Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

640008 Loopstoeltje

 • Auteur
  Berichten
 • #1646010

  Heb een vraagje aan moeders die mij info kunnen geven over een loopstoeltje. Het lijkt mij erg leuk en handig maar zou graag van moeders die misschien ervaring hiermee hebben willen horen, of heeft iemand nog tips??? Ben benieuwd. Groetjes

  #3399264 Quote

  Hoi Ria,

  Ik weet niet of het waar is, maar ik heb gehoord dat loopstoeltje niet goed zijn voor de loopontwikkeling van kindjes. Er wordt gezegd dat ze er lui van worden (ze willen niet lopen omdat ze toch vooruit kunnen met dat stoeltje) en dat ze op een verkeerde manier leren lopen.

  Maar nog eens: ik weet niet of dit klopt, het is ook maar van horen zeggen en meer weet ik er niet over…

  Groetjes, Veerle.

  #3399265 Quote

  Hoi, een loopstoeltje is inderdaad niet aan te raden. Het is niet goed voor de rug en bekken! Dit hebben ze mij vertelt bij Prenatal…

  #3399266 Quote

  Hoi,

  Ziet er leuk uit zo'n loopstoeltje, maar het is niet goed voor ze. Zeker niet als je ze teveel gebruikt. Als je het loopstoeltje iedere dag 10 minuten gebruikt is het geen probleem, maar vaak wordt het langer. En dan wordt het wel een probleem, want baby's spitsen hun tenen bij het lopen in die stoeltjes en de voetjes kunnen dan een verkeerde stand krijgen. Ze leren dan niet de volledige voet af te rollen.

  Ook moet je jezelf afvragen of je het wel fijn vindt om nu al een handenbindertje te hebben. Ze kunnen dan nu al overal bij komen. Als je baby straks gaat tijgeren, kruipen en lopen, wens je weleens dat ze nog "niets" deed…………….

  Succes met je beslissing!

  Groetjes Mirella

  #3399267 Quote

  mijn dochter heeft ook een loopstoel en als je ze er niet te vaak in zet kan het prima….ze is nu 8 maanden en zit er eigenlijk bijna niet meer in omdat ze spelen op de grond en aan de tafel staan veel leuker vind….er zit in alles wel iets van waarheid maar er is iedere keer weer iets anders…..vraag maar aan moeders en oma's..iedere keer moeten/ mogen kinderen weer andere dingen en dingen niet….

  #3399268 Quote

  Ze worden inderdaad afgeraden en Prenatal heeft ze geloof ik al uit de handel gehaald. De hoofdreden daarvoor is dat ze ineens overal kunnen komen en dat er daardoor flinke ongelukken kunnen gebeuren, want ze zijn snel in die dingen (mijn broer had er een). Ook zou het de loopontwikkeling vertragen. Dat weet ik dus niet, maar dat van die ongelukken geloof ik best. Wat dacht je van een trapgat of de hoek van de tafel, ik moet er niet aan denken.

  read more image Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar
  #3399269 Quote

  Ja ik sluit me bij de meningen van de andere moeders aan.

  Kijk het ziet er voor de moeder heel stoer en leuk uit maar je geeft je kind in eenkeer meer dan het zelf aankan. Je maakt zijn/haar wereld groter dan waar het eingelijk aan toe is. En ten tweede ze leren verkeerd om te gaan met hun beentjes en voetjes. Tuurlijk even 10 minuten erin kan geen kwaad maar als je hem eenmaal hebt aangeschaft blijft het jammer genoeg niet bij die 10 minuten. Als ik jou was zou ik het niet doen.

  Wil je wel graag dat je kindje er even in gaat ga dan naar de spel en opvoedwinkel en laat je kindje er daar even in zitten. Maar ook zei zullen je het zelfde verhaal geven als dat je hier hebt gekregen.

  Veel succes verder groetjes Nicole.

  #3399270 Quote

  Mijn zoontje is nu 8 maanden en rend keihard in zijn loopstoeltje door het huis.Geweldig vind hij het.Je moet het niet zo nauw nemen wat ze allemaal zeggen.Ik heb nog nooit gehoord dat er een iemand wat aan over gehouden heeft aan een loopstoeltje.

  #3399271 Quote

  Als leidster op een kinderdagverblijf hebben we net een gesprek met een fisioterapeut daar over gehad ze worden sterk afgeraden omdat het niet goed is voor de ontwikkeling van spieren en botten! Voornamelijk voor het bekkentje is het niet goed en heel vaak worden kindenren er veelste vroeg in gezet, ze zijn nog niet aan lopen toe en gaan dus al hangend wel lopen! Ik hoop dat je er wat me kunt!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct