Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

639823 Slaapzak Met Dekentjes

 • Auteur
  Berichten
 • #1645825

  Mijn dochter (8 mnd) slaapt sinds vandaag in haar ledikantje (uit de wieg dus…).
  Maar het lijkt allemaal zo 'kaal'; ik heb haar in een slaapzak met een lakentje/dekentjes eroverheen.
  Hoe doen jullie dat? Het is een spijlenbedje, gebruiken jullie ook een soort 'stootkussentjes'?
  En wat de slaapzak betreft; is het warm genoeg met twee dekentjes of kan ik beter een dekbedje gebruiken in combi met de slaapzak?
  Veel vragen, misschien ook wel voor de hand liggend, maar ik vraag het me toch allemaal af!
  Groetjes,
  Yvonne.

  #3398302 Quote

  in principe is een winterslaapzakje voldoende, ik leg mijn dochtertje al vanaf dat ze 8 weken is in haar slaapzakje, met lakentje en dekentje er over heen. Dekbedje zou ik niet doen, dat wordt nog altijd afgeraden ivm warmtestuwing. Dekbedje in de wandelwagen mag wel. en die beschermkussentjes waar je het over hebt, ik weet het niet hoor, ik ben er zelf niet zo voor, kan ze die niet lostrekken ofzo?

  groetjes sandra

  #3398303 Quote

  Hallo Yvonne
  Nou geen rare vraag hoor iedereen vraagt zich wel een wat af
  Onze dochter (6,5mnd) slaapt altijd al in een ledikantje en slaapt sinds een tijdje ook in slaapzakje. Dit is geen winterslaapzak dus wij doen het dekentje er ook nog overheen. Succes

  #3398304 Quote

  hi,
  volgens mij is een slaapzakje met een lakentje en dekentje prima hoor! ik vind kussentjes ook een beetje eng. ik leg aan beide kanten van het hoofdje een knuffel, daar gaat ze dan lekker tegen aan kroelen.

  gr.

  #3398305 Quote

  ik ben het levende bewijs van dat een dekbed echhhhtrtttt gevaarlijk is,, mijn dochter is nu 9 maanden maar omdat het een paar maanden geleden zo koud was, dacht ik ik gebruik een dekbed( ze is oud genoeg) was dat even een foute inschatting!!! snachts hoorde ik haar huilen en dacht lat maar gaan!! maar het bleef wel een tijdje aanhouden, ik er heen lag ze onder de dekbed!!!!( draaien op buik enz) nou ik ben zo geschrokken dat ik hem gelijk er uit gehaald heb( ze lag ook in een slaapzak). dus ik zou zeggen een slaapzak en een dekentje is meer als genoeg en neem het van mij aan GEBRUIK GEEN DEKBED.

  #3398306 Quote

  Hai,

  Ik heb begrepen van het CB dat een (winter) slaapzak en een lakentje voldoende zijn, ivm oververhitting! Als het echt koud is kun je er een dekentje bij gebruiken maar zeker geen twee! Wat de stootkussens betreft die worden tegenwoordig sterk afgeraden omdat de kleintje zich er tegen aan kunnen nestelen met hun neusje en zo kunnen stikken, of als het los raakt er in verstrikt raken! Ik zou zelf ook niet zo gauw een knuffel neerleggen ook daar kunnen ze met hun neusje tegen aan gaan liggen! Mijn dochtertje van 11 weken slaapt in een safetysleeper en kan zich dan niet omdraaien. Dat geeft mij een veilig gevoel!
  Ik ben er zelf nog niet aan toe om haar in het ledikant op haar eigen kamer te leggen! Ik had een zeer grote mond …na 6 weken mooi naar dr eigen kamer maar nee, mama is daar nog niet aan toe! Al zal het binnenkort toch moeten gaan gebeuren want zo groot is het wiegje niet! hihi…
  Groetjes corine

  read more image Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar
  #3398307 Quote

  als de temperatuur op het kamertje maar 18 graden is dan is een slaapzakje alleen genoeg
  mijn oudste heeft totdat hij ruim 11/2 was alleen maar in een slaapzak geslapen omdat hij zich onder dedekens woelde.

  #3398308 Quote

  Het eerste wat mijn kraamhulp deed was inderdaad die hoofdbeschermers uit het wiegje trekken in verband met kans op wiegedood. Niet gebruiken dus!!!

  #3398309 Quote

  Hoi

  ik heb een vraag.
  wat trekken jullie je kindjes dan aan als jullie de slaapzak gebruiken, wij gebruiken het nog niet, de slaapzak, onze zoon is bijna 5 weken en woelt zichzelf boven de laken en deken waar hij onder ligt. Nu zitten wij te denken om aan een slaapzak te beginnen.
  Wij houden nu nog zijn kleertjes aan die hij die dag heeft aan gehad. en eklke ochtend schoon. maar als we in de winter een pyamatje aan doen en in een winterslaapzak is dat dan goed.
  zomers hoeven ze niet veel aan en alleen onder een lakentje.

  of hoe denken jullie er over

  groetjes Jenny

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct