Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

640298 Kiss Syndroom

 • Auteur
  Berichten
 • #1646300

  Heeft iemand ervaringen met het Kiss-syndroom? M'n schoonzus denkt dat haar zoontje van 2 maanden dit heeft. Ook CB-arts denkt aan het Kiss-syndroom. Echter bij huisarts stuit ze op onbegrip. Het zou niets bijzonders met de baby zijn!?

  #3401142 Quote

  Ook mijn dochtertje van toen negen weken bleek kiss te hebben, en zelfs onze oudste van 6 had het!
  Op eigen initiatief hebben we alles aangepakt, maar gelukkig wel met een huisarts die het syndroom kende.
  Wat je schoonzus eventueel kan doen is een afspraak maken met een manueel-therapeut en dan 1 die in kiss is gespecialiseerd (zie site kiss-kids.nl) voor adressen en info.Je kunt dan na de eerste afspraak en diagnose alsnog een doorverwijzing vragen!
  Wat ook een optie is een consult bij een osteopaat, meestal wordt dit grotendeels vergoed dor de verzekering, en je hebt hiervoor geen doorverwijzing nodig.Mijn advies is om je vooral niet te laten wegsturen, huisartsen zijn vaak niet goed op de hoogte van kiss.Kijk vooral op de site en print de info eventueel uit en druk het onder de neus van die huisarts!! Veel succes(laat je nog even horen hoe het verder is gegaan?)

  #3401143 Quote

  Ook mijn dochter had het. Ik kwam er zelf achter omdat ik merkte dat ze niet goed naar een kant kon draaien en heel veel huilde en niet wou drinken. Ik heb toen op internet zittenkijken en ik merkte dus dat ze veel kenmerken van het kiss had. Ik ben toen naar de huisarts geweest maar stuurde me door naar de kinderarts, die zei dat die daar niet in geloofde maar omdat ik dacht dat een behandeling bij een manueleterapeut zin had heeft die me met moeite doorgestuurd. Nou bij de fysio blijk dus dat ze wel degelijk het kiss-syndroom had en dat ze dus gewoon pijn had. ze heb twee behandelingen in twee weken gehad en ik moet zeggen IK HEB EEN HEEL ANDER KIND!! ze was toen 2.5 maand en kon omdraaien,drinken zonder pijn en alleen maar lachen!! ik wou dat de artsen meer inzicht in hadden want heel veel kinderen hebben het en het word pas veel te laat ontdekt. Dus volg je eigen gevoel en ga er voor!!

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen