Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

639923 Draaien

 • Auteur
  Berichten
 • #1645925

  Hallo,
  Mijn zoon van 5 maanden heeft het rollen helemaal ontdekt, hij kan alleen van zijn rug naar zijn buik rollen, terug gaat lastiger maar nu doet hij dit ook in zijn ledikantje, als ik ga kijken (omdat hij huilt) ligt hij overdwars in zijn bed en op zijn buik, hij ligt overigens in een slaapzakje, ik vind dit wel een beetje eng, kan iemand mij tips geven??
  In ieder geval bedankt.
  Bets

  #3398805 Quote

  Hallo,
  Iemand vertelde aan mij om de slaapzak aan de onderkant van het matras vast te maken met veiligheidsspelden. Wie weet is dat een idee?
  Groetjes

  #3398806 Quote

  nou ik ken het probleem, mijn dochter deed dit ook constant, draaien en huilen erna omdat ze niet terug kan, ik heb echt alles geprobeerd maar zonder succes,( handoeken vouwen zodat ze niet kan draaien, slaapzak vast zetten, noem maar op maar niets hielp, op het laatst werdt ik er zo moe van omdat ik 6 keer naar boven moest,, heb het een tijdje laten gaan maar werkte ook niet, tot dat ze op een moment ook ineens ging staan toen wist ik het echt niet meer( ze sliep amper) nou toen heb ik de tip gekregen om haar in te bakeren , vond ik vreemd omdat ze al 8 maanden was, maar het werkt perfect ze kan nu niet staan of omdraaien en slaap als een roosje.

  #3398807 Quote

  Sorry, maar als je nou wilt dat je kind het risico loopt om te overlijden dan moet je je kind gaan vastleggen met wat dan ook. Het is vervelend dat je kind nu nog niet kan terugdraaien, maar dat komt gauw genoeg. Misschien kun je je kind een handje helpen, want vaak is het een armpje dat het terugdraaien verhindert. Misschien als je je kind een handje helpt, dat hij vanzelf sneller gaat draaien.
  Mijn dochtertje draaide eerst ook op haar buik en zo'n dag of 3 later kon ze zelf terugdraaien.

  #3398808 Quote

  Bij een babyspeciaalzaak kun je een soort riem halen. Deze kun je door de slaapzak halen onder het ruggetje en deze onder de matras door halen! Misschien een tip!

  #3398809 Quote

  Het word ten sterktste af geraden om je baby vast te leggen.

  Als je echt niet wil dat het gebeurt en het veilig wil doen moet je zo een savetly sleep halen(als ze zo heten)
  En misschien dat is ook redelijk veilig de onderkant van de slaapzak aan de achterkant instoppen maar zeker geen veilheidsspelen of wat voor voorwerpen ook in bed.

  Hier is het nog geen probleem ze kon eerst van buik naar rug en sinds een week van rug naar buik dus heeft het een beetje omgedraaid de druif.

  Groetjes joyce mama van Mara 6 maanden en 3 weken

  read more image Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar
  #3398810 Quote

  Het is mij nu dus niet duidelijk waarom het zo wordt afgeraden een kind vast te leggen.

  #3398811 Quote

  vast leggen het is geen hond!!!!,zo riem lijk mij dus dubbel niks, heb weleens gehoord dat het kindje onder het matras lag door die riemen nou mij niet gezien hoor,,…Wat ik al vernoemd had mischien moet je ze toch laten aanmodderen zelf want je kunt er niet veel aan doen!!

  #3398812 Quote

  ja moeilijk he? ik ben de mama die het berichtje na jou heb geplaatst, ik heb alles uit haar bed gehaald alleen ze ligt erin met een slaapzak aan, kan dus niks gebeuren, en ze kan draaien wat ze wil, het blijft moeilijk maar ik denk dat dit de beste oplossing is, het wordt toch lekker weer, laat je me het weten wat je hebt gedaan, en hoe hett nu gaat groetjes barbara

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct