Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

6393 Testen

 • Auteur
  Berichten
 • #1012395

  hoi ik heb een vraagje ik heb vandaag een zwangerschapstest gedaan was positief maar kan het zijn dat ik dan gisteren ben bevrucht of toch al eerder ben erg nieuwschierig de 1 zegt het kan wel maar de ander zegt het kan niet zo snel al wie moet ik geloven

  #2791071 Quote

  Hoi Jo,

  het kan ABSOLUUT niet dat je gisteren bevrucht bent en nu al een positieve uitslag hebt. Het duurt nl. even voor je lichaam genoeg HcG heeft aangemaakt om de test positief te laten uitslaan. Het moet dus echt eerder zijn geweest dat je bevrucht bent (zeker 10 dagen geleden).

  Groetjes Frederique

  #2791072 Quote

  Hoi,

  Gemiddeld duurt een cyclus 28 dagen. Wanneer je een zwangerschapstest doet wanneer je niet ongesteld wordt doe je dat dus meestal (op zijn vroegst) op de 29 of 30 dag na je vorige menstruatie. Je ovulatiedag (dat is de dag waarop je vruchtbaar bent) is gemiddeld op dag 14 na je vorige menstruatie. Theoretisch gezien heeft de bevruchting dus minimaal twee weken geleden plaatsgevonden.

  Gefeliciteerd!

  #2791073 Quote

  FF wat recht zetten!!

  Michelle je het is zo dat je ovulatie 14 dagen voor je nieuwe ongidag is en NIET 14 dagen na je laatste. Dit is alleen zo bij een cyclus van 28 dagen. Want dan het is precies op de helft.
  Dus heb je een cyclus van 30 dagen dan is je ei op dag 16 gesprongen.

  Jo gefeliciteerd met je zwangerschap!!

  Groetjes Claudy

  #2791074 Quote

  En wellicht voor alle compleetheid: de ovulatie kan plaatsvinden 12 tot 16 (en dus niet alleen maar precies 14) dagen vóór je volgende menstruatie

  Groetjes!

  #2791075 Quote

  jeetje misschien ben je wel morgen bevrucht. dom dommer domst!!!!!

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen