Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

602622 Wie Heeft Dit Ook Of Herkend Dit

 • Auteur
  Berichten
 • #1608624

  Mijn zoontje van nu 4 maanden oud sliep s'nachts door om 11u sávonds de laaste fles en dan was hij er weer tussen 7 uur en half 8 smórgens voor de eerste voeding.
  maar de laatste week is hij erg onrustig met slapen en komt hij ook weer s'nachts tussen 4 en 5 we geven hem dan geen voeding maar meestal zijn tutje en dat werkt even maar niet lang.
  Dus dan laten we hem maar liggen meestal maar dan kan je zelf ook niet echt meer slapen.
  Heeft of herkent iemand van jullie dit en hebben jullie misschien tips?
  HIj krijgt 5 flessen van 200 dus krijgt voldoende binnen al wil hij vaak na sommige flessen nog meer maar kan hem niet meer geven hij zit van voeding op nutrilon 1.
  Wat krijgen jullie kindjes?
  Alvast bedankt.
  Voor jullie reacties.

  #3384755 Quote

  wat grappig! Marieke is 3 maanden oud, maar doet precies hetzelfde!!! Sinds een paar nachten komt ze idd weer om 5.00 uur en HONGER dat ze dan heeft! Wel slaapt ze dan weer vlot en lang in, de volgende voeding hoeft dan pas om 10.15 uur. Ik weet niet waar het van komt, ik zie het maar even aan. Misschien een sprongetje? Of van de prikjes? Maar vroeg is het wel, als je de voeding hebt gegeven slaap je zelf bijna niet meer. Het is bij ons ook niet de moeite waard, de wekker gaat alweer om half 7!

  succes ermee!

  Sabine

  #3384757 Quote

  hoi,
  ik herken het niet omdat ik borstvoeding geef, maar ik heb wel een advies waar je misschien wel wat mee kan.
  Namelijk, je kunt de hoeveelheid; 1 liter; over meerdere voedingen verdelen; een soort voeden op verzoek; dat kan ook met flesvoeding.
  Je kunt bijvoorbeeld een extra voedingsmoment inlassen, dan maak je 6 voedingen van 180 ml. Het is niet gezegd dat jouw kindje met drie, vier maanden doorslaapt; wat je kan doen is overdag 5 voedingen van 180 geven, zodat je een voeding van 180 voor s nachts overhoudt. Blijkbaar heeft je kindje hier nu behoefte aan.

  Als blijkt dat je kindje doorslaapt, en dat een paar dagen achter elkaar, dan doe je gewoon weer vijf voedingen van 200 ervan maken, je zit nergens aan vast; je bent flexibel; alleen die hhoeveelheid is vast; maar hoe je die verdeelt…dat is aan jou; kijk naar je kindje en probeer gewoon eens wat dingen!
  Je kindje krijgt echt niet zomaar te weinig binnen, mocht het een keer de nachtvoeding overslaan.

  En die nachtvoeding er uit willen werken zal alleen maar tot frustratie bij jou en je kindje leiden, echt; probeer te accepteren dat het nu even zo is; en 1 keer per nacht wakker worden….ik zou ervoor tekenen hoor 😉
  mijn kindje heeft tot 14 maanden nachtvoeding gevraagd, en ja; ik wil snel weer slapen; dus ik leg hem aan; hij drinkt vijf minuten en het is gedaan, we kunnen allemaal weer slapen; ik hoop dat je   er wat mee kunt.

  groetjes

  #3384758 Quote

  Kinderen met bv maken toch ook sprongetjes?
  Ik herken het wel en het schijnt echt zo'n sprongetje te zijn, wat dat dan ook inhoudt. Bij mij heeft het ong 2 weken geduurd. Als ze echt niet meer wilde slapen, gaf ik een klein flesje. Maar ik ben van mening dat ze daar erg snel aan wennen. En na een aantal nachten was het ook over.
  Ik zou er niet aan beginnen om 's nacht weer een volledige voeding te geven. Maar dat is ieder zijn eigen keus.
  Succes, Sil

  #3384759 Quote

  hoi

  ik heb het zelfde gehad en   mijn zoon is nu een jaar en komt ook nog snachts.

  kan het niet zijn dat je voor hongerige babys eens moet proberen,

  want als je namelijk zo door gaat dat ie snachts komt dan zit je er straks mee want dan is ie zijn hele ritme kwijt en om die weer terug de berengen is een heel gedoe.

  die van mij was een hongerige baby e met die andere voeding ging het heel goed.
  ze hebben wel steeds andere fases dus dat kan het ook zij   hoor.
  mijn zoon saapt weken goed door en dan hoeft er maar wat te zijn zoals dat ie ergens is geweest waar het druk is en dat zit ik er weer mee snachts.
  wat je oo kan proberen is een  beetje water kan helpen.
    

  ik weet niet hoe laat ie naar bed gaat maar wat wij hebben gedaan wat ook mischien helpt met de laatste fles zo rustig mogenlijk zonder herrie of veel lawaai de fles geven want dan worden ze vaker rustig en dat is het niet zo druk in het hoofdje en worden ze niet zo snel wakker.

  ik hoop dat je er wat aan heb.
  dit is wat ik heb gedaan en bij mij heeft het goed geholpen.

  suc6 groetjes manu22

  #3384763 Quote

  wij hebben precies hetzelfde! Ilyas is nu 4 maanden en 4 dagen. Hij slipe altijd van ongeveer 22.30-6.00, maar sinds 1,5 week slaapt hij 's nachts heel onrustig, veel bewegen, beetje jammeren af en toe.Speentje helpt wel, maar niet voor heel erg lang.
  Dus 3 a 4 keer op een nacht eruit.

  Hij krijgt normaal altijd 5 voedingen van 200 cc, maar van de week heb ik hem 's nachts een extra fles gegeven. (ik geef trouwens bv, maar kolf volledig). daarna sliep hij als een roos weer verder. Dus of hij nou honger had????

  Ik denk dat het een sporngetje is. Althans, dat hoop ik maar. Als het nog lang doorgaat, probeer ik misschien wat rijstebloem in zijn flesje 's avonds. Maar goed, eerst nog even aankijken.

  Sterkte ermee!

  Groetjes,
  Mienetje

  read more image Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #3384795 Quote

  Ik zou proberen het vol te houden zonder 's nachts te gaan voeden. Daar kom je zo moeilijk weer vanaf! Probeer bij de avondfles een schep Nutrix (rijstebloem) te doen. Dat verdikt en daar slapen ze heerlijk op. En ja, 's nachts even troosten, maar ook leren dat het geen etenstijd is!
  Succes.

  #3384800 Quote

  hallo,

  ik zou me er niet te druk om maken hoor
  ik heb een zoontje van bijna een jaar, en ook hij heeft nu nog zijn periodes dat ie snachts wakker wordt. je wordt er soms wel gek van, maar je moet maar in je achterhoofd houden dat ook deze periode weer over gaat!! succes!!

  groetjes bianca

  #3384814 Quote

  Hoi,

  Volgens mij is het de bekende 4 maanden dip. Veel kinderen hebben dit met 4 maanden. Ik zou ook proberen om Nutrix door de laatste fles te doen, dit vult veel beter.
  En anders zou ik toch een klein flesje geven. Dan kan je zelf ook weer snel verder slapen.

  Groetjes

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen