

  Hoi,

  Even ons verhaal: Wiebe huilde vroeger ook heeeel veel en ik kreeg hem ook niet getroost. Na elke maaltijd begon het weer, even rustig en daarna huilen, slecht slapen, om het kwartier huilen, tut geven, weer een kwartiertje goed, daarna huilen,…
  Ik ben ook begonnen met inbakeren omdat hij wakker werd doordat hij zo met zijn armpjes sloeg.Toen hij een maand of 2.5 was (ondertussen stond hij ook vol eczeem waar het vocht uitkwam, dus dat hielp ook niet echt aan zijn huilen) zijn we naar een osteopaat gegaan, Wiebe had het Kiss-syndroom (uitleg zie Kisskinderen.nl), hij werd behandeld en sliep na de eerste behandeling ineens een beetje beter, dus nog een aantal behandelingen en het ging beter.Ondertussen hadden we vanalles geprobeerd ivm zijn melk, we hadden  al 5 soorten gehad en toen kreeg hij soja, het huilen was minder.  Ook zijn we naar een dermatologe geweest ivm zijn eczeem en die zei ons dat we best geen sojamelk meer konden geven omdat kindjes daar ook vaak een allergie op ontwikkelen, dus we moesten nutramigen geven. Maar ik nam daar geen genoegen mee en we zijn naar de ka gestapt (voor de zoveelste keer) en we hebben gevraagd voor een bloedtest, en ja hoor, hij bleek heel erg allergisch te zijn voor koemelk, normaal moet het in het bloed een gehalte hebben van 4 (ofzoiets) en hij had 17, dus we mochten de Nutramigen ook al niet meer geven, want hij reageerde zelfs daarop. We kregen een melk voorgeschreven die je moet bestellen bij de apotheker: Neocate. Normaal kost zo'n pot 44 eur, maar door tussenkomst van de ziekenkas, kost het ons 10,40 eur per pot, nog goeiekoper dan de Nutramigen.

  Ondertussen zijn we ook nog naar een specialist in Kiss geweest,d ie heeft een foto gemaakt van Wiebes nekje, heeft zijn nekwervel terug op zijn plaats geduwd. Maar hij sliep ondertussen ngo atlijd slecht en hij had nogaltijd reflux, toen keek die specialist naar zijn beentjes, die waren niet evenlang, dus hij heeft zijn heupje goedgeduwd en sindsdien hebben wij een ander kindje. Hierna hebben we nog wel wat dokters en homeopaten bezocht, maar dat doet nu niet ter zake.

  Ik wil alleen maar laten zien, dat je mss eens een osteopaat moet zoeken die ook baby's behandelt en je kan mss eens aan het consultatiebureau vragen of het een eventuele koemelkallergie kan zijn en laat je niet afschepen met de reactie: hij komt toch goed bij, normaal vallen ze af als ze koemelkallergie hebben. Dit was in ons geval dus niet, Wiebe zat goed op de curves. En als je echt zeker wil zijn dan laat je zijn bloed testen. Laat je vooral niet doen, wij hebben veel te lang gewacht met zijn bloed te laten testen, dit omdat niemand ons vertelde dat het evt koemelkallergie kon zijn, ze zoeken maar verder en geven je evt maar andere melken. Ik had gewoon het gevoel dat er iets niet klopte.

  Dus 1 goede raad: ga ervoor, je kindje huilt niet zomaar, je geeft zelf al aan dat er iets scheelt, volg gewoon je gevoel.

  grtjs, Bea

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen