Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

602593 Wat Te Doen Bij Omgekeerd Dagnachtritme

 • Auteur
  Berichten
 • #1608595

  Dag mama's

  Ik ben 2 weken geleden bevallen van m'n tweede dochter. Ze kwam 2 weken later dan gepland en woog bij de geboorte een dikke 4300 gram. Nu heeft ze al vanaf dag 1 dat ze overdag heeeeel veel slaapt (eigenlijk alleen maar)   en in principe om de 3,5 a 4 uur drinkt (fv) De laatste dagen moet ik haar echt wakker maken, omdat ze anders zo 5 uur (of nog langer ?) slaapt. Maar savonds en snachts komt ze al om de 3 uur en is ze ook veel langer wakker. Ze ligt dan echt een uur of langer geluidjes te maken en rond te kijken. Als ze dan niet in slaap kan komen, gaat ze vervolgens enorm huilen. Het lijkt er dus op dat haar dag/ nachtritme omgekeerd is.

  Heeft iemand hier ervaring mee? Ik heb haar overdag al in de woonkamer liggen, in het licht en met veel geluiden om haar heen. En savonds in haar wiegje bij ons op de slaapkamer. Zijn er andere tips om het ritme langzaam te veranderen? Of komt het vanzelf en moet ik gewoon geduld hebben? (wat soms lastig is omdat onze oudste van drie snachts wakker wordt van de baby en we dan soms uren in de weer zijn….)  

  Dank alvast voor jullie reacties….

  Groet, cee
  (mv Julia en Isa)

  #3384582 Quote

  Hoi

  Ik heb dat ook met mijn zoontje aan de hand gehad toen hij zo oud was.Ik ben hem toen inderdaad overdags  wakker gaan maken….en hem om de drie uur gaan voeden.In zijn kamer liet ik hem overdags slapen met inderdaad de gordijnen open…het heeft misschien een week geduurd en toen had hij het door.Dus misschien nog heel even geduld???Succes in ieder geval

  Daphne

  #3384868 Quote

  hoi ik ben kraamverzorgster en ik las je stukje over het overdag slapen en savonds niet.
  probeer overdag om de 3 4 uur voeden en hem of haar nog even waker te houden. maar ga niet exstra hard de radio aan zetten en dat er veel drukte om hem of haar is dan krijgen ze te veel prikels die er snachts uit komen.
  dus overdag om de 3 4 uur voeden even waker houden en dan slapen
  snacht lekker in bed legen en met rust laten, laat ze maar lekker slapen dan zal je zien als ze langer door slapen dat ze overdag meer waker zijn, en geduld dat is eigenlijk de sleutel hoe meer geduld hoe meer je berijkt

  groetjes sherina

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen