Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

640280 Pyama

 • Auteur
  Berichten
 • #1646282

  Hallo, ik had even een vraagje..
  Met welke leeftijd doe je je baby een pyama aan? En dan alleen s'nachts of ook overdag als ie gaat slapen? Bedankt.

  #3401017 Quote

  Hoi,

  Ik heb mijn dochter vanaf een week of 4 altijd 's nachts een pyama aangedaan. Vind het zelf wel zo fris en dan is het ook metteen duidelijk dat het bedtijd is. Overdag heb ik het nooit gedaan omdat het niet echt een lol is om aan en uit gekleed te worden. En dan moet je dat wel heel vaak doen…

  suc6!

  #3401018 Quote

  In welke volgorde doen jullie alles?
  Eerst eten dan pyama aan en dan slapen?

  #3401019 Quote

  Hoi,

  Bij ons is er het volgende ritueel.

  Als papa thuis komt dan wordt er eerst gespeeld, dan wordt er avond gegeten (mijn zoontje is negen maanden dus die eet al aardig met de pot mee), dan weer even spelen, dan lekker met papa douchen, pyama aan, laatste fles en dan naar bed.

  Moet zeggen dat wij het altijd zo doen dus mijn zoontje weet niet beter, ik denk uiteindelijk dat je de volgorde moet doen die jou het beste uit komt en dan wend de kleine daar vanzelf aan.

  Groetjes Daisy

  #3401020 Quote

  ik doe eerst een badje, dan pyamaan, dan eten en dan slapen

  #3401021 Quote

  Overdag doe ik meestal alleen z'n broek uit of hij slaapt alleen in z'n romper. S'avonds krijgt hij al wel sinds een week of 4 een pyama aan.
  Wij doen dan eerst pyama aan, dan laatste fles, dan samen gordijnen dicht, een liedje en een knuffel, z'n speen en slapen maar (meestal dan….).

  #3401022 Quote

  eten geven-spelen-in bad doen-soms babymassage-pyama aan-beetje drinken-naar bed toe

  #3401023 Quote

  Onze kleine is nu 2 maanden. Heb laatst bij de stapel kleren, die ik gekregen heb van vrienden een pyamaatje ontdekt. Die wissel ik af met een trappelzak. Het is nu ook wat kouder en dan heeft het wel zin om een pyama aan te doen. Anders sliep ze nog wel eens in haar rompertje of gewoon in haar kleertjes. Die kreeg ze toch elke dag schoon aan en aankleden is een crime, dus dat doe ik gewoon makelijk. Overdag ook hoor, gewoon in haar eigen kleerjes. Geen gedoe.
  Wel probeer ik nu vroeg op de avond de pyama al aan te doen en de druppeltjes te geven. Als ze in slaap valt dan is dat tenminste al geregeld. Meestal valt ze namelijk met het (borst)voeden in slaap en dan gaat ze zo naar bed (wassen doen we 's ochtends).
  Ik heb trouwens wel een paar pyama-achtige dingen als kraamcadeau gekregen, blijken deze dingen niet van 100% katoen te zijn. Ik vind dat dus niks. MIsschien als het echt koud wordt, dat ik er nog eentje gebruik, anders niet.

  #3401024 Quote

  Ik let daar echt wel op. of iets 100% katoen is. Zeker met slapen. Mijn zoontje van 10 maanden slaapt gewoon met romper en tshirt (korte of lange mouwen afhankelijk van het weer) in een slaapzak. Hij heeft geen speciale pyama en als zijn tshirt van die dag erg vies is krijgt hij voor het slapen een schone aan anders niet. Wel heb ik de neiging om de minder favoriete shirts voor de nacht te gebruiken. Maar ik heb dus geen speciale pyama's.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen