Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

6270 Frederique

 • Auteur
  Berichten
 • #1012272

  Na een miskraam of zwangerschapsbeëindiging kan het 9 weken duren voordat hCG het normale niveau heeft bereikt. Als je in deze periode een test uitvoert, kun je niet bepalen of de uitslag "Zwanger" het resultaat van een nieuwe zwangerschap is of de uitslag door de hCG van uw vorige zwangerschap wordt beïnvloed. In dit geval raden wij je aan om contact op te nemen met je arts.
  Als er na je miskraam of zwangerschapsbeëindiging meer dan 9 weken zijn verstreken, is het moeilijk om aan te geven wanneer je de test moet uitvoeren omdat je menstruatie misschien onregelmatig is. Als je geen idee hebt wanneer je volgende menstruatie is, voer je ten minste 19 dagen nadat je voor het laatst seks zonder voorbehoedsmiddelen had de test uit. Als het resultaat "Niet zwanger" is en je toch denkt dat je zwanger bent, wacht dan ten minste 3 dagen en doe nogmaals een Clearblue-zwangerschapstest

  http://home.tiscali.nl/kinderwens/medisch.swf is ook nog wel wat info te vinden. Misschien heb je er wat aan!

  Moet zeggen dat ik er niet veel aan heb en toch maar wacht met testen tot 9 weken na mijn miskraam………..en dat duurt nog zo lang!

  #2790642 Quote

  Dit was eigenlijk als reactie op jou vraag bedoeld, zat even niet na te denken en duwde op verzenden………maar ja

  Groetjes Nienepien

  #2790643 Quote

  Hoi Nienepien,

  Ik had het al door ja. Bedankt voor je info!!!!!
  Wat erg dat we 9 weken moeten wachten voordat we pas een test kunnen doen waarvan de uitslag niet beinvloed in door het hcg in ons bloed!! Ik heb nu nl. al 2 testen in huis liggen 😉
  Ik wacht inderdaad maar gewoon af. Ik zou rond 29 mei ongesteld moeten worden maar ik denk dat mijn cyclus nu wel even van slag af is. Ik verlies af en toe nog steeds een klein beetje bloed. Alhoewel het absoluut geen innestelingsbloeding kan zijn hoop je er toch op. Echt belachelijk want dat is onmogelijk 2 weken na een miskraam!!
  Wanneer heb jij nou precies je miskraam gehad?
  Hoe voel je je nu? Ik voel me gelukkig alweer een stuk beter na 2 weken. Ik ben lang niet meer zo verdrietig en heb me alweer volop gestort op de eventuele volgende zwangerschap!!
  Wat zou het leuk zijn als we samen naar het volgende zwangerforum zouden kunnen gaan!!!! Van het decemberforum door naar het volgende forum. Ik hoop het.

  Meis, fijn weekend! (wanneer denk jij dat ongeveer je nod is?)

  Groetjes Frederique

  #2790644 Quote

  Hoi Frederique,

  Heb net een berichtje getypt op het 'rouw'forum (weet even niet hoe het heet) Ik heb 19 april het werkelijke vruchtje verloren maar bloedde al een week, dus ik ga maar uit van 1 juni (berekend met m'n langste cycles voor mijn zwangerschap. (50 dagen)
  En 9 weken wachten vindt ik wel heel lang!!! Dus dat gaat 'm niet worden voor mij!
  Ook ik heb me wel weer gestort op een volgende zwangerschap, zit sinds gisteren ook weer aan het foliumzuur.

  Qua je hoop, snap ik precies wat je bedoeld, stiekum hoop je toch dat het weer in een keer raak is.
  En zou het inderdaad erg leuk vinden om samen naar het volgende zwangerforum te gaan!

  Wordt je al een beetje zenuwachtig voor je bruiloft?? Nog 6 nachtjes!!

  Liefs Nienepien

  #2790645 Quote

  6 nachtjes??? Nee joh, ik ga woensdag 26 mei trouwen dus nog 11 nachtjes… Maar desalniettemin (wat een raar woord eigenlijk) komt het al heel dichtbij. Ik ben best nerveus en leefde er heel erg naartoe… totdat gisteren een aanslag van de belasting op de mat viel van 6300 euro!!! Mijn vriend en ik zijn er echt kapot van en snappen er helemaal niets van! Maandag meteen bellen met de belasting. Ik ben nu alleen nog maar met mijn hoofd bij die brief van de belasting. Ik hoop maar dat het een fout blijkt te zijn…

  9 weken wachten is inderdaad wel heel erg lang hoor. Als ik mijn oude cyclus aan houd dan zou ik rond 29 mei ongesteld moeten worden. Dan wacht ik nog 2 weken extra als ik niet ongesteld word maar dan ga ik toch echt het ziekenhuis bellen voor een bloedtest. Mijn HcG was 2 weken terug 400 dus ik ga ervan uit dat ze dan wel kunnen zien of ik dan zwanger ben of niet…
  Ik ben niet zo goed in afwachten 😉
  Maarja, zul je net zien, word ik de dag voor mijn bruiloft ongesteld…
  Het gekke is dat ik dus het vruchtje niet ben verloren. Ik bloedde wel maar het vruchtje bleek in het begin al gestopt te zijn met bloeden en is " gewoon" opgenomen door het lichaam. Ik heb dus alleen bloed verloren als bij een gewone menstruatie (maar dan langer en iets heviger).

  Ik vind het in ieder geval leuk om contact te hebben met iemand die hetzelfde meemaakt als ik en die zelfs van hetzelfde forum af komt als ik!!

  Heel veel succes met klussen de komende dagen… Lastig dat we nu niet weten wanneer we vruchtbaar zijn!!
  Zelf ben ik gewoon doorgegaan met het slikken van Dagravitamon ofzoiets. Dat zijn die vitaminepillen waar alles in zit wat zwangere vrouwen/het kindje nodig hebben.
  Werk je trouwens? En hoe oud ben je eigenlijk? Ik weet niet of ik het al eens heb gevraagd maar ik kan het zo niet terug vinden.

  Zelf ben ik communicatie-adviseur en ben ik april 27 geworden!

  Groetjes Frederique

  #2790647 Quote

  Heee Nienepien,

  Ben blij te horen dat het beter met je gaat! Voelde me al een beetje schuldig dat ik nou net had zitten te verkondigen dat het beter met mij ging enzo… Neemt niet weg dat ik niet mijn dipjes heb natuurlijk.
  Wat een weertje vandaag he? Ik heb ook heerlijk buiten gezeten maar ben heel even naar binnen gevlucht. Ik heb een huid die heel slecht de zon kan verdragen (ben zo'n type die met factor 30 nog verbrand…). Mijn vriend is nu het huis aan het stofzuigen (heb hem goed afgericht haha) en ik denk, even het forum checken… wordt al echt een verslaving dit.
  Morgenvroeg ga ik meteen de belasting bellen. Mijn hele weekend is verpest door die aanslag. Ook fijn dat 'ie op vrijdag in de bus valt en je het weekend niemand van de belasting kunt bellen (schijnen ze bewust te doen trouwens zodat de woede op maandag al iets is afgenomen..). Ik laat je weten hoe het is gegaan. Ik ga lullen als Brugman morgen… hopelijk helpt het..
  Wat leuk dat je in de verpleging zit. Zelf trekt de verzorging mij ook heel erg (vooral de laatste jaren) maar ben echt het communicatie-vak ingerold. Dit was echt nooit mijn plan. In deze economische tijd wil ik de overstap naar de zorg niet maken maar het zou me niets verbazen als ik dat over een paar jaar alsnog doe!
  Nou meis, ik hoop dat je lekker van het zonnetje aan het genieten bent. Veel succes met klussen en we houden contact.

  Kus Frederique

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen
  #2790648 Quote

  Hoi
  even nog terug op die negen weken uit je berichtje,
  Ik hoorde weer via iemand anders dat na je eerste echte menstruatie alle hcg weer uit je lijf is klopt dat dan niet of is dat van die negen weken alleen als je menstruatie heel lang op zich laat wachten?
  Over het zonnen,als je zwanger bent kan je toch zo.n zwangerschapsmasker krijgen
  door de zon?
  bij mij is het, nu al weer bijna 8 weken geleden misgegaan maar loop ik nog steeds met zo ´n masker op m ´n voorhoofd(en erger nog bovenlip, zorro!!)van het vroege zonnetje in feb.en mrt. da ´s balen want het valt echt mensen op.

  Jeanette

  #2790649 Quote

  Hoi Jeanette,
  Precies, maar hoe lang duurt het nu voor je weer ongi wordt na een miskraam?
  Hcg kan tot negen weken na je miskraam in je bloed zitten. Bij ons is meer de vraag, wanneer zou je weer kunnen testen voor een volgende zwangerschap!

  Groetjes Nienepien

  #2790650 Quote

  Hoi nienepien
  Bij mij was het toevallig precies een maand er na (ook op de 22e)
  ik weet niet precies of mijn cylus nu weer als vanouds 25 dagen is dus houd ik een slag om de arm en als alles naar mijn zin gaat test ik na dag 30.
  als die rooie niet eerder op visite komt tenminste.morgen is dag 25.
  We hadden vandaag clubkampioenschappen van onze judoschool, de vorige keer dat we zo ´n groot toernooi in eigen huis hadden, wist ik al twee weken dat ik een MK zou krijgen,heb toen de hele dag gewoon meegeholpen en net gedaan of er niets aan de hand was.
  De volgende ochtend om half zes werd ik wakker met erge kramp en toen was het dus over.
  Ik moest er vandaag steeds aan denken.

  Jeanette

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen