Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

639880 Buik Slapen

 • Auteur
  Berichten
 • #1645882

  hallo
  mijn kleine man draait zich sinds vandaag ook in zijn bedje op de buik.
  nu ben ik eigenlijk wel benieuwd vanaf wanner jullie je kindjes op de buik lieten slapen

  #3398602 Quote

  zou een slaapzakje aandoen bij hem, zodat hij niet meer om kan draaien. Dit adviseren ze vooral ivm de kans op wiegendood, dat volgens mij tot 1 jr voor kan komen.

  gr sandra

  #3398603 Quote

  hoi hij draagt al sinds hij een week of drie is een slaapzakje en draait zich net zo snel met slaapzakje alszonder slaapakje om.

  #3398604 Quote

  Hoi hoi,

  Akim draait zichzelfook om. Het is een echte buikslaper. Wehebben ook zijn slaapzakje weer te voorschijn gehaald, maar dat hielp niets. Ik vond het er zielig uitzien. Zijn slaapzakje was helemaal om hem heen gedraaid. Hij lag helemaal klem. Ik heb gewoon weer dekentjes geregeld. Daar draait hij zich ook in om, maar hij slaapt dan gewoon verder.
  Soms komt hij, heel zielig klem te zitten tussen de spijltjes van zijn bedje. Wat kun je daaraan doen?

  Groetjes

  #3398605 Quote

  Mijn zoontje draaide zichzelf om met 4mnd. In het begin draaide ik m dan terug als hij dan sliep. Maar heel vaak werd hij dan weer wakker. Na een week of 2 heb ik m maar op de buik laten liggen. Mijn zoontje ligt trouwens wel in een slaapzak. Hij is nu 9mnd en kruipt steeds omhoog in bed en ligt dan zonder dekens. Dus dan is een slaapzak wel weer lekker.
  Groetjes Renate

  #3398606 Quote

  Hai,
  mijn zoontje van nu 8 maanden, vind t ook erg fijn om op zijn buik te slapen.
  Hij ligt ook in n slaapzak maar dat helpt weinig.
  In het begin vond ik het erg eng en zette ik zelfs s nachts mn wekker om te kijken of hij wel ademde.. Nu heb ik dat minder, ook omdat hij een paar x wakker is geworden en huilde s nachts omdat hij niet meer terug kon draaien opzijn rug. Ik denk dat je er gewoon weinig aan kan doen, aangezien ze toch weer terug rollen als je ze anders neer legt. Succes!!

  read more image Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar
  #3398607 Quote

  hoi allemaal bedankt voor jullie reacties

  #3398608 Quote

  ze adviseren inderdaad dat ze tot 1 jaar niet op hun buik mogen slapen. Wat ik doe is het slaapzakje vast leggen onder het matrasje, waardoor hij niet helemaal kan doordraaien

  #3398609 Quote

  Hoi,

  Mijn dochter van 9 maanden slaapt altijd op haar zij en rolt dan vaak om op haar buik (met slaapzak aan). Ze wordt soms 's nachts ook wakker als ze niet meer terug kan rollen. Ik leg haar dan goed en ze slaapt meteen weer door. Ik heb ook met de vraag gezeten of het wel goed is, maar vastleggen met banden aan de slaapzak (wat mijn zus deed), vind ik een nog veel enger idee. Wat zeggen ze er op het consultatiebureau van?

  Groetjes,
  Gerdina

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct