Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

11 maanden en zooooo vroeg wakker

 • Auteur
  Berichten
 • #1609611

  Beste allemaal,

  Onze zoon is 11 maanden maar de laatste tijd (paar weken eigenlijk al) zo ontzettend vroeg wakker. En met vroeg bedoel ik ook echt vroeg, namelijk zo rond 05.30 uur. We hebben alles al geprobeerd, maar het mannetje is gewoon wakker. En om nu de fles om 05.30 uur al te geven dat gaat me wat te ver. Wel hebben we geprobeerd om wat diksap te geven en dan is hij wel even rustig, maar van echt slapen is geen sprake. En wanneer we dan de fles om 07.00 uur geven dan drinkt hij deze niet eens helemaal op! Maar meneer wil dan wel graag weer zo snel mogelijk slapen; ja, vind je het gek! Wanneer ik zo vroeg wakker ben wil ik ook graag snel weer slapen. Daarnaast eet hij gedurende de dag (brood, fruit en fles melk) ook niet zo goed maar het avondeten en de laatste fles van 09.00 uur eet en drinkt hij wel weer helemaal op.

  Mochten jullie nog suggesties hebben voor het vroege wakker worden, willen jullie het me dan laten weten?

  Groetjes,
  Janet.

  #3389636 Quote

  Bij ons is dat altijd een teken van sprongetje, een fase waarin het even allemaal wat moeilijker gaat. Rond de 11 maanden is er ook een… In zo'n periode slaapt mijn zoon slechter en wordt ook vroeger wakker (en dan ook echt wakker-wakker, met zijn ik-wil-spelen-jengel!) rond 5:00-6:00 uur. Na een paar weken gaat het hier ook weer vanzelf over… Momenteel zijn we bezig met 13 mnd-sprongetje, dus is hij er de meeste dagen ook weer vroeg bij. Zucht. Maar ik maak me er verder niet druk om, tot nu toe is het altijd weer vanzelf over gegaan…

  Ik laat hem wel zo lang mogelijk liggen, hij moet echt heel veel kabaal maken voordat ik er over peins om hem eruit te halen. Leg ook wel eens wat speelgoed in bed. Soms blijft hij een uurtje brabbelen en valt dan weer in slaap. Op andere dagen, tja, dan ga ik er maar gewoon uit. En idd, dan is hij om 7:00-7:30 doodmoe en wil weer slapen. Het is niet anders. Ik zing mijn tijd uit, er komen vanzelf weer betere tijden. Veel succes in ieder geval.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct