Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

604346 Help Reflux Medicijnen Maar T Gaat Gewoon Niet Goed

 • Auteur
  Berichten
 • #1610348

  Hoi Meiden,

  Onze zoon is bijna 12 weken oud. Hij heeft een reflux en gebruikt Zantac en Motilium, vanaf dat hij bijna 6 weken was. (door kinderarts voorgeschreven) In eerste instantie dacht ik dat het niet hielp, maar na 2 weken en het toevoegen van jbpm aan zijn voeding leek het toch even goed te gaan met hem. Hij huilde een stuk minder en sliep een stuk beter, ging lekker veel lachen en was lekker ontspannen.
  Dit heeft een week of 3 geduurd en nu gaat het echt weer een heel stuk minder met hem.. Hij slikt weer heel veel en huilt veel. Ook wordt hij steeds wakker na een half uurtje tot een uurtje slaap en 's nachts ligt ie voortdurend te kreunen. We hebben alle tips, als rechtop voeden, bedje omhoog etc al toegepast, maar worden zo langzaam aan best wanhopig…
  Afgelopen week naar de huisarts geweest deze heeft de meds verhoogd, maar geen resultaat.

  Woensdag gaan we weer naar de kinderarts… (k tel de uren bijna af…) Ik hoop verschrikkelijk dat we dan weer een stap verder komen, want zo langzaam aan is alle ritme hier weg.

  Hebben jullie nog tips of ideeen, die ik woensdag mee kan nemen?
  Zat te denken aan Gaviscon erbij, of andere meds ipv Zantac en of Motilium?

  Ben zooo vreselijk moe en vind het zo moeilijk mijn kereltje zo verdrietig te zien…

  lfs Mick

  #3394326 Quote

  Ik heb wel een flinke spugert gehad (hij is nu bijna anderhalf) maar geen ervaring met reflux voor zover ik weet…Tenminste het is bij mijn zoontje nooit vastgesteld is er ook nooit op onderzocht. Hij spuugde gewoon veel punt.
  Toen hij ook begon met speeksel te spugen ben ik gaan googelen en kwam ik op de site van de osteopaat terecht. Dat heeft het spugen en onrustig zijn écht verbeterd.
  Daarnaast ben ik na behoorlijk wat omzwervingen op dé voeding terechtgekomen die voor ons perfect hielp; bonbébé van o.a Jumbo (http://www.bonbébé.nl)  

  Ik begrijp heel goed dat als je eenmaal in een medische mallemolen zit, dat je ook gewoon met de stroom meegaat, maar misschien is het een idee om er ook een osteopaat (die gespecialiseerd is in babietjes) naar te laten kijken?
  Reflux gaat om het maagklepje, maar het maagdarmstelsel wordt aangestuurd door een zenuw die langs de  nekwervel loopt. Als daar een blokkade zit  doordat er een werveltje scheef zit, kan het ook zijn dat die aansturing niet vlekkeloos verloopt…

  Het nadeel is alleen  dat een  osteopaat een beetje in het alternatieve cirquit  zit en dat veel reguliere artsen het allemaal maar zo zo vinden. Daarom zal een HA  je niet snel een  osteopaat aanraden wat erg jammer is!  
  Ik wens je veel succes want idd niets zo ellendig om je kleine man zo te zien. Bij ons had hij dan wel geen medicijnen maar was soms wel net zo verdrietig…

  Groetjes Saskia

  #3394327 Quote

  Hoi Sas,

  We zijn ook al 2x bij een osteopaat geweest. Ik weet niet of het hielp, over 2 weken hebben we weer een afspraak….
  Mijn zoon spuugt maar mondjes, meestal komt het omhoog en slikt hij het weer weg, maar de tip over die voeding had ik al eens eerder ergens gelezen en wilde ik idd ook aankaarten als we woensdag naar de kinderarts gaan.

  thnx

  Mick

  #3394328 Quote

  Hoi,

  Die voeding van Bonbébé heb ik op aanraden van Sas toen ook gebruikt. Bij mijn dochter was wel reflux geconstateerd. En dit was de enige voeding waarbij ze minder spuugde en haar ontlasting ook goed bleef (in tegenstelling tot A.R van Nutrilon)
  Maar is jouw baby weleens gecheckt op koemelkallergie?
  Want daarbij spugen babies ook heel veel (en huilen en soms zijn dit de enige 2 reacties).
    Dit hebben ze bij mijn dochter eerst getest voordat ze reflux constateerden. Hierbij krijg je speciale voeding toegeschreven (niet die hypoallergeen voeding, maar andere alleen verkrijgbaar bij apotheek)
  Als ze na 2 weken nog steeds evenveel spuugt als voorheen heeft hij geen allergie.
  Is wel het navragen waard.
  Ik wens je heel veel sterkte. Bij ons duurde het 4 maanden voor we eindelijk de tip van Bonbébé hadden en dus veel gestrubbeld met onze kleine.
  Overigens  had ze door die voeding en vast voedsel er snel bijna geen last meer van.

  Sterkte

  Reneke

  #3394329 Quote

  Hoi,

  Bedankt voor je reactie tante Reneke!
  Kom er nu net bij het aanbreken van een nieuwe verpakking Friso achter dat ze de samenstelling hebben veranderd… er zat een briefje bij waarop staat dat kindjes mogelijk even reageren op de veranderde samenstelling….fijn!

  Nu vraag ik me af of het dan niet handiger is maar meteen over te stappen, zodat hij niet 2x hoeft te wennen (ik heb nog 2 "oude" voedingen liggen), of dat ik t echt moet overleggen met een arts??  

  lfs Mick

  #3394333 Quote

  Hoi,

  Ik heb met mijn dochter vele voedingen geprobeerd in het begin van haar jonge leventje.
  Ik ben altijd van de ene op het andere moment overgestapt. Heb dus nooit gemengd, gemixt e.d. En mijn dochter accepteerde dat.
  Succes

  Reneke

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #3394336 Quote

  Hoi,

  Mijn dochter heeft na haar geboorte dezelfde klachten gehad, zantac hielp niet en de huis-tuin-en-keukentips ook niet. Het bed omhoog houden helpt wel iets maar niet veel. Ze krijgt nu (ze is 1jr geworden) nog steeds motilium maar met losec pillen. Heb jij die ook voor je zoon? Die zorgen ervoor dat het drinken sneller verteerd wordt en dus sneller de maag verlaat waardoor ze minder misselijk zijn. Dit hielp bij ons wel. Ze kreeg ze toen ze een maand oud was al, tegelijk met motilium. Wellicht kun je de kinderarts daar woensdag naar vragen?

  Daarnaast had mijn dochter koemelkallergie en na het aanpassen van de voeding ging het langzaam beter. Lees: ze is een paar keer opgenomen geweest, PH-meting om de ernst van de reflux te bepalen en verschillende afspraken tussendoor met de kinderarts.  Kortom: blijven vragen bij de kinderarts want het is heel vervelend voor je baby en jezelf natuurlijk ook. O ja, en ze kreeg op aanraden van de kinderarts een andere fles: dodie, omdat ze dan minder lucht meehappen en dat hielp ook een heel  klein beetje.  

    Succes!  Hopelijk heb je er wat aan en kan er voor jouw zoontje een oplossing gevonden worden.

  Gr, jessica

  #3394360 Quote

  Hoi, wij hebben nu de tweede met reflux.. wij gebruiken ook de losec ipv de zantac (is volgens mij iets zwaarder) en dan de motilium en gaviscon na elke fles. Misschien moet je meer motilium gaan gebruiken dat gaat per gewicht, dus als je het al geeft vanaf 6 wk.. En de gaviscon zou ik zeker vragen..

  gr Marianne

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct