Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

640407 Draagzak

 • Auteur
  Berichten
 • #1646409

  Hai allemaal

  Even een vraag:
  mijn zoontje is 4 weken en ik vind het nogal een karwei om de kinderwagen elke keer 3 trappen naar beneden te sjouwen voor een kleine boodschapje. Mag hij nu al in zo`n baby Bjorn draagzak? Ik dacht dat hij dan minimaal 6 weken moest zijn.
  Heeft iemand hier ervaring mee?
  Groet Suus

  #3401802 Quote

  Mijn dochter is nu 13 weken bijna en ik vervoerde haar al heel vroeg in een slendang..draagdoek van 2,5 meter lang die je om je heen knoopt.
  Hier mogen ze al van na de geboorte in!

  #3401803 Quote

  Draagdoek mag wel, draagzak vanaf 6 weken mits ze een goede ondersteuning van het hoofdje hebben. De babybjorn is een goeie. Ik zou toch nog een paar weekjes wachten daarmee, dat hoofdje zit nog zo 'los'.

  #3401804 Quote

  Volgens mij mogen baby's vanaf 6 weken in de draagzak. In een draagdoek al eerder.

  #3401805 Quote

  Hoi

  In een "zit"draagzak mogen ze pas vanaf 6 weken.

  Wel mogen ze in zo een draagdoek waar ze in liggen.

  Groetjes joyce

  #3401806 Quote

  hoi suus,
  wij hebben ons zoontje met 3 weken er al af en toe in gedaan, maar hij was dan ook een flinke jongen. Ik geloof dat vooral de lengte en het gewicht van belang zijn en niet zozeer de leeftijd. Volgens mij mag het boven de 55 cm en 3500 gram, maar helemaal zeker weet ik die getallen niet meer. Kijk maar eens op de website van babybjorn, daar staat het op! Je mag ze er op die leeftijd nog geen uren in doen hoor, maar dat was ook je vraag niet. Veel plezier!

  #3401807 Quote

  ik heb het even voor je opgezocht: op hun website staat: vanaf de geboorte, mits minimaal 53 cm en 3500 gram! Maar onder de 6 weken inderdaad maar eventjes gebruiken ivm het nekje.

  #3401808 Quote

  Hoi,
  In een draagdoek liggen ze in de kommahouding en dit is prima! Maar in een buikdrager mogen ze pas vanaf 12 weken, dit in verband met de ontwikkeling van hun heupjes!! Ik vind het eigenlijk nogal kwalijk dat de babybjorn zegt vanf de geboorte.

  #3401809 Quote

  Anoniem, dat baby's vanaf 12 weken pas in de babybjorn mogen heb ik echt nog nooit gehoord! Zowel in babywinkels als op het consultatieburo werd mij verteld dat het vanaf 6 weken mocht en dat het zelfs wel wat eerder mocht maar dan maar heel eventjes. Babybjorn is een zweeds bedrijf, mijn ervaring is dat ze in zweden altijd superstrenge normen hanteren als het gaat om veiligheid voor kinderen. Het zal wel van belang zijn hoe groot/stevig je kindje is, een heel licht kindje die 2 maanden te vroeg geboren is zou ik er inderdaad ook niet in doen. Die van mij was 2 weken te laat en zoals ik hierboven al schreef heb ik hem er met 3 weken al af en toe eventjes in gedragen. En hij heeft er echt geen heupafwijkingen aan over gehouden hoor! Mijn zoontje wilde niet in een draagdoek, dan ging hij vreselijk krijsen en overstrekken, dus dat werkt helaas niet voor alle baby's. Misschien heb je gelijk hoor (misschien ben je wel kinderarts en gespecialiseerd in heupafwijkingen bij baby'tjs), maar het is dan wel de eerste keer dat ik het hoor!

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen