Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

640346 Slapen

 • Auteur
  Berichten
 • #1646348

  Mijn dochter van 3,5 mnd slaapt overdag bijnan niet meer. Ze krijgt 4 voedingen en komt om 8.00 's ochtends. Dan gaat ze om 10.30 weer naar bed maar sinds een paar dagen is ze na 45 minuten al weer wakker. Dan krijgt ze om 12 uur een fles en is dan lekker wakker tot een uur of drie. Dan gaat ze naar bed en moeten we haar wakker maken voor de voeding van 5 uur en vervolgens slaapt ze helemaal niet meer tot de laatste voeding van +/- 20.30 Uiteraard is ze doodop na de laatste fles, maar ik vond dat ze zo weing slaapt. Het is geen moeilijke slaper want als ze moe is slaapt ze binnen 5 minuten zonder gemopper. Maar aan het einde van de dag krijgen we haar met geen mogelijkheid in slaap. Is dit normaal?

  Graag ervaringen van andere moeders.

  Alvast bedankt!!

  #3401388 Quote

  Heb ik ook gehad met mijn dochter en zoon, alleen sliepen die echt heel weinig! Dat duurde zo'n week of 3 en daarna sliepen ze weer als vanouds. Ik weet dus geen tip of wat dan ook. Alleen dat het meestal weer vanzelf beter wordt!

  #3401389 Quote

  Hoi,

  Toon (bijna 8 maanden) slaapt ook 's avonds moeilijker in. Komt omdat ik en mijn vriend dan thuiskomen van het werk en dan is het allemaal wat onrustiger voor hem. We houden daar nu meer rekening mee en het gaat nu al een stuk beter.

  Succes,
  Masja

  #3401390 Quote

  Mijn dochtertje heeft overdag nooit veel geslapen, alleen kleine hazeslaapjes van kwartiertje, half uur. Ze sliep wel de hele nacht door. Nu is ze een half jaar en sinds een paar weken slaapt ze opeens overdag twee of drie keer heel lang (anderhalf, twee uur). Misschien komt dat omdat ze nu erg bezig is met rollen, babbelen en proberen te kruipen ed. En 's avonds is ze ook onrustiger, zeker zo rond etenstijd (we eten vrij laat), dan heeft ze echt zo'n piep- en jengeluurtje.
  Het wordt vanzelf wel weer beter, dan krijg je er weer een beetje ritme in.
  Succes ermee!

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen