Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

602708 Lactose Intolerantie

 • Auteur
  Berichten
 • #1608710

  Hallo allemaal,

  Mijn zoontje is 4 maanden en tijdens mijn zwangerschap heb ik heel veel op het forum gelezen en geschreven. Hij heeft een moeilijke start gehad dus ik heb heel weinig tijd gehad om hier nog eens wat te lezen.
  We zijn er nu eindelijk achter gekomen waarom hij zo'n last heeft gehad van eczeem. Toen hij 3 weken was kreeg hij uitslag. hormoonuitslag werd gezegd. Hmmm, het werd steeds erger en hij kreeg er last van, geen hormonen dus maar eczeem. We dachten koemelkallergie dus over op de pepti. Heel even leek het beter te gaan maar binnen een week was het weer terug, het breidde zich steeds maar uit en het werd steeds erger. Verder is het eigenlijk een lang verhaal maar sinds 2 weken drinkt hij Friso Allergy Care en al heel snel zagen we zijn huidje helen. We gaan ervan uit dat hij niet tegen lactose kan, dit is namelijk uit deze voeding gelaten.

  Maar mijn vraag is: zijn er ouders waarvan hun kindje ook niet tegen lactose kan? Ik ben namelijk erg benieuwd naar hoe het jullie in het begin is vergaan en hoe het nu is.

  Groetjes Linda

  #3385156 Quote

  Hoi,
  Ik kan je niet helpen, maar ik reageer omdat jou verhaal erg herkenbaar is wat betreft het eczeem.
  Met een week of 2 begon het ook bij onze Levi. Eerst bv gegeven en daarna (6 weken) op fv (friso normaal). Toen nog steeds eczeem en tot bloedens toe krabben. Nu allerlei zalfjes gehad maar het helpt maar zozo.
  We weten nu niet wat te doen. Pepti of eventueel die van friso. Waar kun je die van friso eigenlijk halen en hoe duur is die.
  Hopelijk gaat het dan net als bij jouw kindje snel beter, want het is echt zielig voor hem.
  succes
  loes

  #3385186 Quote

  hallo,
  ons zoontje(20/10/2006) had vrij snel na zijn geboorte (+/- 2 weken) ook al last van uitslag in zijn gezicht. we zijn toen na een aantal weken overgestapt op Pepti en vrij snel daarna trok het weg. Maar met momenten had hij dan ineens weer heel erge uitslag!
  Uiteindelijk zijn we bij een homeopatische arts terecht gekomen en nu blijkt dat hij zowel koemelk- als lactose als soja allergie heeft! Ook is hij allergisch voor veel andere voedingsmiddelen. Maar goed, nu zijn we dus in behandeling en het begint al wat te beteren.
  Het enige probleem is dat hij de Pepti niet zo graag drinkt! Is de Friso wellicht beter? Of ruikt/smaakt deze ook zo sterk? Wij proberen er al rijstebloem door te doen maar nog gaat het niet van harte!

  mama van Tibo

  #3385189 Quote

  Hoi,

  O nee, de Friso is nog veel onsmakelijker dan de pepti. De pepti smaakt nog lekker vergeleken bij de Friso.
  Hoe zijn ze achter deze allergieen gekomen bij tibo? En hoe wordt hij dan behandeld? Geef je hem nu wel gewoon Pepti? Groeit hij over deze allergieen heen?

  Ik ben met Tycho bij een Kinesioloog geweest (chinese vorm van geneeswiijze) en daar heb ik ook vertrouwen in maar ik ben ook benieuwd naar de homeopathie.

  Groetjes Linda

  #3385294 Quote

  hallo,
  ze hebben Tibo via electro accupunctuur getest en zijn er zo dus achter gekomen dat hij verschillende voedselallergieen heeft.
  de homeopatische arts heeft verschillende druppeltjes voorgeschreven en daar reageert hij wel goed op. er zijn wel een aantal dingen waar hij overheen zal groeien maar dat heeft tijd nodig.
  hij drinkt nu wel pepti maar het is heel wisselend, de ene dag drinkt hij met gemak zijn fles leeg en de andere dag drinkt hij bijna niks. hij is ook niet zo ´n hele grote eter en waarschijnlijk zal hij dan geen honger hebben?! volgens de arts zal hij wel wat beter gaan eten als de medicatie eenmaal goed zijn werk doet. over 3 weken moeten we weer terug en dan gaan ze bekijken of het eventueel aangepast wordt.
  drinkt tycho de Friso voeding wel goed? en krijgt hij ook medicatie?

  mama van Tibo (20/10/2006)

  #3385297 Quote

  Hoi,

  Ik reageer omdat ik iets lees wat niet helemaal de juiste conclusie mbt de lactoseintollerantie.

  Er zijn maar heel weinig baby's met een lactoseintollerantie .
  In jullie geval denk ik toch eerder aan een koemalkallergie.
  In de normale kunstvoeding zijn de koemelkeiwitten gewoon gelaten zoals ze zijn. Daarnaast heb je verschillende voedingen voor baby's met een koemelkallergie ze verschillen in hoe klein de eiwitdeeltjes zijn en daarnaast bij de verdere verknipte eiwitten ook in de soorteiwit die is gebruikt. Bij een koemelkallergie gaat het om de eiwitten die in de koemelk zitten. Het lichaam reageert dan op die eiwitten. Ga je de eiwit deeltjes nu kleiner maken dan herkent het lichaam de eiwitdeeltjes niet meer als zodanig en komt er geen reactie.
  In de Pepti zijn de eiwitten wel kleiner gemaakt maar in de Friso allergy care zijn de eiwit deeltjes nog kleiner gemaakt. Sommige kindjes met een koemelkallergie verdragen wel Pepti maar voor andere kindjes zijn de eiwitdeeltjes nog niet klein genoeg deze kindjes kunnnen dan vaak wel Friso allergy care verdragen of Nutramigen (Johnsons). Er zijn zelfs kinderen die ook deze melkvoedingen nog niet kunnen verdragen voor deze kinderen is er een nog verder verknipte kunstvoeding nl Neocate.

  De allergy care en de Nutramigen zijn duurder dan de Pepti maar bij een bewezen koemelkallergie worden ze vergoed door de ziektenkostenverzekeraar. Let wel de verkering vraagd wel om een bewijs van de arts of diëtist dat het om een koemelkallergie gaat.

  Zelf heb ik ook een dochtertje met Verschillende voedselallergieën zij krijgt nog borstvoeding en ben ik zelf op dieet.
  Er zijn verschillende alternatieve behandelingsmethoden alleen heeft niet iedereen er altijd baad bij wat voor de een werkt werkt niet altijd voor de ander daarbij is het heel belangrijk dat de persoon kundig is in wat hij doet. Voor het uitzoeken van allergieën zijn bioresonantie en kinesiologie erg fijn. Veel mensen hebben baad bij Naet.

  Ik ben zelf met mijn dochtertje bij een bioresonantietherapeut geweest om de allergieën op te sporen. Belangrijk is dan wel dat je dmv eliminatie/provocatie toch nagaat of het klopt, want dat is nog altijd de beste methode voor het opsporen van allergieën.

  Iets anders wat zeker van belang is bij kindjes die al een allergie hebben of er een groter risico ophebben om te wachten met de bijvoeding tot ze 6 maanden zijn.

  en dan ook de bijvoeding langzaam en stapsgewijs te introduceren om zo evt andere allergieén op te sporen. Dit kun je heel goed doen onder begeleiding van een gespecialiseerde diëtist.

  Renée

  read more image Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen