Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

604370 Hulp Gevraagd Bij Bv Vaste Voedingschema

 • Auteur
  Berichten
 • #1610372

  Mijn dochter is ruim 6 maanden en sinds een week of 3 probeer ik wat bijvoeding te geven. Ik weet echter gewoon niet wanneer ik dat moet doen…. misschien hebben jullie tips? Zo ziet mijn dagschema er ongeveer uit:

  7.45-8.15 bv
  oudste naar school brengen
  ca. 8.45 uur thuis
  9.00 – 9.45 bv (valt vaak in slaap)
  naar bed tot 12.30
  12.30-12.45 bv
  Om 13 uur oudste naar school brengen
  13.45 uur terug
  14.00-14.45 bv
  15.00 uur oudste ophalen
  15.45 uur thuis
  ***** heeee een momentje rust! 😉 Kunnen we ff koken en natuurlijk de oudste voorzien van een natje/droogje of rond 16.45 ophalen bij een vriendje.
  17.00-17.30 uur bv
  18.00 zelf eten & de kleine een groente hapje
  18.30-19.00 bv
  De kids in bad
  19.45 bv en daarna meteen naar bed

  Pfffff, ik kom er gewoon niet uit. Wanneer moet ik in godsnaam fruit aanbieden? En brood? Ik eet zelf 's ochtends en tussen de middag al tijdens het voeden… Hoe doen jullie dat?

  #3394496 Quote

  hoi,
  ik kan je helaas niet helpen want ik zit met het zelfde probleem ik heb dan geen oudste kind die naar school moet maar geef wel 6 maanden bv en wil graag gaan bijvoeden ik ben dus ook opzoek naar een soort schema dus ik lees mee.
  groetjes laila

  #3394497 Quote

  Pff….heel moeilijk inderdaad.
  Misschien kun je het combineren met de borstvoeding?
  Dus misschien eerst drinken aan de borst- wat vaste voeding- daarna nog een slokje borstvoeding?
  Of eerst wat vaste voeding en daarna borstvoeding?

  #3394515 Quote

  Hoi,
  Mijn 'BV-schema' zag er  bijna hetzelfde uit.
  Ik gaf op een gegeven moment na de voeding van 14.00 uur ongeveer na een half uur/uur fruit en toen ze goed fruit  ging eten, werd het eerst fruit en daarna borst (vanaf een jaar water/thee).
  De BV voeding van 09.00 uur verving ik door pap. Dat ging gelijk goed.
  Vanaf 7 maanden gaf ik rond 12.30 uur BV en daarna een korstje brood. Toen het brood eten goed ging, en dat was al vrij snel, werd het eerst een boterham eten en daarna (meestal na een half uur) nog  de borst (vanaf een jaar half volle melk/water/thee. Ze drinkt dan tussen de 100 en 150 ml).
  Succes.
  Irene

  #3394543 Quote

  Hier deden we het zo:

  Voor het eten 1 borst, dan wat hapjes, en dan een toetjesborst.

  Ik gaf meestal iets te eten als ik zelf ook at.

  #3394592 Quote

  hoi,

  kun je de bv van 9.00 weglaten en dan fruit geven? Je geeft nu 6x bv, maar misschien kun je naar 5x en dan fruit in de plaats? Als je het dan niet red met je borsten tot 12.30 kun je die misschien iets eerder geven(om 11.30 bijv)  of zit je dan met het ophalen van je oudste klem?
  Ik gaf bij mijn 2e toen 5x bv en fruit(zie ik nu in mn cb-boekje). Nu met de derde zit ik ook met halen en brengen van school, dus dat wordt straks ook passen en meten. Maar ik ben nu 6 weken geleden bevallen dus ik heb nog even de tijd om een schematje voor dan te maken.

  succes!!

  bianca

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #3394593 Quote

  hoi,

  ik zit nog eens goed naar je schema te kijken, maar je geeft zelfs nog 7x bv, en je bent 3kwartier bezig met halen/brengen van je oudste kindje, en je moet ook nog ergens je huishouden en boodschappen doen toch??

  Als ik jou was zou ik echt een heel ander schema gaan maken, waarin je meer rust en tijd krijgt, want dit schiet niet op. Je jongste kan echt met minder borstvoedingen nu, dus ik zou wat gaan afbouwen.
  Hierbij een voorbeeldschema:

  7.45 bv
  9.30 fruit
  11.30 bv
  14.30 bv
  17.30 groente en bv
  20.00 bv

  ik heb geprobeerd om je  dagritme een beetje aan te houden, maar misschien kun je je eigen tijden hierop een beetje aanpassen om wat meer structuur aan te brengen in je dag.Je bv zal hierdoor ook wat minder worden, dat krijg je als ze meer vast voedsel gaan eten. Ik weet niet of je dit ook wilt, anders zul je een ander schema moeten maken.

  Ik gaf met 8 mnd nog 4xbv en groente en fruit
  met 11 mnd 3xbv en groente, fruit en broodje

  hopelijk kan ik je hiermee helpen,

  groetjes bianca
  ik heb 14 mnd bv gegeven.

  #3394594 Quote

  Hoi mwvtje, hoe gaat het nu met je schema? Het is gewoon altijd even goed zoeken naar een schema dat in jouw geval gaat werken. Hier heb ik er ook best een tijdje over gedaan om een fijn ritme te vinden. Nou ja, ritme…… ahum, er zit niet echt een vast schema in (heeft Leah ook niet nodig). Ik heb nog 3 andere kindjes die op school zitten en inderdaad gehaald en gebracht moeten worden naar veel dingen. Het is soms puzzelen, maar het lukte toch redelijk goed. Wat vooral lastig is/was, zijn de slaapjes. Goed dat je nog regelmatig borstvoeding geeft, zeg. Het fruithapje en groentehapje kan je dan nog echt als bijvoeding zien (Leah is nu ruim 14 maanden en krijgt 's ochtends vroeg nog een borstvoeding en 's middags na haar slaapje nog. Het wordt dus wel een stukje makkelijker na het eerste jaar, vind ik zelf).
  Het valt me wel op dat je kindje nog lang borstvoeding krijgt, half uur tot 3 kwartier. Drinkt jouw kindje nog zo lang? Mijn dochter was altijd binnen 5-10 min klaar met drinken. Bij mij hielp het ook om veel dingen vantevoren (als dat kon) voor te bereiden. Vaak at ik warm tussen de middag bijvoorbeeld. Of maakte het ruim op tijd. Het moet namelijk allemaal wel leuk blijven, toch? Succes!!

  #3394634 Quote

  hoi dirksmama,

  volledig op verzoek voeden werkt echt niet met meerdere kinderen die ook naar schoolgaan.En ik heb zelf helemaal geen schema waar ik me aan houd, maar ik kan me voorstellen dat als je veel weg bent om kids te halen/brengen en je hebt ook nog andere dingen te doen, dat het dan handig kan zijn om voor jezelf een schema te maken, zodat je meer overzicht hebt in de dag. En zeker als een baby niet 5-10 min. drinkt maar een tijdje bezig is. Dan kun je toch niet volledig op verzoek voeden en je kind dan maar bij het schoolhek laten staan, want je bent aan het voeden. Ik kan me niet voorstellen dat het zo werkt. Als ik mijn kind op moet halen, zorg ik ervoor dat mijn baby gedronken heeft voordat ik ga of het komt zo uit dat het daarna ook kan, dus moet ik dat plannen. Of zie ik het nu verkeerd??

  gr, bianca

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct