Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

640292 Niet Kruipendyslectie

 • Auteur
  Berichten
 • #1646294

  Hallo, heeft iemand ooit gehoord of ervaring ermee dat wanneer een kindje niet gaat kruipen, dit de kans op dyslectie vergroot? Ik had het zelf nog nooit gehoord maar het klonk logisch ivm ontwikkeling van de motoriek. Mijn zoontje van 9 mnd oefent zich gek met kruipen maar kan zich wel op zijn bips bewegen. Hij staat ook in de box, grote kans dat hij het kruipen overslaat. Ik hoor graag jullie reacties.

  #3401106 Quote

  Heb ik nog nooit van gehoord, en als het je gerust stelt: Ik heb zelf nooit gekropen, maar ben meteen gaan lopen met 10 maanden en geloof me, ik heb geen dyslectie.
  Kan het me eerlijk gezegd niet voorstellen.

  Groetjes

  #3401107 Quote

  Hoi Jacqueline,

  Ja ik heb er ook van gehoord dat er KANS op dyslectie is. Bij mijn man in de familie zijn er 2 die dat hebben, maar er zijn er ook genoeg die dat niet hebben ondanks ze niet gekropen hebben. Het kan ook zo zijn dat je zoontje eerst gaat lopen en later gaat kruipen. Dat had mijn nichtje. Ik hoop dat je er iets aan heb. Ik zou me niet al te veel zorgen hierover maken hoor. Het komt vast wel goed.

  Groetjes
  Wendy

  #3401108 Quote

  Hoi,
  nou, het enige dat ik heb gehoord over kindjes die niet kruipen is dat ze later meer moeite hebben met dingen als klimmen ed. Maar een verhoogde kans op dyslectie, klink mij als grote onzin. Tja, helemaal tegenspreken zal ik het niet hoor. Ik heb er in ieder geval nog nooit van gehoord.
  Groetjes
  Audrey

  #3401109 Quote

  Bedankt voor de reacties! Ik maak me niet echt zorgen, maar vroeg me af of jullie er van gehoord hadden. Mijn zoontje is nog maar 9 mnd dus tijd zat om van alles te leren! 🙂

  #3401110 Quote

  Ik heb er ook nooit iets van gehoord en er is ook niks te vinden op internet hoor
  Alles op zijn tijd als ze verder maar gezond zijn toch

  #3401111 Quote

  Hoi.

  Ik kroop zelf al met 7 bmaanden ik was overal heel vlot mee. maar ik ben dyslectie`s. Dus het zegt echt helemaal niets. Niemand in mijn familie is dyslectie`s alleen ik heb deze handicap. Of nou ja handicap ik kan er goed mee omgaan, en als iemand mij uitlacht om mijn spel fouten of verkeerde uitspraken ja boeien hoor die weten niet beter.

  Maak je dus geen zorgen het zegt echt helemaal niets

  #3401112 Quote

  Het is erg belangrijk dat je kind leert kruipen omdat dat de ontwikkeling tussen de linker en rechter hersenhelft vergroot. Daarnaast is het voor de motoriek beter waardoor ze beter kunnen lopen etc. Wij hebben er alles aan gedaan om onze zoon te leren kruipen. Op de grond zijn heupen gestimuleerd. Zijn vader ging naast hem kruipen en achter hem aan als spelletje en hij vond het prima. Hij is nu twee en valt vrij veel. Toen ik dat op cb vertelde was het direkt o ja hij was een billenschuiver en zijn doorverwezen naar een therapeut. Bij voorlichting over de motoriek werd dit verteld door kinderfisiotherapeut. Het is het beste dat alle ontwikkelingen op de goede volgorde komen.

  #3401113 Quote

  Dit is echt grote onzin, wie dit verhaaltje de werled in heeft geholpen …. grr
  Ik ben zelf leerkracht in het basisonderwijs en er geen verband tussen niet kruipen en dyslexie. Wel is het zo dat kruipen… let op!… een gunstige invloed heeft op het handschrift. Maar het wil niet zo zijn dat kinderen die nog nooit gekropen hebben een rothandschrift hebben. Mijn ervaring in de praktijk is echter wel dat kinderen die een slecht handschrift hebben, vroeger niet gekropen hebben.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen