Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

639830 Maxi Cosi

 • Auteur
  Berichten
 • #1645832

  wie kan mij vertellen tot wanneer ze in de maxi-cosi mogen. (wanneer over naar een autostoeltje)

  alvast bedankt

  #3398354 Quote

  Hallo anoniempje,

  Normaliter blijven ze zo'n 9 mnd. in de cosi, hierna komt het autostoeltje.

  Gr.
  Janine

  #3398355 Quote

  Hoi, idd normaliter (met nadruk op normaliter) blijven ze ongeveer 9 maanden in de maxi cosi. Maar er zijn kinderen die al veel vroeger eruitgegroeid zijn. Ik denk dat zodra ze in een buggy mogen, dan mogen ze ook in een autostoel.

  Groetjes

  #3398356 Quote

  volgens mij is het vanaf dat ze kunnen zitten, em de 1 is natuurlijk vluger als de ander, mijn dochter zit eral vanaf 7 maanden in( kon al zitten)

  #3398357 Quote

  Bij de nieuwe maxi-cosi mogen ze tot 13 kilo,dat is tot ongeveer 15 maanden,verschilt per kind

  #3398358 Quote

  Je kunt je kind het beste in de maxicosi laten tot ze er uitgegroeid zijn wat betreft de lengte (meestal hebben ze dan het max. gewicht ook nog niet berijkt).
  De maxicosi is veiliger voor je kind met aanrijdingen, hard remmen etc. omdat je kind in de niet voorover zal klappen omdat de maxicosi omgekeerd staat.

  read more image Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar
  #3398359 Quote

  je kind mag absoluut niet meer in de maxo cosi wanneer het hoofdje boven de bovenkant uitsteekt. Zolang de bovenkant van de maxocosi en het hoofdje even ver gaan mag het nog wel.

  #3398360 Quote

  Toen ons zoontje zo'n 9 maanden was, dachten we dat het tijd was voor een ander autostoeltje. Toen we bij Prenatal kwamen informeren, en ze hem in de Maxi-Cosi zagen zitten, vertelden ze ons dat hij daar nog lang niet aan toe was! Pas als zijn hoofdje boven de bovenkant uitsteekt, mocht hij er niet meer in. Tot die tijd is het absoluut veiliger in de Maxi-Cosi dan in een grotere autostoel. Dus de lengte is bepalend. Uiteindelijk is hij er met 15 1/2 maand uitgegaan: niet omdat hij er uitgegroeid was (het had in principe nog wel even gekund) maar omdat hij moest plaats maken voor zijn zusje!

  #3398361 Quote

  je hebt ook grotere autostoelen waar ze ook van begin af aan al in mogen, omdat ze ook platter kunnen en een verkleiner hebben

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct