Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

604427 Voeding

 • Auteur
  Berichten
 • #1610429

  Hoi dames,

  Ik als kersverse moeder heb jullie hulp nodig.
  Ik heb nu een zoontje van 1 wk en 2 dg.
  Mijn vraag is wanneer begin je de nachtvoeding te rekken.
  Mijn zoon is een echte slaapkop en zou als het aan hem ligt savonds niet komen of maar 1 keer.
  Is het nu al slim om daar mee te beginnen.
  of moet ik wachten tot ie wat ouder is.

  Alvast bedankt.

  gr

  #3394878 Quote

  Hoi,

  van harte gefeliciteerd, heb je een fijne kraamweek?(gehad)
  Geef je borst of flesvoeding?
  Met borstvoeding is het niet echt bevordelijk voor je productie als je nu al de nachtvoeding zou rekken, en voor je dochter is het ook niet zo goed om er veel uren tussen de voedingen te laten ivm glucoseregeling.
  Met flesvoeding weet ik het niet, dat heb ik nooit gegeven, maar dan nog zou ik denken dat je baby toch na een uur of 5 wel weer voeding nodig heeft snachts. Volgens mij kom je per dag op zo'n 6-7 voedingen in de eerste weken.

  #3394880 Quote

  Allereerst gefeliciteerd met je zoontje!!

  Hier ook in het begin een flinke slaapkop. Ik kreeg als advies van de kraamverzorgster dat er overdag maximaal 4 uur tussen de voeding mag zitten en 's nachts 1x 6 uur.
  Vooral de eerste 3 weken heb ik mijn zoontje overdag iedere 4 uur wakker moeten maken. Vaak kreeg hij dan rond 11 uur de laatste voeding en daarna om 5 uur weer, meestal kwam hij zelf dan wel voor voeding. Eigenlijk heeft hij dat ritme nu nog steeds, alleen 's ochtends wil hij nu wel eens wat later komen, zo rond de 6-7 uur.
  Die 4 uur maximaal was ook om mijn productie voor borstvoeding op gang te houden, maar ook dat mijn zoon op de juiste aantal voedingen op een dag zouden komen en het 's nachts wat langer vol zou kunnen houden.

  Succes!!

  Liefs Rixt

  #3394884 Quote

  hee dames

  ik zit nu aan de 8 voedingen en het is erg duidelijk dat hij dat teveel vind.
  Daarom wil ik na 7 voedingen.
  Ik geef gekolfde melk via fles omdat ik in het begin al geen borstvoeding mocht geven.
  Na een tijdje mocht ik dan eindelijk beginnen maar toen was hij al aan de fles gewend en wou hij al niet meer aan de borst.
  Helaas moet ik ook al zeggen dat mijn borstvoeding nu al terug begint te lopen en dat ik niet meer al zijn voedingen eruit haal.
  Dus het zal niet al te lang meer duren totdat ik ook gewoon fles moet gaan geven.
  Nu wil ik dus van 6 voedingen in de dag en 2 in de nacht. Naar 6 overdag en 1 overnacht.

  In ieder geval bedankt voor de tips we zullen vanavond zien hoe het gaat.
  Als hij honger heeft zal hij het vanzelf aangeven.

  #3394885 Quote

  Voed je op verzoek? Of maak je hem wakker voor de voeding?

  #3394889 Quote

  Als je nog borstvoeding wil blijven geven zou je met een tepelhoedje kunnen doen misschien helpt dit en dan na een tijdje weer zonder heb ik ook gedaan. Over de aantal voedingen. ongeveer 7 is denk ik normaal je kindje geeft het wel aan en anders mag er overdag maximaal 4 uur tussen zitten van af het begin van de voeding en 's nachts 8 uur. wakker maken is dus niet nodig en laten huilen niet verstandig lijkt me. succes er mee

  Groetjes Esther

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #3394890 Quote
  quote: NienkeSan schreef document.write(friendlyDateTimeFromStr('16-06-2009 11:39:16'));


  Hoi dames,

  Ik als kersverse moeder heb jullie hulp nodig.
  Ik heb nu een zoontje van 1 wk en 2 dg.
  Mijn vraag is wanneer begin je de nachtvoeding te rekken.
  Mijn zoon is een echte slaapkop en zou als het aan hem ligt savonds niet komen of maar 1 keer.
  Is het nu al slim om daar mee te beginnen.
  of moet ik wachten tot ie wat ouder is.

  Alvast bedankt.

  gr

  Van harte gefeliciteerd met je zoon!

  Op deze leeftijd is om de 2 uur voeden, ook 's nachts heel normaal hoor! Dus niet gaan rekken, maar voeden als je kind zich meldt.

  Hij is maar 10 dagen, dan is het echt nog niet te laat om hem gewoon lekker aan de borst te krijgen. Mijn jongste heeft er ook een paar weken over gedaan voor ze helemaal aan de borst was.
  Ik raad je wel aan om METEEN deskundige hulp te zoeken bij iemand die echt iets van borstvoeding afweet (helaas vind je die zelden op een consultatiebureau…).
  Je kunt deze avond nog bellen met iemand van Borstvoeding Natuurlijk of La Leche League, dat zijn goed opgeleide ervaren moeders (vrijwilligers) die je al een heel eind op gang kunnen helpen.
  Telefoondiensten van de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk (0343-576626), Borstvoedingorganisatie LLL (0111-413189) Voor hulp meteen deze avond kun je ook de borstvoedingslijn bellen (0900-2677886).

  Verder zou ik ook zo snel mogelijk een afspraak met een lactatiekundige regelen.

  Aangezien je nu alles kolft: probeer minstens 10x op een dag te kolven en te voeden. Probeer gewoon als je kind niet te hongerig is, maar wel wakker en alert eerst die borst eens, en geef daarna pas een melk op een andere manier. Bij voorkeur niet met een fles, maar met een voedingsspuitje, vingervoeding of cup (een lactatiekundige kan je hiermee heel goed op weg helpen).
  Je melk hoeft natuurlijk nu nog helemaal niet terug te lopen (wie heeft je dat in vredesnaam wijsgemaakt?), er zijn zat moeders die een jaar of langer voor hun kind kolven hoor!

  Maar, 't is helemaal niet nodig! Je kunt je kindje echt nog wel aan de borst krijgen, je hebt op deze leeftijd een grote kans van slagen. En ook als dat niet lukt: niet aanvullen met kunstvoeding. Je hebt 2 knappe op hun taak berekende borsten, die echt genoeg melk voor je kind kunnen maken.

  #3394891 Quote

  Ha meid(en),

  Meestal gaat een baby uit zichzelf wel doorslapen. Hij komt gewoon later 's nachts. Onze meid sliep ook altijd goed vanaf  19.00 uur, maar we maakten haar altijd wakker voor de laatste voeding van 23 uur… toen ze 7 weken oud was snel sliep ze na  23.00 uur  door tot minstens 7 uur 's morgens. Dit is wel uitzonderlijk hoor. De meeste baby's komen  tot 3 maanden minstens wel 1 keer 's nachts (zucht)  
  Dus die nachtvoeding gaat er vanaf als je kindje zelf niet meer komt. Hier ga je op een gegeven moment  naar toe als je nog 5/6 keer voedt. Die nachtvoeding van rond 4 uur gaat er dan vanaf, dus niet de voeding van  23 uur!  door je kindje wakker te maken om  23 uur went het eraan dat het daarna pas een lange ruk kan maken.
  Ik ben bang dat je je  zelf in de vingers snijdt als je hem vanaf 7 uur laat liggen totdat ie zich 's nachts meldt. Want dan is dat zijn eerste voeding! Dat blijft dan waarschijnlijk zo totdat ie van 7 tot 7 slaapt… dat is pas bij 5/6 maanden zo en als je dikke pech hebt nog later.
  Ik heb weken nog 6 voedingen overdag gegeven terwijl ze al wel doorsliep, maar ze had het gewoon nodig! de eerste weken is het gewoon hectisch en vermoeiend.
  Wil je toch iets proberen, dan zou ik dus je kindje wel om 23 uur pakken en dan kijken hoe lang het doorslaapt!! Succes ermee en weinig nachtuurtjes toegewenst!

  #3394892 Quote

  ha dirksmama, grappig dat we op hetzelfde moment reageerden! wat je schrijft klopt precies!

  ga een lactatiekundige raadplegen… want als je kindje straks alleen maar een fles wil is het heel moeilijk om het kolven vol te houden. dan is het afkolven en daarna voeden… ik heb dit 5 weken gedaan en was er toen zo zat van  (ook doordat ik van die kolf hele pijnlijke tepels en borsten kreeg) dat ik gestopt ben. mijn bv liep ook bijna gelijk terug toen ik met kolven begon (omdat ik  af en toe eens oversloeg, ik was zo oververmoeid van het kolven en voeden…)  en toen Loïs 2 weken was moest ik al 1 kunstvoeding erbij doen. Dus kolf ook als je kindje komt en sla niet een keer over, want dat is echt funest!!

  Zoek wel hulp als je echt bv wil blijven geven, want na een fles wil je baby meestal geen borst meer… probeer eens een tepelhoedje… meestal pakken ze die wel! Bij kolven haal je soms minder uit je borst dan je kindje zelf kan, dus misschien dat je daarom denkt dat je te weinig hebt!

  1 oplossing: probeer je kindje zo snel mogelijk weer aan de borst te krijgen (als dit mogelijk is voor je)…. kolven heeft bij mij de bv de das omgedaan en bij een volgende zet ik gewoon door, ook bij kloven! Lukt het je niet om haar weer aan de borst te krijgen… kolf vaak, want vaker kolven geeft meer productie… maar je bent er wel heel druk mee….

  Succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct