Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

640368 Beenlengteverschil

 • Auteur
  Berichten
 • #1646370

  Wie heeft er een baby waar ook beenlengteverschil is gemeten. Onze dochter is nu bijna een jaar. Wat is er aan te doen? Of is het behandeld?

  #3401566 Quote

  Volgens mij gaat het bij een beenlengteverschil om een heupprobleem waarvoor kinderen meestal een spreidbroek krijgen. Maar meestal wordt je dan eerst naar het ziekenhuiks verwezen voor een rontgenfoto hoor. Als de oorzaak in de heup zit is het in ieder geval goed te behandelen. Maar misschien zijn er wel meer oorzaken voor een beenlengteverschil.

  #3401567 Quote

  Hallo,

  Onze zoon van 6,5 maand heeft ook beenlengte verschil, ook de plooien lopen niet gelijk. Het cb heeft dit geconstateerd. Hij wordt nu verdacht van heupdysplasie. we zijn vorige weeek met hem naar het ziekenhuis geweest voor een echo en wachten nu op de uitslag. Daar kan het dus van komen, maar ook door de groei, en dan trekt het later wel bij, heb ik van meerdere mensen gehoord die hier ervaring mee hebben. Je kunt het cb eens vragen wat die erover zeggen wat je moet doen. succes.

  Groetjes sieuwke

  #3401568 Quote

  Mijn dochtertje had ook een cm verschil bij 4 mnd. Ik wist toen al dat ze ivm een heupafwijking foto's moest laten maken. Ze heeft dus nu een spreidbroek. Of dat lengte verschil nou echt te maken heeft met die heupafwijking moet nog blijken.
  Ik zou eens een afspraak maken bij de huisarts en evt een verwijzing naar de kinderarts.

  #3401569 Quote

  Hoi,
  Inderdaad, "heupdysplasie" heet dat.Ook onze zoon is daarop gecontroleerd maar daar was uiteindelijk niets mee aan de hand.En de behandeling was inderdaad een spreidbroek geworden daar had ik al naar geinformeerd maar was dus niet nodig.

  #3401570 Quote

  Onze dochter had ook beenlengteverschil en heeft nu een spreidbroekje. Ze is nu 3 maanden en het gaat goed, ze heeft er geen last van. Hoe lang ze het broekje moet dragen weten we niet.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen