Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

604423 Eten Prakken En Toetjes Maken

 • Auteur
  Berichten
 • #1610425

  Mijn tweeling is nu 6,5 maand en ik ben al bezig met het geven van fruit en groente, Omdat ik de tijd heb voor het maken van eten probeer is dit ook alleen ze lusten het niet. Ik krijg het niet voor elkaar om het zo fijn te prakken zoals uit een potje. Als ze het dan opeten gaan ze kokhalzen van de stukjes. Ook al gebruik ik een blender en een staafmixer ik krijg het niet voor elkaar….. Dus nu geef ik ze maar potjes. Maar ik wil toch vers gaan geven, dit ook vanwege de prijs en dergelijke. Iemand tips?
  En weet iemand wat je nog meer aan toetjes mag geven dan alleen die kant -en klare toetjes van Nestle (yogolino) Vind ik ook veel te duur, maar ik wil ze toch elke dag een toetje geven. Iemand tips of een receptje?
  Groetjes Loes

  #3394853 Quote

  Hoi Loes,

  Zelf een papje maken gaat heel snel hoor, peertje erin of een banaantje er door blenderen en klaar toetje. Of wat 'normale' griesmeel (kan ook geen kwaad)
  Groente & fruit maken doe ik in de babycook, vind ik een uitkomt, maakte (straks weer met onze jongste)  het voor de hele week en vroor het in. Kan je zelf kijken of je er wel of geen stukjes in laat.

  Suc6!

  kirsten

  #3394854 Quote

  misschien kun je stukjes eten uit het vuistje proberen? en vanaf 7 maand kun je ook gewoon volle yoghurt geven.

  groetjes   

  #3394855 Quote

  Peer en appel pureren is heel moeilijk met een staafmixer..
  Heb je al geprobeerd om bijvoorbeeld afgekoeld gekookt water door de stukjes te doen en dan te pureren? dan krijg ik het fruit namelijk wel heel fijn met de staafmixer.

  succes

  Jess

  #3394859 Quote

  Hoi Loes,

  Ik zou je kinderen op deze leeftijd nog geen toetje geven hoor!, ze krijgen voldoende zuivel door bv/fv, je kunt als toetje evt nog wat fruit geven!
  Je kunt appels en peren kort koken/stomen dan word het wat gemakkelijker om te prakken ook kun je dan wat kookvocht gebruiken om er doorheen te roeren.

  Gr MJ

  #3394864 Quote

  Je kan de peer/appel heel makkelijk pureren door:

  – een zeef boven een steelpannetje, in het steelpannetje water, water laten koken, zeef erop,  en de peer er 10 minuutjes in de zeef laten stomen
  – hierop nog wel even een klein dekseltje in het zeefje laten vallen, zodat de stoom niet weg kan.

  Ennnn, hij wordt niet bruin!

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct