Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

602719 Vliegreis

 • Auteur
  Berichten
 • #1608721

  Hallo allemaal,

  ik ben een Nederlandse nieuwe moeder (ik heb een 9 maanden oude zoon) en ik woon in New York. Ik kan niet wachten om mijn kindje naar Nederland te nemen en hem zijn familie daar voor te stellen. Maar eerlijk gezegd zie ik een beetje op tegen de lange vlucht, het scenario van geergerde blikken vanwege mijn schreeuwende baby is niet echt aantrekkelijk. En wat als ie moet spugen, of zijn oren hem zeer doen etc. etc. Ik vroeg me af of iemand hier een beetje ervaring mee heeft, wat hielp jullie?

  #3385320 Quote

  Hallo!
  Wij zijn vorige week op vakantie geweest naar Portugal en gingen ook voor het eerst vliegen met onze dochter (toen bijna 7 maanden oud). NU weet ik dat Portugal niet zo ver is al Amerika maar misschien heb je er wat aan.

  Op de heenreis kwam het precies zo uit dat Floortje een flesje moest drinken. Dus op het moment dat wij de startbaan opgingen ben ik haar het flesje gaan geven. Ze dronk deze heerlijk op en door het slikken had ze geen last van haar oortjes. Bij de landing ook weer een flesje gegeven. Ook toen had ze geen last. Wij hadden in de luiertas wat speeltjes voor haar gedaan. Daar heeft ze even mee gespeelt en is toen in slaapgevallen. We hadden voor de zekerheid de draagzak ook mee genomen in het vliegtuig. Als ze gaat huilen vindt ze het het fijnst om daar in rond gedragen te worden. Maar was dus niet nodig.
  Op de terug weg hebben we het hetzelfde aangepakt. toen had ze alleen last van haar oortjes met landen omdat ze aan het slapen was. Ze schrok ineens wakker omdat ze zo'n pijn had en was toen zo van slag, dat ze ook niet wilde drinken.
  Je hebt voor kindjes vanaf 1 jaar speciale oordopjes voor in het vliegtuig. Maar omdat alle oortjes verschillen, kun je altijd kijen of jouw kindje ze al past.
  In het vliegtuig zeiden ze dat het ook wilde helpen om een natte warme doek op haar oortjes te houden, of twee  kopjes op haar oortjes te zetten (weet niet hoe je dat voor elkaar krijgt…).

  Maar bij ons viel het mee. Misschien heb je wat aan dit verhaal.
  Heel veel succes met vliegen en gewoon lekker rustig blijven. Voelt je kindje vast ook.

  Groetjes!

  #3385322 Quote

  Hiya Ditte,

  Dank voor je tips (haha moest lachen om de suggestie van kopje op de oren, vrij duidelijk dat die stewardess geen kinderen heeft).

  Groetjes,ilja

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen