Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

640423 Veilig Slapen

 • Auteur
  Berichten
 • #1646425

  Hallo!

  Onze dochter is 8 maanden en ik vraag me af wanneer je het beste de bodem van het ledikantje in de laagste stand kunt zetten.

  Ze kan zich omrollen maar ze heeft nog geen pogingen gedaan om zich op te trekken en kan nog niet zelfstandig zitten.

  Bedankt en groetjes!

  #3401893 Quote

  Hoi, mijn dochtertje is ook bijna 8 maanden en wij gaan het ledikant in het weekend in de laagste stand zetten. Trekt zich ook nog niet op, maar draaien doet ze heel erg goed en dan is het denk ik een kwestie van het trucje snappen en ze zitten rechtop in hun bedje. Nou, om ongelukken te voorkomen gaan wij alvast actie ondernemen.

  #3401894 Quote

  Inderdaad, is het handigste en het veiligste om dat maar vast te doen. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

  #3401895 Quote

  Hallo,

  Mijn dochtertje is ook acht maanden en we hebben nu sinds 2 weken haar bedje en de box laag gezet, dit om ongelukjes te voorkomen. Ze rolt als een tierelier en optrekken doet ze nog niet, maar gewoon voor de zekerheid hebben we alles laag gezet.

  Groetjes van Mieke

  #3401896 Quote

  Hoi Paula,
  Wij hebben het met 8 maanden gedaan maar mijn beide zoontjes deden toen al wel pogingen om te gaan staan.Beter te vroeg dan te laat, ineens gaan ze staan.Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze het 'snachts ook doet.
  succes!

  #3401897 Quote

  Hoi

  Wij hebben ook het ledikantje in de laagste stand gedaan, voordat Anne zich kon optrekken. Maar net wat Chris zegt, beter te vroeg dan te laat. En het is nu een kwestie van tijd voordat jullie dochter kan staan.

  Groetjes Ria

  #3401898 Quote

  Wij kregen van het CB met 8 maanden het advies om het bedje te verlagen. Maar dat had als reden dan ons zoontje zich al kon optrekken, en voor zijn leeftijd al best sterk was.
  Groetjes Donna

  #3401899 Quote

  wat grappig dat het allemaal rond de 8 maanden is.

  Hier is hij pas met 10,5 maanden naar beneden gegaan omdat ze toen opeens op haar buik ging draaien in bed. Daarvoor lag ze de hele nacht gewoon op haar rug.
  Nu staat hij op de laagste stand moet ook zeggen dat ze laat is hoor of lui hihi.

  Groetjes

  #3401900 Quote

  Bedankt voor jullie reacties! We hebben de bodem van het bedje inmiddels lager gezet en dat geeft een rustig gevoel want inderdaad… voorkomen is beter!

  Wel even leuk om te lezen dat het bijna bij alle kindjes rond de acht maanden gebeurt. Dat ze maar lang en veilig mogen snurken 🙂

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen