Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

640027 Helmpje

 • Auteur
  Berichten
 • #1646029

  mijn zoontje heeft een plat achterhoofdje en krijgt fysio. Nu zei de fysio dat ik moest nadenken over een helmpje. hij slaapt nu op z,n zij is dat niet voldoende!? hij is nu 4 maanden. wie heeft er ervaring mee met platte hoofdjes?!

  #3399402 Quote

  Hoi,

  Dat is even schrikken he als dat geadviseerd word.

  Ik denk dat je daar wel serieus over na moet denken.

  Het is wel het beste en de snelste methode om het schedeltje weer in model te krijgen.

  Als je het niet doet blijft het schedeltje altijd afgeplat.

  Ik weet natuurlijk niet hoe lang hij al fysio heeft of hoelan hij al op zijn zij slaapt.

  Maar ik zou het zeker overwegen.

  En echt ze wennen er heel snel aan en kunnen zich nog prima bewegen en ontwikkelen.

  Groetjes joyce mama van Mara

  #3399403 Quote

  Mijn zoontje had ook een plat hoofdje omdat hij een voorkeurshouding had. Door hem te stimuleren op zijn andere zij te slapen is zijn hoofjed inmiddels weer bijna helemaal in orde.Ik heb er nog nooit van gehoord dat dit afgeplatte blijvend is. Ik zag het bij mijn zoontje echt weer langzaam herstellen.

  #3399404 Quote

  mijn zoontje ligt nu 4 weken op z'n zij en krijgt sinds 4 weken fysio. wanneer zie je eigenlijk resultaat van het hoofdje met een paar weken of maanden.

  #3399405 Quote

  dat gaat heel langzaam, denk maar eerder in maanden dan in weken. Je zult merken dat hij een soort van rare bult gaat krijgen. Dat ziet eruit of het nog erger wordt, maar betekent eigenlijk dat de schedel als het ware aan het "uitdeuken" is. Geduld en je hier vooral niet te veel zorgen over maken.

  #3399406 Quote

  Ik heb een kindje gehad op mijn werk en die heeft 6 maanden (tot zijn eerste jaar) met een helpje 'gelopen' en daarna had hij een supergaaf bolletje!

  read more image Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar
  #3399407 Quote

  Hoi,
  Door te beginnen met helmtherapie wordt niet de oorzaak van het probleem aangepakt!Het zou kunnen dat jou kindje Kiss syndroom heeft(zie site kisskids.nl)en is het goed te behandelen door een manueel therapeut.Ook op de site kiss-kinderen vindt je hier veel informatie over!
  Succes!

  #3399408 Quote

  Hallo,
  Mijn zoontje heeft ook een afgeplat achterhoofd, wij lopen bij de ostiopaath hij behandelt het hele hoofd ook wij krijgen het advies om hem zoveel mogelijk te stimuleren om de linkerkant op te kijken. Wij zien al langzamerhand verandering dus blijf volhouden met stimuleren en je zult zien dat het werkt Succes

  #3399409 Quote

  hoi manuela,

  ik heb op de site gekeken maar mijn zoontje heeft echt geen kiss-syndroom. mijn zoontje is heerlijk rustig slaapt goed lacht overdreven veel en mag graag alle aandacht trekken. hij heeft alleen heel erg slappe nekspieren en daar wordt aangewerkt door de fysio en zei houdt hem ook er goed in de gaten. zijn nek gaat al stukken beter. maar bedankt voor de tip ik heb de site bekeken. we gaan hem erg stimuleren om op z,n zij te laten slapen. ben overdag thuis dus heb alle tijd en geduld met hem. groetjes

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct