Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

639968 Kinderstoel

 • Auteur
  Berichten
 • #1645970

  Vanaf welke leeftijd mag een baby eigenlijk in een kinderstoel zitten ?
  Mijn zoontje Siebe wordt volgende week 6 maand en sedert deze week zet ik hem soms 5 minuutjes in de kinderstoel. Ik stop wel langs beide zijkanten een handdoek zodat hij niet naar de zijkant valt. Maar mag dit eigenlijk wel ?
  Alvast bedankt.
  Groetjes,
  Eef

  #3399027 Quote

  lijkt mij geen probleem hoor, gewoon proberen als je denkt dat je kindje er aan toe is. ik heb me nooit zoveel aangetrokken van wat wel en niet mag, ik kijk gewoon naar wat kim wil/kan. als je hem er inderdaad maar niet te lang in laat zitten,

  groetjes sandra

  #3399028 Quote

  Hoi Eef,
  Op het CB hadden ze nog de volgende tip:Wanneer je je kindje neerzet en je ziet zijn bilspleetje dan zit hij met een rechte rug en mag je gaan oefenen in het stoeltje en op de fiets.
  groetjes

  #3399029 Quote

  Als ik het zo lees, dan kan je zoontje nog niet echt zelf stevig zitten. En of het mag of niet, het lijkt mij dat je zoontje het dan ook nog niet prettig vindt om daarin te zitten. Ik ben pas bij mijn zoontje in de eetstoel begonnen toen hij goed zat en tot die tijd kreeg hij zijn eten in zijn wipstoeltje. Je hebt trouwens ook stoelverkleiners, dan kunnen ze er wat sneller in. Succes.

  #3399030 Quote

  kijk naar je kind. mijn 2e zat bij 5mnd op de fiets en ep de slee met rugleuning. onze 3e kon pas bij 7 mnd met 2 knuffelbeesten in de kinderstoel.

  #3399031 Quote

  Volgens mij pas je kindje echt laten zitten als hij goed los kan zitten. Anders belast je de rug teveel en die is dan nog niet sterk genoeg.

  read more image Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar
  #3399032 Quote

  Hoi Eef, Mijn dochtertje wordt ook aankomende week 6 maanden. Ik heb sinds gisteren een kinderstoel en het gaat om te eten erg goed (fijner dan een wipstoel). Maar ik laat ze er ook nog niet te lang in. Wel heb ik er een stoelverkleiner in. Of het mag… ik denk dat dat inderdaad per kind verschillend is. Succes! Groetjes Laura

  #3399033 Quote

  ik zou het niet doen… je mag een kind pas neer zetten als het zelf goed kan gaan zitten…. dit omdat het ruggetje het anders niet aan kan….

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct