Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

602713 Voor Loesje28

 • Auteur
  Berichten
 • #1608715

  Hoi hoi,

  Ik durf nog niet helemaal te zeggen dat mijn zoontje van zijn eczeem af is maar dat is voornamelijk omdat ik nog steeds bang ben dat het terug komt. Eigenlijk ziet hij er nu heel mooi uit. Zijn huidje is helemaal gaaf en zacht.
  Het ging eigenlijk slecht met hem. De dokters hebben mijn zorgen steeds weg gewuifd maar als je kindje zich tot bloedens toe open krabt vind ik dat je best wat begeleiding mag verwachten. Maar helaas, wij hebben heel veel zelf onderzoek moeten doen. De oplossing kwam door een telefoontje met een Kinesioloog. Ik heb op http://www.allergieweg.nl gezocht en kwam zo op deze behandelmethode. Ik heb meteen gebeld en zij zei meteen na het vertellen van mijn verhaal dat het klonk als Lactose allergie. Ik kon bij haar een afspraak maken en twee dagen later zaten we bij de Kinesioloog. Het is een vorm van Chinese geneeswijze (net als accupunctuur) Ik had nog nooit van een Kinesioloog gehoord maar door het huilen van mijn zoon al die maanden was ik de wanhoop nabij en na even googlen had ik alle vertrouwen in deze behandelwijze.  in de Chinese geneeskunde pakken ze de oorzaken aan van de uiterlijke symptomen en hier gaan ze niet smeren met duizend zalfjes. Tycho bleek inderdaad allergisch voor lactose. Ik ben geweest bij Paulien de Roos in Gouda maar ze zitten door het hele land.
  Sinds 2,5 week krijgt hij Friso Allery Care en hij is een heel ander kind. Zijn ogen hebben meer glans, hij lacht als hij wakker wordt, ligt lekker rustig te spelen en het belangrijkste: Hij heeft geen jeuk meer, en zijn huid is glad.
  Naast deze voeding krijgt hij Orthiflor Start door zijn voeding voor het aanmaken van goede darmbacterien. De meeste huidproblemen komen vanuit de darmen. Dit is verkrijgbaar bij de apotheek. 17,45. Je kan het volgens mij terug vragen bij de belasting, dan wordt het zeg maar betaald van je bruto loon.
  De Pepti is te koop bij kruidvat en etos en kost 20 euro, bij de kruidvat goedkoper dan bij de etos. De Friso Allergy Care bij de apotheek en kost 27,50. Beide voedingen kan je d.m.v. een machtiging van je huisarts in bijna alle gevallen volledig vergoed krijgen bij je verzekering.

  Veel sterkte met Levi en als je nog wat wilt weten dan lees ik het hier.

  Groetjes Linda

  #3385159 Quote

  Hoi Linda,
  Heel erg bedankt voor je reactie.
  Hier hebben we wat aan.
  De huisarts en cb zijn altijd zo afwachtend en we kijken het nog even aan.
  Ik ga nu zelf actie ondernemen. Bedankt voor je informatie en tips.
  Je hoort nog wel van me.
  Succes met Tycho en geniet ervan
    groetjes loes

  #3385161 Quote

  Hoi,

  Je moet inderdaad echt zelf actie ondernemen. De huisarts en cb doen erg hun best om je gerust te stellen. Dat is natuurlijk heel fijn als er niet echt iets aan de hand is. Maar het lijkt wel of ze zo erg hun best doen je gerust te stellen dat ze niet meer zien wanneer er echt iets aan de hand is.
  Zo zat bij Tycho zijn nek vast. Ik bleef steeds maar vertellen dat hij zo veel huilde en dat ik het gevoel had dat er iets aan de hand moest zijn maar ik wist niet wat. Toen we het 'excuus' hiervoor gevonden hadden (zijn huid) hebben we nergens anders meer aan gedacht. Totdat een vriendin me wees op zijn voorkeurshouding. Hadden we zelf ook gezien en op het cb besproken maar dit vonden ze wel meevallen. Toen we er meer op gingen letten bleek dat hij krijsend wakker werd een paar minuten nadat we zijn hoofdje handmatig hadden omgedraaid. Dit hadden we natuurlijk eerst helemaal niet door want hij huilde toch heel de dag. Dus onrustig slapen hoorde hier ook bij. We zijn bij een osteopaat (Harold Launspach in Rotterdam) geweest en hij constateerde dat inderdaad zijn nek vast zat. 1 behandeling en mijn mannetje kon weer alle kanten op kijken. Helaas ging na een weekje overgestapt op de pepti te zijn zijn huid weer opspelen en zochten we weer verder. Maar goed, wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik nu echt geleerd heb om naar mezelf en naar mijn kind te luisteren. Als moeder voel je het verschil tussen een beetje ongerust zijn en wanneer echt iets niet klopt.
  Ja, onze jongen heeft al veel meegemaakt in zijn 4 maanden die hij oud is.
  Behandeling bij de osteopaat (soort fysio maar dan efficienter)
  Accupunctuur (om de jeuk en hitte uit zijn lijf te halen, helaas maar tijdelijk)
  Kinesiologie
  en heel veel dokterbezoekjes die niet zo zinvol waren als alle bovenstaande bezoekjes.
  Intussen heb ik heel veel geleerd. Het schijnt dus zo te zijn dat men sommige allergieen zelf ontwikkelt, net als hooikoorts, ineens heb je het en denk je er voor de rest van je leven aan vast te zitten. Het is disfunctioneren van het lichaam en met een aantal accupunctuur behandeling of Kinesiologie is dit te behandelen. Als Tycho zijn lijfje helemaal tot rust is en ik wil hem gaan bijvoeden dan ga ik eerst provoceren en anders weer terug naar de Kinesioloog of mijn vriendin, de accupuncturiste.
  Verwacht niet te veel steun van dokters en cb m.b.t. de chinese geneeswijzen want daar zijn ze echt geen voorstander van maar mij maakt het niet uit want mijn jochie kan eindelijk lachen en spelen.

  Weer een heel verhaal, ik hoop dat je het niet vervelend vindt maar ik greep zelf elk advies aan dus vandaar mijn hele verhaal.

  Sterkte met Levi, ik hoop dat hij binnenkort ook lekker zonder jeuk door het leven kan.

  Groetjes Linda

  #3385162 Quote

  hoi linda,
  Nee, ik ben heel blij met jouw verhaal.
  Adviezen zijn altijd welkom en zo heb ik al verschillende dingen ontdekt via dit forum.
  DUs hopelijk kom ik hier ook uit.
  En dat je zoontje al zoveel bezoekjes heeft gehad aan specialisten is toch helemaal niet erg, zolang hij er nu maar baat bij heeft en gelukkig is.
  Bedankt
  Loes

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen