Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

604341 Noordelijke Infodag Borstvoeding

 • Auteur
  Berichten
 • #1610343

  “Ook voor baby’s in het noorden van het land is borstvoeding de beste start”, dachten medewerksters van de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk (VBN) in de provincies Drenthe en Groningen.

  Zodoende zal op zaterdag 20 juni aanstaande in Assen de eerste Noordelijke Infodag Borstvoeding plaatsvinden. Locatie voor die dag is wijkcentrum ‘De Componist’ aan de Paganinilaan.

  De VBN zet zich deze dag in voor een informatieve en gezellige dag voor zwangeren, voedende moeders, zorgverleners en andere belangstellenden.

  Sprekers tijdens de dag zullen zijn:
  Stefan Kleintjes (kinderdiëtist en bekend van http://www.borstvoeding.com);
  hij zal vertellen hoe moedermelk wordt gemaakt en bezoekers krijgen de gelegenheid om vragen te stellen.
  Marianne Vanderveen (IBCLC-lactatiekundige en bekend van de notitie in reactie op de (concept) richtlijn ‘Aanpak van excessief huilen bij zuigelingen’ van het Centrum JGZ/RIVM nov. 2007);
  zij zal een lezing geven over de volgende onderwerpen:

  Hersenontwikkeling
  Als een baby wordt geboren, is niet alleen zijn lijfje nog klein. Ook zijn hersenen zijn nog lang niet volgroeid. Er moet in zijn lichaam heel wat gebeuren in de eerste jaren, voordat hij in staat is om te begrijpen wat er om hem heen gebeurt. Hij heeft een volwassene nodig die hem in de overvloed aan ervaringen de weg wijst. Borstvoeding helpt daarbij.

  Oxytocine
  Het menselijk lichaam wordt op allerlei manieren aangestuurd door hormonen. Ook het borstvoedingsproces heeft hormonen nodig om goed te functioneren. Al die stofjes reageren zeer fijngevoelig op elkaar en hebben veel meer invloed dan we vaak denken. Zo zorgt het hormoon dat de melk laat stromen, ook voor positieve gedragsveranderingen. Gunstige effecten, dus, voor de lange termijn!

  Ook bij deze presentaties is ruimte voor vragen.

  Tevens zal er op de Infodag een workshop gegeven worden over draagdoeken door de Vereniging van Draagdoekconsulenten.

  Voor meer informatie en aanmelden kan men kijken op http://www.infodagborstvoeding.nl.

  #3394385 Quote

  Het belooft een informatieve en gezellige dag rondom borstvoeding te worden met zowel 's morgens als 's middags lezingen en een workshop! Je kunt tussendoor stands bekijken van diverse bedrijven en organisaties. Tevens is er de mogelijkheid om borstvoedingsfoto's te laten maken. Deze dag is speciaal bedoeld voor zwangeren, moeders die borstvoeding geven of hebben gegeven, zorgverleners en verder voor iedereen die belangstelling heeft. Stefan Kleintjes zal naast het geven van een workshop boeken signeren én verkopen.

  Heb jij een speciale borstvoedingsfoto? Doe dan mee met de fotowedstrijd en stuur je foto vóór 15 mei in!

  #3394392 Quote

  Ziet er leuk uit zeg!
  Heb je al veel aanmeldingen?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct