Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vitamine D???????????/

 • Auteur
  Berichten
 • #1610167

  Vraagje,

  Moet je nu wel of niet vitamine D geven aan baby's?
  Bij mijn zoontje van nu 2.5 jaar werd toen gezegt dat het wel moest en nu bij mijn dochter doe ik het weer maar bij het CB van mijn nichtje word gezegt dat het niet nodig is.
  Wat zijn jullie ervaringen en meningen. Ik heb zoiets van baat het niet dan schaad het niet.

  Groeten Marijke

  #3393071 Quote

  hey Marijke,

  Voor zover ik weet geef je alleen vitamine D als je minder dan 500 cc opvolgmelk (of nr3 groeimelk)  geeft en bij borstvoeding. Ook kindjes met een donkere huidskleur hebben wat meer vitamine D nodig…
  Hoop dat je hier wat aan hebt?
  Ik heb het uit dat boekje van Yunio "voeding"

  Groetjes Saskia

  #3393072 Quote

  hallo geef je borstvoeding?als je flesvoeding geeft hoeft niet heeftde arts aan mij gezeggd?als je de verpakking kijkt zit daar wel vitamine d erin vroeger gafde ik ook me zoon vitamine d maar nu geef ik me baby van 5 maanden geen vitamines.maar vraag het toch efen aan een arts .
  groetjes adama

  #3393077 Quote

  Het officiele advies is om kinderen tot 4 jaar vitamine D te geven. Onlangs zijn de geadviseerde doseringen weer verhoogd.
  Vitamine D wordt aan kunstvoeding toegevoegd, maar kinderen die geen kunstvoeding krijgen of minder dan 300cc op een dag krijgen wel vitamine D geadviseerd. Je CB kan het beste vertellen welke dosering je nodig hebt.

  Maar goed, dat is het officiele advies. De meningen over vitamine D zijn nogal verdeeld, omdat je huid o.i.v. zonlicht zelf ook vitamine D aanmaakt. Daarom heb je inderdaad mensen die het niet geven.

  #3393085 Quote

  Precies die vraag hebben wij gisteren aan het CB gesteld. Wanneer je kindje 300 ml of meer flesvoeding krijgt, dan is het inderdaad niet nodig om meer vit. D te geven.
  Per dag heeft een kindje 10 mcg vit. D nodig. Onze zoon krijgt naast een fles van 180 ml, vloeibare kinderomega (waar vit. D aan toegevoegd is) en een kinder multivitamine.

  #3393111 Quote

  Hier in zweden krijgen alle kinderen tot 4 jaar 5 druppels vitamine A+D (zit in 1 flesje) per dag. Toen ik nogal verbaasd reageerde, gezien ik de regels van het CB in nederland gewend was, zeiden ze: hier proberen we een zo hoog mogelijke vitamine A+D gehalte te bereiken, is volgens hun beter…..
  Dus nu krijgt mijn dochter elke dag deze 5 druppels. Hoewel ik toen ze opvolgmelk kreeg het er niet zo heel nauw meenam, het zat tenslotte ook al in de voeding.

  Dus zo zie je maar weer, dat ze niet overal dezelfde adviezen hebben.

  Groetjes Renata.

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #3393112 Quote

  ik geef zelf borstvoeding en heb tot nu toe k+d gegeven van allebei 5 druppels
  onze kleine is nu drie maand dus ben ik gestopt met de k druppels en ze hebben bij cb geadviseerd om tien druppels d te geven nu
  maar ik houd het bij 5 druppels

  #3393266 Quote

  eerlijk gezegd vergeet ik het steeds….
  Ze krijgt bijna geen druppel….
  ik denk er gewoon niet aan!
  Maar, ze is goed gezond.

  #3393270 Quote
  quote: sjana1 reageerde document.write(friendlyDateTimeFromStr('17-02-2009 19:53:09'));


  eerlijk gezegd vergeet ik het steeds….
  Ze krijgt bijna geen druppel….
  ik denk er gewoon niet aan!
  Maar, ze is goed gezond.

  Je zult dat ook niet merken aan haar gezondheid hoor! Vitamine D is bedoeld voor de opbouw van botten en tanden, het bevordert o.a. de opname van calcium door het lichaam.
  Zoals hier al vermeld maak je inderdaad onder invloed van zonlicht zelf vitamine D aan. Het is dus niet zo dat je kindje het niet krijgt als je de druppels vergeet. Alleen minder. Om dezelfde reden mag je er zelf rond je 60ste ook weer mee beginnen 😉
  De ene mens is natuurlijk gevoeliger voor een tekort dan de ander. Veel naar buiten gaan is dus in ieder geval een pre!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct