Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

639831 Ontzwangeren

 • Auteur
  Berichten
 • #1645833

  Ik lees overal dat je 9 maanden tot een jaar uit moet trekken om te ontzwangeren. Dit omdat de hormomen de eerste maanden nog niet helemaal uit je lichaam zijn. Maar ik vraag me af of dit ook geldt als je geen borstvoeding geeft, zijn dan de hormonen niet eerder uit je lichaam? Ik vraag dit omdat ik 4 maanden na de bevalling nog zo vreselijk moe ben. En ook heb ik nog steeds veel last van mijn maag, wat ik tijdens de zwangerschap ook had.

  #3398362 Quote

  Je hebt er inderdaad lang voor nodig. Bij mij ging het na een maand of 4 beter. Ook daarna blijf je altijd wel een beetje moe simpelweg omdat uitslapen er de komende jaren niet meer in zit. De tijd die je voor jezelf hebt is gewoon minder en ben je dus meer vermoeid.

  #3398363 Quote

  mijn dochter isnu 9 maanden en nog ben ik vesleten, ik vraag het me ook af hoor overigens heb ik nog steeds geen zn in sex, zal ook de vermoeidheid wel zijn.

  #3398364 Quote

  Volgens mij is het zelfs zo dat het zowieso 9 mnd duurt en met borstvoeding nog langer. Bij bv blijf je constant een hormoon aanmaken die je ook in je zwangerschap hebt. Dus helaas: trek er maar nog eens 5 a 8 mnd voor uit en luister goed nar je lichaam. Sterkte!

  #3398365 Quote

  ik ben nu 4 maandjes moeder van onze dochter kim. Dat uitslapen er niet meer van komt? nou daar heb ik geen last van. Mijn dochtertje slaapt elke dag tot 8 a 9 uur, vanaf de avond ervoor 19.00 uur, dus ik heb gebofd. Ik voel me eigenlijk wel weer prima, geniet weer van sex en heb buiten de zorg van mijn kindje nog genoeg energie voor andere dingen.

  sterkte

  gr sandra

  #3398366 Quote

  Sandra, volgens mij heb jij de vraag waar het eigenlijk om ging niet helemaal begrepen. Fijn voor je dat jij je zo goed voelt, maar onze vragenstelster heeft daar niet zoveel aan.

  read more image Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar
  #3398367 Quote

  Ik geef geen borstvoeding, en mijn hormoonhuishouding is nog steeds niet op regel. Ik ben moe daarnaast werk ik onregelmatig, mijn man is boerenknecht en werkt ook veel dus de grootste gedeelte van de verzorging is dan voor mij. Mijn dochter is 4 maanden. Dus ik denk dat je jezelf gewoon een jaar lang rust moet gunnen(voorzover dat kan). En even goed aan jezelf denken (en je gezin).

  #3398368 Quote

  Ook ik ben nog erg moe,ik denk dat het komt doordat je hele leven toch op zn kop staat!Mijn vriend werkt ook veel en dus komt ook alles op mij af,en zin aan sex heb ik ook niet echt,je moet gewoon niet teveel hooi op je vork nemen,en als je moe bent,gewoon even gaan liggen als het kan,als het lukt moet je ook vroeg naar bed gaan,zodat je kunt bijslapen,ik kan dat niet,omdat mijn dochter om 23.30 nog een fles krijgt,dus ik zal erg blij zijn als die laatste fles eraf gaat,ik denk dat het gewoon per persoon verschilt hoe je je voelt,sommigen kost het gewoon meer energie en moeite om moeder te zijn,terwijl het anderen allemaal veel makkelijker en vanzelfsprekender afgaat,gewoon aan jezelf en aan je kindje denken,en huishouden e.d. gewoon op een laag pitje zetten.Ben je misschien nog te zwaar na de bevalling,ik ben nog zeker 10 kilo zwaarder als voor de zwangerschap,en heb het gevoel dat ik me daar ook wel moe door voel.Wat ik wel lekker vind is dagelijks een wandeling maken,dat doe ik al vanaf dat mijn dochter 2 weken oud is
  Succes!

  #3398369 Quote

  Negen maanden ontzwangeren vind ik niet helemaal een goede uitspraak. De een voelt zich na een aantal weken alweer top en een ander na een jaar nog niet. De hormonen zijn bij iedereen verschillend. Ook tijdens de zwangerschap heeft de een er meer last van als de ander. Je vermoeidheid ligt er denk ik ook aan hoe je kindje in elkaar zit. Is je kindje tevrede en slaap hij/zij goed door dan heb je zelf ook tijd om uit te rusten. Is dat niet zo dan wordt het anders. Ik hoop dat het snel beter gaat.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct