Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

639875 Stimuleren

 • Auteur
  Berichten
 • #1645877

  Waneer begint de baby haar/zijn handjes gebruiken (dingen te pakken enz.)? Mijn dochter van 10 weeken weet nog niet dat ze handjes heeft,ze doet nog nieks ermee.Is het nog te vroeg of zij is te laat? Ik weet dat elke baby eigen tempo heeft in de ontwikkeling, maar kan ik mijn dochter niet klein beetje stimuleren en zo ja, dan hoe?

  #3398578 Quote

  Dat is nog wel erg jong hoor om al aan de handjes te beginnen. Mijn zoontje is nu 5 maanden en is nu volop zijn handen aan het ontdekken.

  #3398579 Quote

  Mijn zoontje is bijna 13 weken oud en is sinds een week of twee wel interesse gaan tonen voor zijn handen. Hij houd nu wel iets vast maar heeft geen idee wat hij er dan mee moet. Ik laat het maar gewoon vanzelf komen. Wat hem op dit moment meer bezig houd is om te kijken of allebei zijn handen tegelijk in zijn mond passen en langzaam aan is hij geloof ik zijn duim aan het ontdekken. Geen haast joh…dat komt allemaal vanzelf.
  Groetjes

  #3398580 Quote

  Mijn zoontje is nu 4 maanden en sinds een week of 4 is die met zijn handjes bezig eerst vrnl 1 hand en sinds 2 weken ontdekt die ook nog een andere hand te hebben.Hij grijpt dingen alleen als ik ze aanreik en pakt nog niet zelf.10 weken is echt nog veel te vroeg hoor het komt echt wel vanzelf en trek je niet teveel aan wat er in alle boeken wordt geschreven als je die allemaal moet geloven zouden we wel erg veel van onze ukkies moeten verwachten.Geniet lekker van je ukkie.

  #3398581 Quote

  wat wij deden was de babygym gebruiken. Toen ze met haar armpjes aanhet maaien was, knalde ze daar tegenaan met haar handjes. Zo kreeg ze in de gaten dat haar bewegingen dat geluid maakte en begon ze het langzaam ook gerich te doen. Maar dat was ook pas met een week of 12.

  #3398582 Quote

  Is mijn zoontje van 8 weken dan extreem vroeg met het sabbelen op zijn (altijd) linker handje? Hij verkiest zijn handje/duim boven zijn speen….

  read more image Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar
  #3398583 Quote

  Mijn zoontje is nu 11 weken en heeft zijn handjes ook al ontdekt. Misschien scheelt het dat hij bijna 3 weken 'te laat' is geboren dat hij iets vooruit loopt in zijn ontwikkeling, want hij speelt er al ruim een week mee. Zelf iets vastpakken is nog niet aan de orde maar als ik mijn vinger in zijn handje stop brengt hij die wel al naar zijn mond.
  Inderdaad: ieder kind onwikkelt zich op zijn/haar eigen tempo!!

  #3398584 Quote

  Waarom zou je het stimuleren als ik vragen mag.
  Het is toch belangrijk dat ze in alle rust groot kan worden.
  Laat die kleintjes lekker klein zijn.
  Het gaat allemaal al snel genoeg.
  Als het haar tijd is komt ze er van zelf wel mee.
  Ze is nu 10 weken waar praten we over zeg.

  #3398585 Quote

  dan is mijn dochtertje van 6 weken ook extreem vroeg schijnbaar, sabbelt al een tijdje vrolijk op haar duim en tijdens de fles moet en zal ze met 2 handjes de fles vastpakken. Je kan dan ook echt de fles loslaten zo stevig heeft ze hem vast.
  Ook objecten zoals haar speen pakt ze vast en brengt ze zelf naar haar mond (nu niet meer, want eigen duim is toch veeeel interessanter)
  Ook d'r favoriete beertje pakt ze sinds eergisteren echt vast, ze weet nog niet wat ze ermee aanmoet, maar ze grijpt er wel naar en laat dan ook zomaar niet meer los.

  Maar ik zie het verder allemaal wel hoe ze zich ontwikkelt, alles komt wanneer ze eraan toe zijn denk ik zo

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct