Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

640354 Plat Achterhoofd

 • Auteur
  Berichten
 • #1646356

  Hoi, mijn zoontje heeft een plat achterhoofdje, is dit erg? Wordt dat straks vanzelf beter als ie kan zitten, dat ie dus niet meer de hele dag ligt?
  Maar dit kan je toch niet voorkomen, want alle babies moeten op hun rug slapen…

  #3401446 Quote

  Hoi,

  Ik zou het goed in de gaten houden, en eventueel via je huisarts naar de kinderfysio gaan. Mijn zoontje heeft ook een plat achterhoofd en heb het tientallen keren aangegeven op het CB maar die zeiden dat het wel bij zou trekken zodra hij kan gaan zitten, nou niet dus. Nu moet hij een redressiehelm. Allemaal de schuld van het CB. Vertrouw op je zelf. Heb jij het idee dat het te erg is trek dan direct aan de bel, wacht niet te lang. Ik weet niet hoe oud je zoontje is?

  Heb je vragen, zeg het misschien kan ik je helpen.

  Succes.

  #3401447 Quote

  Een plat hoofdje trekt ietsje bij maar blijft bijna altijd zichtbaar.

  Op de rug slapen is idd het besten maar een voorkeurshouding heeft hij dus ook in de box. Nu kan je het beste hem stimuleren door ook naar de ander kant te kijken en op de buik te liggen.

  Met voeden goed op zijn zij liggen en ook met verschonene. OP die manier ligt hij niet de hele dag op zijn rug.

  Ik zou zelf idd een afspraak maken. Want een helmpje is als het te erg is het beste en het enige wat helpt.

  Geriena,
  Met een helmpje is het vaak snel beter je ziet heel snel resultaat. En kinderen wennen heel makkelijk aan het ontwikkelen met een helmpje.

  Succes

  #3401449 Quote

  mijn zoontje is 4.5 maand. Kan ik ook proberen of ie op zn zij wilt slapen met een safe t sleep?

  #3401450 Quote

  Wat doen ze er bij de kinderfisio aan? Hij kan verder wel goed zn nek draaien en zn hoofdje optillen.

  #3401451 Quote

  Hoi Bianca,

  Het is geen familie kwaaltje hoor. Het komt puur door een voorkeurshouding.

  Persoonlijk zou ik me niet zo laten afschepen bij het cb. Het is niet voor niets dat er wel wat aan gedaan word bij kinderen.
  Maar ik weet natuurlijk niet hoe plat het hoofdje is bij sommige kinderen is het zo erg dat ze de rest van hun leven dus een scheef hoofd hebben of een vlak achterhoofd.

  Vi,
  Bij de fisio gaan ze stimuleren om hem de andere kant op te laten kijken. En ontspannings oefeningentje bv op een grote bal liggen alles soepel maken enz.
  Verder begeleiden ze jou in het stimuleren thuis, krijg je handige tips en oefeningen mee. Vaak komen ze bij jou thuis voor de therapie zodat je kindje zich lekker eigen voelt en ze hem ook kan zien in bv de box en bed.

  Dat is hier zo weet niet of dat overal het zelfde is.

  Groetjes

  #3401452 Quote

  Een plat achterhoofdje heeft niks met een voorkeurshouding te maken, dan krijgt je kindje een scheef hoofdje
  Een plat hoofdje komt idd door het op de rug liggen, en ik denk dat je je zoontje dan beter in een safe-t-sleep kunt leggen, om en om, zo went hij aan het slapen op zijn zij en als hij wat groter is zal hij dat zelf gaan doen
  Mijn dochter had wel een voorkeurshouding, en dus werd haar hoofdje scheef, die voorkeur hebben we zelf met stimuleren weggekregen en haar hoofdje is redelijk bijgetrokken, je ziet het nog wel, maar niet echt erg
  Nu slaapt ze alle kanten op, linkerzij, rechterzij, op de rug, buik, met dr beentjes hoog tegen de spijlen op, dus het hoofdje ligt nu nooit hetzelfde
  Succes

  #3401453 Quote

  Hoi Anja,

  Ik bedoelde een voorkeur met slapen sommige kinderen draaien hun hoofdje alle kanten op maar soms slapen ze het liefst gewoon methun hoofdje plat hmmm moeilijk uit te leggen. Maar idd een voorkeur naar links en rechts is beter bescheven dan wat ik schreef.

  Mag ik vragen hoe lang je er mee bezig was het stimuleren tot je resultaat zag en hoe oud je kindje was toen.

  Groetjes joyce

  #3401454 Quote

  Joyce
  Toen ik de eerste keer naar het Cb moest, zagen ze het (was dat met 6 weken, ik ben het helemaal kwijt)
  We zijn gelijk begonnen met stimuleren, en na ongeveer 2 weken zag je al wel resultaat, maar het ligt er natuurlijk erg aan WAAROM ze een voorkeur heeft, en dat was bij mijn dochter door de vacuumpomp, dus ze lag niet graag op die kant van het hoofdje en met haar nekje was niks mis (te vergelijken met een lichte hersenschudding)
  Bij kennissen van mij hebben ze er meer moeite mee, omdat hun kindje in een stuit is geboren, en zij heeft erg veel last van haar nekje,dus dan gaat het natuurlijk veel moeilijker (te vergelijken met een whiplash)
  Wel ben ik er erg van geschrokken en hebben ze me op het CB ook erg bang gemaakt, en omdat ik het zelf niet had gezien voelde ik me ook nog ff een superslechte moeder (en ik voelde me al zo slecht en onzeker, word je dus niet echt vrolijk van)
  Groetjes

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen