Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

602643 Overstappen Naar Flesvoeding

 • Auteur
  Berichten
 • #1608645

  Hallo mama,s

  Ik wil even mij verhaal kwijt. Lizzy is nu bijna negen weken en nu wil ik gaan afbouwen. Over het algemeen gaat het goed met de bv maar ik wil graag weer opzoek gaan naar werk. Dus sollicteren nu zijn er in mijn omgeving weinig banen van 16 uur. Dus als ik aangeef of er een aparte ruimte is om te kolven dan wordt ik al niet aangenomen ik weet dat het wettelijk verplicht is om je werknemer die tijd te geven maarja zo werkt het miet altijd voor mij tien andere. Nu ben ik echt aan het twijfelen wat ik moet doen ik merk dat bv me soms wel onzeker maakt of ze wel genoeg heeft gehad. Kolven gaat soms goed en soms ook helemaal niet. naar het badje sávonds leg ik haar nog een keer aan. en dan slaapt ze snel maar wordt ze ook weer wakker en dan huilen tot ongeveer elf uur. Het gaat wel steeds iets beter maar toch. Ik blijf dus twijfelen. Dan drinkt ze weer zo tevreden en dan denk ik blijf doorgaan met bv maar als dan weer zo aan het huilen is dan denk ik ik stop ermee. Ik weet ook dat fv niet de garantie geeft dat ze niet meer huilt maar misschien helpt het me om mijn onzekerheid weg te nemen.

  Voor nu heeft het weer even geholpen het van me af te schrijven.
  Ik ga mijn bedje opzoeken.

  Gr,
  Miranda en Lizzy 28 maart 2007

  #3384856 Quote

  Hi Miranda,

  Mijn verhaal is niet helemaal gelijk aan het jouwe, maar misschien heb je er wat aan.
  Ik gaf onze Cas (nu zes weken) aan de borst voeding. Dat ging op zich erg goed. Hij kwam goed aan, had voldoende plasluiers en was tevreden. Tot na een week of 3-4 de omslag kwam. Veel huilen, vaak willen drinken (9 voedingen per dag), onrust. Ik wist niet wat te doen en de arts van het cb zei: Wen er maar aan! Maar gelukkig hebben we hier wel een lieve wijkverpleegkundige.

  Die kwam twee dagen later (nu een week geleden) en gaf mij wat adviezen over het voeden. Ik voedde met een tepelhoedje, omdat zonder mijn zoon niet kan aanpakken. Ik heb geprobeerd het tepelhoedje af te knippen en zonder tepelhoedje, maar dat werkt niet bij mij. Dus nu kolf ik zoveel mogelijk bv af. Dat gaat bij mij wel goed, maar veel te weinig voeding. 400cc maximaal, ipv de benodigde 630cc voor onze Cas. Nu voed ik dus met kunstvoeding bij.

  En nu gaat het weer zo goed met ons mannetje! Een lief rustig kind! Ik denk (maar dat is mijn theorie), dat mijn stress via het voeden op onze Cas terecht kwam. We zitten in minder leuke familie-omstandigheden en ik heb nogal wat stress. Door nu met de fles te voeden, kan ik voor mijn gevoel meer genieten van ons ukkie en daardoor is een stukje stress van het voeden weg genomen. Ik kan nu precies zien wat hij drinkt! En dat geeft mij rust en dat breng ik op Cas over.

  Kolven moet je oefenen! Als je graag bv wilt blijven geven, doe dat dan in ieder geval zolang je nog geen werk hebt. Geef bij je a.s. werkgever aan dat je graag wilt kolven, maar dat als het niet kan je de baan toch graag wilt hebben. Ik weet niet of je 2 hele dagen wilt werken of 4 halve dagen, maar in het laatste geval kun je de meeste tijd thuis kolven. Als ik jouw verhaal lees, zou ik niet stoppen met de borstvoeding maar er tegen die tijd dat je werk hebt evt. een combinatie van maken.

  Ik heb er veel vertrouwen voor terug gekregen, door te voeden met de fles. Maar dat is natuurlijk niet voor iedereen hetzelfde.

  Heel veel sterkte en succes met het vinden van een baan.

  Gr. Tamara.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen