Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

hekel aan het lepeltje

 • Auteur
  Berichten
 • #1609620

  onze dochter van 6 maanden oud weigert vaste voeding. Ze heeft volgens mij geen hekel aan de smaak want als we haar een stukje banaan of tomaat voorhouden likt ze er wel aan en is ze wel geinteresseerd. Ze smakt ook regelmatig als ze ons ziet eten. Toen ze net 4 maanden oud was hebben we haar een paar keer wat fruithap gegeten en toen ging het  best goed. Vervolgens is ze een tijdje ziek geweest en daarna is het niet meer gelukt om haar iets vast te laten eten. Het probleem is volgens mij dat ze een hekel heeft aan het lepeltje; op het moment dat we dit in haar mond doen doet ze haar mond stijf dicht en draait weg en begint te huilen. Ik heb ook geprobeerd om wat fruithap of pap op mijn pink te doen en het zo naar binnen te krijgen maar zodra ze mijn pink op haar tong voelt is het hetzelfde verhaal en doet ze haar mond dicht en draait ze weg.
  Heeft iemand hetzelfde probleem of een oplossing?   

  #3389660 Quote

  Je zou een soort milkshake kunnen maken en fruit uit de fles geven. Nadeel daarvan kan zijn dat als ze het fruit echt niet lekker vind ze ook de fles gaat weigeren.
  Misschien zou je haar? met een lepeltje kunnen laten spelen zodat ze kan wennen aan de vorm om die in de mond te hebben.
  En probeer een rijstebloempap dan smaakt het net als de fles maar je geeft het op een lepeltje heeft ze toch iets vertrouwds.
  Nou dit zijn mijn suggesties misschien heb je er wat aan.

  #3389676 Quote

  Ik heb zelf de ervaring dat mijn dochter de lepel pas wil als ze zelf actief kan deelnemen aan het gebeuren: m.a.w., ik geef een hapje, ze weigert vaak dan eerst, ik smeer een beetje op haar lip als ze dat doet om te laten proeven. Dan heeft ze meestal wel door dat het toch wel lekker is en dan geef ik haar vrij snel de lepel in haar handje; meestal doet ze hem dan in haar mond als ze zin heeft en dan weet ik dat ze toch wel zin heeft. De tweede hap is dan 9 vd 10 keer welkom en ze doet haar mond open. Dan geef ik haar gelijk, als soort beloning, weer de lepel, zodat ze het zelf kan doen. Dit werkt voor ons best heel goed, maar wanneer ze echt geen zin heeft, heeft ook dit spelletje geen nut. En de fles blijft toch favoriet, dus soms mengen we dan maar het fruit door de melk zo ervaart ze de smaak en textuur toch en krijgt ze het ook binnen! Succes!

  #3389677 Quote

  hoi

  Ja zoals hier boven al wordt beschreven zou ik het ook proberen, lekker zelf aan laten modderen met de lepel en eten.
  Een vraagje eet ze het vaste voedsel ook niet als je het voor dr neerzet en dat ze zelf met dr handjes kan eten. Of heb je alleen gepureerd eten? misschien is het een idee om gewoon eten te maken dit in stukjes of heel te laten en dr te laten experimenteren. Je moet er natuurlijk wel bij blijven maar mijn ervaring is dat dit goed werkt.
  Onze dochter ja nu 1 jaar hoor maar die hebben vanaf het begin ook gewoon eten gegeven in stukjes of heel bv wortels. zodat ze het goed kon vastpakken. Dat werd natuurlijk eerst uitvoerig bekeken en geplet maar daarna ging het dr mondje in eerst sabbelen en daarna stukjes afbijten. En nu is madam volgens zich zelf groot en wil met een lepel en vork eten, maar hier mogen we niet bij helpen.
  succes
  auriske

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct