Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

640324 Adhd

 • Auteur
  Berichten
 • #1646326

  Misschien een rare vraag, maar hoe weet je of je kind ADHD heeft? Kan je dat bij een baby al merken? Of pas op latere leeftijd?

  #3401276 Quote

  Sommige ouders merken het al als de baby in de buik zit. Het is wel zo, dat ze dan later terug kijken en zeggen; de baby was in mijn buik al zo druk. Het is wel belangrijk, dat je een kind niet te snel de stempel adhd geeft. SOms is het overbeweegelijkheid en dat heeft met verschillende factoren te maken, bvb. stress, voedselallergie, erfelijkheid,…. Het is goed om altijd te onderzoeken wat het precies is. Als het bvb voedselallergie is, dan is er een gemakkelijke oplossing. Vaak geven mensen relatine, terwijl ze eigenlijk de oorzaak nog niet gezocht hebben.

  Groetjes Griet

  #3401277 Quote

  Mijn ADHD-zoon ontwikkelde zich belachelijk snel, los lopen met 7 maanden, snel praten, erg geinteresseerd in alles en niets aantrekken van vallen e.d. Ik heb erg veel contact met ouders van zulke kids en hoor vaak dat dat bij veel kinderen met ADHD zo is. Maar staar je niet blind op die diagnose hoor, want ADHD in een lichte vorm is gewoon een druk, creatief, en heerlijk kind. DE wereld maakt ewr veel te veel problemen van dat mensen niet allemaal hetzelfde zijn en we vergeten tegenwoordig gauw dat kinderen moeten rennen en vliegen, dat hoort erbij. Dus al is het wel of niet ADHD, laat je vooral niets aanpraten door de mensen om je heen.

  #3401278 Quote

  Hoewel in bepaalde gevallen de diagnose ADHD terecht wordt gesteld, heb ik ook weleens het idee dat ouders zich makkelijk vastklampen aan deze term omdat ze dan niet hoeven te kijken naar de werkelijke oorzaak van het probleemgedrag. Soms is het echt gewoon de manier waarop ouders of omgeving met een kind omgaan die de oorzaak is van het probleemgedrag.

  #3401279 Quote

  TSSSSS

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen