Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Flesvoeding op verzoek, nieuw per 01012008

 • Auteur
  Berichten
 • #1609591

  Hoi allemaal,

  Ik lees heelveel vragen over voedingen, hoeveel, hoevaak, wanneer etc.
  Bij ons eerste kindje waren we altijd aan 't rommelen. Fles eraf, meer voeding ga zo maar door. Nu kregen wij de tip en 't advies om net zoals borstvoeding de fles op verzoek te gaan geven. Dus toen onze meid 2 weken oud was zijn wij op verzoek gaan geven.

  Met als resultaat dat 't voedingsschema haast bijna overeenkomt met het om de 3 of 4 uur voeden. Je laat je kindje nu zelf bepalen wanneer 't drinkt. In 't begin vond ik t erg wennen. Je merkt nu dat ze veel uitgeruster is en daarom goed drinkt. Hoeveel aanbieden ligt een beetje aan de tijd tussen de flessen. Soms komt ze al na 2 uur en dan geef ik 150 cc en soms komt ze pas na 4 uur. Dan bied ik 200cc aan.

  Een klein nadeel is dat je af en toe voeding weg gooit.

  Wel bepaal ik de eerste fles, rond 07.00 uur en de laatste rond 22.00 uur. Ook heb ik in 't begin haar aangewend dat ze rond 19.00 uur in badje gaat gevolgd door een fles om ervoor te zorgen dat deze voeding niet al te dicht op de voeding zat van 22.00 uur. En heel merkwaardig ze wordt altijd nu wakker rond 19.00 uur. Ook al heeft ze van tevoren maar een half uur geslapen of al 2 uur.

  Ik ben er erg positief over en vindt 't prettig dat ze zelf mag bepalen wanneer ze behoefte heeft aan drinken of slapen.

  Twee voordelen die wij dus niet kenden: Ze slaapt door en je hoeft niet meer te rekken naar je schema van 3 of 4 uur, dus minder toestanden en stress.

  Wat vinden jullie. Ben benieuwd naar andere ervaringen. Ik heb begrepen dat per 1 januari 2008 flesvoeding op verzoek  wordt gestimuleerd al in de kraamtijd voor de papa's en mama's die direct met flesvoeding starten. Uiteraard naast borstvoeding!!!!

  Ik lees 't wel!!!!!!!!

  Groetjes

  Celie

  #3389540 Quote

  Hoi hoi,

  Ik heb ook flesvoeding op verzoek gegeven, maar ik zou ook niet geweten hebben hoe ik het anders moest doen! Honger was honger, schreeuwen, brullen, daar viel niets aan te rekken… Mijn ventje meldde zich om de 2-6 uur afhankelijk van slapen en wakker zijn e.d. Als ik het hem zelf liet bepalen kwamen we altijd goed uit, altijd op de 'juiste' hoeveelheid flessen. De dingen die ik bepaald heb waren de hoeveelheid die hij dronk per fles (hij is een melk-junkie en had de neiging om veel meer  te drinken dan nodig, en dan te gaan spugen)  en het tijdstip van laatste avondfles. Wakker maken voor een voeding heb ik vrijwel nooit gedaan, alleen dus voor die laatste fles. Verder gewoon goed geluisterd en gekeken naar hem!

  Nu is hij 1 jaar en eet en slaapt echt uitstekend! Toch heb ik het gevoel dat ik bij een tweede er nog ontspannener mee om zou gaan, nu ik geleerd heb dat die kleintjes dat zelf uitstekend regelen. (en dat 'manipulatie' gedoemd is te mislukken…) Ik beveel het dus echt iedereen aan.

  Groetjes, Karin

  #3389547 Quote

  Hoi Karin,

  Leuk om te lezen dat jij er ook goede ervaringen mee hebt. Het is zoveel rustiger in huis. Ik heb het helaas pas bij mijn tweede kindje mogen ondervinden. Het is nu een hele mooie roze wolk.

  Groetjes

  Celie

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct