Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Flesvoeding op verzoek, wat zijn jullie ervaringen???????

 • Auteur
  Berichten
 • #1609592

  Hoi allemaal,

  Ik lees heelveel vragen over voedingen, hoeveel, hoevaak, wanneer etc.
  Bij ons eerste kindje waren we altijd aan 't rommelen. Fles eraf, meer voeding ga zo maar door. Nu kregen wij de tip en 't advies om net zoals borstvoeding de fles op verzoek te gaan geven. Dus toen onze meid 2 weken oud was zijn wij op verzoek gaan geven.

  Met als resultaat dat 't voedingsschema haast bijna overeenkomt met het om de 3 of 4 uur voeden. Je laat je kindje nu zelf bepalen wanneer 't drinkt. In 't begin vond ik t erg wennen. Je merkt nu dat ze veel uitgeruster is en daarom goed drinkt. Hoeveel aanbieden ligt een beetje aan de tijd tussen de flessen. Soms komt ze al na 2 uur en dan geef ik 150 cc en soms komt ze pas na 4 uur. Dan bied ik 200cc aan.

  Een klein nadeel is dat je af en toe voeding weg gooit.

  Wel bepaal ik de eerste fles, rond 07.00 uur en de laatste rond 22.00 uur. Ook heb ik in 't begin haar aangewend dat ze rond 19.00 uur in badje gaat gevolgd door een fles om ervoor te zorgen dat deze voeding niet al te dicht op de voeding zat van 22.00 uur. En heel merkwaardig ze wordt altijd nu wakker rond 19.00 uur. Ook al heeft ze van tevoren maar een half uur geslapen of al 2 uur.

  Ik ben er erg positief over en vindt 't prettig dat ze zelf mag bepalen wanneer ze behoefte heeft aan drinken of slapen.

  Twee voordelen die wij dus niet kenden: Ze slaapt door en je hoeft niet meer te rekken naar je schema van 3 of 4 uur, dus minder toestanden en stress.

  Wat vinden jullie. Ben benieuwd naar andere ervaringen. Ik heb begrepen dat per 1 januari 2008 flesvoeding op verzoek  wordt gestimuleerd al in de kraamtijd voor de papa's en mama's die direct met flesvoeding starten. Uiteraard naast borstvoeding!!!!

  Ik lees 't wel!!!!!!!!

  Groetjes

  Celie

  #3389548 Quote

  Oeps nu staat het item er 2 keer op! hahahaha ik wilde alleen de titel even wijzigen. Dat kan dus niet.

  Groetjes

  Celie

  #3389558 Quote

  Hoi

  ik geev flesvoeding ook min of meer ook op aanvraag. Mijn kraamverzorgster heeft dat tegen mij ook gezegd. In begin kreeg Jordi fles om de 3-4 uur. Nu komt ie meer om de 4 uur. Jordi gaat  rond half 7 s'avond in bad ( nu nog om de dag) en krijg   daar na zijn flesje. Sinds een week is het een papfles ( na overleg met CB, Jordi was te hongerig en kwam in eens iederekeer om 4 uur s'ochtens) dan krijg ie om half 11 klein flesje100cc, soms word ie nog wakker rond half 6 dan krijg ie ook een kleine flesje van 100cc. Jordi word van zelf   ierdere dag rond 8 uur  wakker, en dan krijg hij fles van 200, rond 12 uur en rond 16 uur.

  Mij bevalt het goed, Jordi drinkt heel goed als ik hem flesje geev wanner hij om vraagt.

  groetjes

  #3389748 Quote

  hoi hoi,

  ik ben na twee weken ook flesvoeding op verzoek gaan geven.
  dit bevalt erg goed.
  mijn zoontje kan nu lekker slapen tot hij zelf wakker wordt.
  voor ik hiermee ben begonnen spuugde hij best veel en nu helemaal niet meer.
  hij zit nu ook op 6 voedingen i.p.v 7, omdat hij hier gewoon geen behoefte aan heeft.
  kan het echt aanraden.

  groetjes kwinty.

  #3389765 Quote

  Hoi,

  ook wij voeden op verzoek en dat gaat prima! Nu Lars 5 maanden is, slaapt hij de hele nacht door (soms van 7 tot 7) en zit er overdag dus wat minder tijd tussen de voedingen.
  Hij komt nu ook steeds meer op vaste tijden. Wanneer je voedt op verzoek, heb je een meer tevreden kind. Ik kan het iedereen aanraden.

  Groetjes, Marijon

  #3389766 Quote

  hoi hoi

  lianne is inmiddels alweer 10 maand….
  maar ik heb oo k altijd fv op verzoek gegeven. idd minder stress van rekken,maar nadeel dat je geen regelmaat hebt en dus overal flessen en warm water mee heen moet nemen(ook al ga je even naar de buurtsuper)

  lianne was een erg hongerige baby en meer dan 3 uur zat er nooit tussen,eerder 2,5 uur.(en dat met friso extra)
  ik weet niet of ik het met de volgende weer zou doen. Ik hou toch erg van regelmaat,maar ja als je moet gaan rekken,omdat het nog geen 'tijd'is voor de fles is ook niks….dus waarschijnlijk zou ik het dan toch wel weer zo doen.
  en ach…lianne sliep met 6 week door van 10-8 en bij 8 week van 10-9 zelfs…dus wat wil je nog meer!

  groet marjolein

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct