Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

602634 Moeilijk Poepen Baby

 • Auteur
  Berichten
 • #1608636

  hallo,

  Mijn zoontje van 3 maanden heeft vandaag de hele dag moeite met poepen ik geef BV en na elke voeding begint hij te kreunen en te zuchten en het lukt maar niet!! vanmiddag kwam het dan eindelijk wel maar dat duurde wel even..

  Hij heeft gisteren zijn prikjes gehad maar het komt volgens mij niet daardoor.. Wat kan er helpen en wat kan ik het beste eten/drinken??

  Gr. Hanan

  #3384804 Quote

  Hoi,

  Het beste is borstvoeding geven. Maar dat doe je natuurlijk al. Maar wat jij het beste kunt eten?? Heb je misschien juist iets gegeten waar hij krampjes van krijgt? Ik heb wel eens gehoord over citrusvruchten, gekruid eten, enz. Alhoewel dat volgens mij nooit bewezen is. Kijk eens op http://www.borstvoeding.com.
  gr,
  Sabine

  #3384805 Quote
  quote: hanan schreef document.write(friendlyDateTimeFromStr('24-05-2007 17:49:42'));


  Hallo,

  Mijn zoontje van 3 maanden heeft sinds vandaag moeite met poepen ik geef BV en na elke voeding begint hij te kreunen en zuchten en het komt maar niet.. hij huilt voor de rest niet ofzo en vanmiddag was het eindlijk gelukt maar wel met moeite.

  Hij heeft gisteren zijn prikjes gehad mar het komt volgens mij niet daar door. Wat kan ik het beste eten/drinken en hoe lang moet ik wachten voordat ik ermee naar de huisarts ga???

  Gr. Hanan

  Hoi Hanan,

  Je geeft aan dat hij sinds vandaag moeite heeft met poepen. Krijgt je zoontje alleen maar borstvoeding of krijgt hij er ook andere bijvoeding naast?
  Ondanks dat de ontlasting van een borstgevoede baby gewoon zacht is, kan het toch zijn dat het kindje er even hard op moet werken om het kwijt te raken. Dit kan echter totaal geen kwaad, het is heel normaal en okee zolang de ontlasting maar zacht is. Je hoeft in principe niets aan je eet- of drinkpatroon te veranderen en het is ook niet nodig om je kindje iets anders dan moedermelk toe te dienen om de ontlasting een handje te helpen (sinaasappel is een sterk allergeen voedingsmiddel en in bepaalde oliën kunnen ook allerlei  allergene toevoegingen zijn verwerkt).  Wat nog wel eens wil helpen is babymassage toepassen. Je kunt met je vingertoppen  het buikje masseren, rond het naveltje, met de klok mee. Een andere massagetechniek is het waterrad; je maakt dan met je handen (of je onderarm) vanaf het naveltje een scheppende beweging naar beneden. Ook zou je de voetjes kunnen masseren en dan met name het holletje van het voetje. Doe dit door met je duim rustig en stevig cirkeltjes (ook weer met de klok mee) te draaien.
  Bij baby's die alleen maar borstvoeding krijgen, komt obstipatie zelden voor. Als je baby naast moedermelk andere bijvoeding krijgt, kan dat ervoor zorgen dat de ontlasting harder wordt, waardoor hij het moeilijker kwijtraakt. Probeer in dat geval eens terug te gaan naar alleen maar borstvoeding, zodat de ontlasting weer zachter wordt.

  Vanaf de leeftijd van vier tot zes weken kan het ontlastingspatroon van een baby veranderen. Een baby benut alle voedingsstoffen uit moedermelk optimaal, waardoor er relatief weinig afvalstoffen zijn en er dus ook weinig ontlasting is. Daarom kan het voorkomen, dat een borstgevoede baby misschien maar één keer per week een poepluier heeft, of zelfs maar één keer in de acht, tien of veertien  dagen. Ook dat is heel normaal, zolang de ontlasting maar zacht blijft. Als je kindje gezond is, voldoende voeding binnenkrijgt, goed groeit, flinke plasluiers maakt en tevreden en alert is, is er geen reden om naar de huisarts te gaan.

  Kun je hiermee uit de voeten?

  Groetjes van Yvonne, contactpersoon Vereniging Borstvoeding Natuurlijk

  #3384817 Quote

  Hallo,

  Mijn Tom had dat ook. Kreunen en persen maar er kwam niks. Ik geef ook borstvoeding en let er ook goed op wat ik eet. Nu had ik via een vriendin van mij gehoord dat je tegen krampjes Activia van Danone kan eten. De moeder eet  of drinkt het en geeft de werking door aan het kindje via de moedermelk.
  Het is echter niet deskundig bewezen volgens Danone, maar ze hebben het vaker gehoord. Ik had de vraag namelijk ook aan heb gesteld.
  Bij mij helpt het in ieder geval wel en mijn Tommie heeft echt helemaal geen last meer sinds ik het eet. Toeval of niet, ik heb een tevreden kind!

  Succes ermee, Patricia en Tom

  #3384829 Quote

  Hoi,

  Ik heb van iemand gehoord dat je 10% meer water bij de voeding moet doen nu is dat bij jou wat lastig omdat je bv geef maar geef eens wat extra water ik heb het bij mijn zoontje ook geprobeerd die ging om de dag nu gaat hij elke dag bij hem werkt het.

  Veel succces

  Groetjes lonkie

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen