Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

6331 Voel Me Happy

 • Auteur
  Berichten
 • #1012333

  Mijn dag kan echt niet meer stuk. Ik vind het toch zo fijn, elke dag als ik naar mijn werk ga dan ga ik met zo veel plezier. Ik heb een peuterklasje op een gespecialiseerde peuterspeelzaal. Elke dag geniet ik echt zo van al die kinderen. Het is echt niet dat het allemaal schatjes zijn hoor want werk juist met 'moeilijke' peuters maar dat vind ik juist het leuke er aan. Bij veel peuters merk ik wel wat ook een tekort is van thuis uit. Veel ouders bij mij vinden het moeilijk om lichamelijk contact te hebben met hun kind. Ik heb ook met veel culturen en verschillende milieus te maken en daar heeft het soms ook mee te maken. Ik ben er juist een van het knuffellen. Sommige kinderen moeten hier in het begin even aan wennen maar vele vinden het op den duur gewoon zo fijn. Vaak komen ze bij binnekomst om de beurt even flink knuffellen. Niet bij alle kinderen heb ik dat hoor want niet elk kind zit daarop te wachten maar op de een of andere manier voel je dat wel aan.
  Nou vandaag.
  Het laatste kindje werd opgehaald en zijn moeder begint me toch complimentjes te geven. Je bent zo mooi nu ( heb een nieuw kapsel ). Ze bleef er maar over door gaan en vroeg ook of ik onder de zonnebank had gelegen "oh zo mooi zo mooi".
  In de vakantie riep hij (kindje) de hele tijd "ik wil naar Ank toe, wil samen spelen, ze doet mij altijd knuffellen, vind Ank zo lief". Moeder moest echt uitleggen dat ik ook vakantie had en dat het echt niet kon. Ook vertelde ze dat ze het regelmatig met andere moeders er over had en dat veel van de moeders wel iets toe te voegen hadden. Er was zelfs een kindje dat over mij droomde. Dan riep hij in z'n droom mijn naam en begont te lachen.
  Nou, je snapt wel dat je daar een supergevoel van krijgt.
  De moeder waar ik het gesprekje mee had is Afrikaans. Toen ze zij dat ze mijn haar zo mooi vond zij ik dat ik die mooie vlechtjes van haar juist weer mooi vond. (je vind altijd mooi wat je niet hebt)
  Nu wil ze voor de zomer bij mij m'n haren ook in gaan vlechten met nep haar en zo, echt super gaaf. Ik wist niet zo goed hoe ik moest reageren want dat is nogal wat, ze is er toch zo'n 7 uur mee bezig. Ik mocht pertinent geen nee zeggen want ze zij "zo wil ik jou bedanken en ik vind het fijn als ik dat bij jou mag doen". Dat sla ik natuurlijk niet af dus loop ik over een tijdje rond met hele mooie vlechten.

  Lang verhaal hè ? wilde het geluk dat ik nu voel gewoon even delen.

  Liefs, Ank

  #2790835 Quote

  Ik word helemaal blij van je verhaal. Ik ken je niet maar door hoe je schrijft, voel je gewoon dat dit door een heel happy iemand is geschreven!

  Groetjes Frederique

  #2790836 Quote

  Leuk is dat, hè! Je weet wel dat je een goed band hebt met een kind, maar het is ook prettig als een ouder dat naar jou toe uitspreekt, dat is dan echt een groot compliment! Ik werk op een basisschool en ik had het vandaag nog met onze intern begeleider erover dat je soms ontzettend je best kan doen en dat de waardering dan zo goed als niets is. Er is maar een enkele ouder die ziet dat het je aan het hart gaat hoe een kind "functioneert". Er is zelfs bij mij op school (in een goede wijk!) een ouder geweest die verbaasd was toen een collega vertelde dat wij wel eens ergens mee konden zitten! Alsof wij geen gevoelens hebben en geen binding met een kind! Gelukkig hebben we daar ook wel weer leuke/gezellige ouders tegenover staan, maar af en toe breekt het je gewoon even op. En zo'n opmerking maakt dan gelijk je hele dag/week goed!
  Wat gaaf dat ze je haar in gaat vlechten! Ik zo ook wel eens allemaal vlechtjes willen, maar het duurt inderdaad lang en goedkoop is het ook niet. Ik vind dat altijd zo'n mooi gezicht, als het in van die mooie banen is gevlochten! Ik heb een Surinaams meisje in de klas (groep 4) die van die mooie pijpekrullen heeft. Nou hadden ze thuis zo'n steilmaaktang gekocht en haar haar gedaan. Het was nauwelijks steil te krijgen, maar ze zag er ineens wel anders uit dan met haar krullen.
  Leuk trouwens dat je een totaal ander bericht op de site zet, dat geeft wel aan hoe je je hier op je gemak kan voelen en ook andere dingen dan zwangerwordberichtjes kwijt kan.
  Zo, dat is een heel verhaal geworden!
  Liefs Kiki

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen