Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

639942 Zwemmen

 • Auteur
  Berichten
 • #1645944

  Hoi allemaal,

  Ik ga volgende week voor het eerst met mijn dochter naar het zwembad. Waar moet ik volgens jullie allemaal aan denken ? Graag reacties

  Groetjes mama van Yanniek

  #3398885 Quote

  Dat je plezier hebt.

  Verder ga na een slaapje, verwacht niet dat je uren kan zwemmen want het is heel vermoeiend.

  Het beste kan je eerst je zelf uitkleden dan de zwemkleding van je kleine mee naar het zwembad nemen daar hebben ze aankleedkussens daar kan je hem ook na het zwemmen weer aankleden zodat hij geen last heeft van de kou bij de kleedhokjes.

  Heel veel plezier groetjes joyce mama van Mara

  #3398886 Quote

  Hoi,

  Het is inderdaad belangrijk dat je plezier hebt.

  Bij ons werkt het zo: Je gaat met je maxi cosi en een kleedhokje( speciale, wat grotere, voor rolstoelen e.d.) Je kleed jezelf eerst om, daarna loop je met je spullen en de maxi naar het zwembad. Hier kleed je de kleine om ( neem een hydr. handdoek mee en een nieuwe luier. Evt. ook wat babyolie. Andersom, na het zwemmen eerst die klein en dan pas jezelf in kleedhokje omkleden. Meestal liggen de kleintjes al te slapen in de maxi.

  Veel plezier!!!

  #3398887 Quote

  En vergeet niet een beetje melk mee te nemen als je kind flesvoeding drinkt. Van zwemmen krijg je honger.

  #3398889 Quote

  dank voor jullie reacties, Ben idd benieuwd naar de zwemluier enzo. Tip om de kleine pas in het zwembad aan te kleden lijkt me handig. Voor het eten geen probleem, want mijn dochter wordt over 20 dagen 1 jaar en eet al lekker brood en zo. Hoor het graag nog van de zwemkleding

  #3398890 Quote

  Hoi, over de zwemluier is per zwembad verschillend. Bij ons hoeft het niet. Mijn dochtertje heeft een zwembroekje aan. Groetjes en veel plezier!! Laura

  read more image Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar
  #3398891 Quote

  Een zwemluier is niet verplicht ik vond het zelf wel handig eerlijk gezegt. Heb met mijn werk wel eens gehad dat er wat moois gemaakt werd tijdens het zwemmen en dan toch liever in een zwemluier dan in het zwembroekje.

  Ik weet dat je bij prenatal zwembroekjes kan kopen die stug en dikker zijn met een soort voering die gaat met klitteband dicht. Die houden meer tegen dan een gewone zwembroek.

  groetjes en veel zwemplezier.

  Joyce mama van Mara

  #3398892 Quote

  Een zwemluier is alleen maar tot last. Je weet ongeveer wel wanneer je baby ontlasting heeft of zal krijgen. en een hoopje in de broek spoel je toch ook zo ff weg in de wc.

  er is maar 1 tip eigenlijk te geven. zorg dat je baby het niet koud heeft ik weet niet hou oud hij is maar ze hebben het heel erg snel koud ga de let er echt goed op misschien kun je de eerste keer maar een kwartiertje zwemmen met je baby maar dat gaat steeds beter.

  Groetjes en suc63

  Natuurlijk HEEL VEEL PLEZIER 😉

  #3398893 Quote

  Wij hebben Romi voor het eerst mee genomen naar het zwembad toen ze 10 wkeen oud was! Het water moet dan ongebeer 32 graden zijn maar dat was voor haar nog te koud we zijn toen in het bubbelbad gaan zitten en dat was heerlijk. Twee weken terug zijn we een lang weekend weg geweest en hebben elke dag met haar gezwommen ze vond het heerlijk. Wij hadden wel zwemluiers gekocht omdat het in sommige zwembaden wel verplicht is…! We hebben ze niet nodig gehad, omdat ik een zwempakje/broekje toch leuker vond dan de zwemluier hebben we ze ook niet gebruikt. De zwemluiers zijn er op gemaakt dat ze heel licht zijn en geen water opnemen, ook geen plasje dus..maar wel een drolletje! Je kleintje heeft er dus geen last van! Ik lees dat je dochter al bijna een jaar is dus kwa tempretuur van het wtaer zal het zeker geen probleem worden. Ik zou niet vlak na het eten gaan zwemmen want dat is niet zo goed!

  Je moet gewoon kijken waar jij je het prettigst bij voelt zwempakje/broekje of luier! Wat ik wel heel handig vind aan de zwemluiers is dat je niet steeds badpakjes in een nieuwe maat hoeft aan te schaffen, een pakje zwemluiers gaat van 7 tot 12 kilo en van 12 tot 20 geloof ik er zitten er 12 in en kost ongeveer  € 6.99

  heel veel plezier..! Geniet ervan het is zón leuke ervaring.

  Groetjes Corine

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct