Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

640514 Wolf Kruipt En Nog Wat Vraagjes

 • Auteur
  Berichten
 • #1646516

  Hoi allemaal,

  Was even wennen dat vernieuwde forum… Maar ik ben er weer. Goed om te lezen dat het bij jullie ook allemaal zo lekker loopt.

  Met Wolf (1-5-04)gaat alles supergoed. Hij kruipt gewoon al sinds een paar dagen. Ook komen er twee tanden tegelijk door. We zijn wel alledrie behoorlijk verkouden. Wolf klonk de afgelopen dagen als een boos varkentje als ie ademde maar gelukkig is dat nu over.

  Ja, dat kruipen. Best snel toch? Moet ie dan ook snel kunnen zitten? Op schoot hangt ie meer tegen me aan dan dat ie echt zit, zeg maar. Er was toch een soort volgorde waarin babies zich zouden moeten ontwikkelen, en het was toch ook de bedoeling dat ze niets overslaan daarin? Misschien weet iemand nog hoe dat zit….

  Hij kletst ook de oren van je kop, is heel erg grappig.

  Nog een vraagje; Wolf weegt nu bijna 9 kilo en is ook best lang 74cm. Zijn maxicosi wordt wat krapjes, zijn benen steken er al een eind uit bijvoorbeeld. Hoe nu verder? Waar moet je op letten met autostoeltjes en als ie zelf nog niet goed rechtop kan zitten, kan dat dan al wel zo'n ander stoeltje?

  Ohja, nog een vraag; hoe weet je welke kamerplanten giftig zijn? Met dat gekruip vind ik dat toch een beetje eng.

  Beetje rommelig verhaaltje geworden maar dat is wel in overeenstemming met de site, toch? (hahaha)

  Groetjes,

  Lein

  #3402287 Quote

  Volgens mij zeggen ze 9 maanden voor het autostoeltje maar mijn reuzin paste er ook niet meer in. Ik deed de autostoel met stoelverkleiner en dan op de slaapstand. Je hebt ook autostoeltje die vanaf 0 maanden zijn, maar die zijn wel oud volgens mij

  Kamerplanten staan in een boekje, misschien ook wel ergens op internet, maar zeker op te vragen bij consument en veiligheid

  #3402288 Quote

  Volgens mij gaan de meeste kinderen eerst zitten en dan kruipen.

  #3402289 Quote

  ik heb een gifwijzer in huis opgevraagd via een folder maar hier heb je ook een internet pagina van nl http://www.gifwijzer.nl in de gifwijzer staan ook giftige planten vermeld

  groetjes marloes en pim 6mnd oud

  #3402290 Quote

  ik dacht eerst kruipen en dan pas zitten. maar weet het niet zeker. ben benieuwd of iemand een goed lijstje heeft. na het zitten volgens mij optrekken, staan, lopen, fietsen, nu draaf ik door….

  #3402291 Quote

  Halloo,

  Bij het autostoeltje moet je er op letten dat het hoofdje niet boven de rand uitsteekt. De voetjes maken nietzoveel uit. Dat heb je al snel. Mijn zoontje is nu 6 maanden (71 cm) en ik ben bang dat wij de 9 maanden ook niet gaan redden met de kleine stoel.

  read more image Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar
  #3402292 Quote

  Hoi Lein,

  Ik weet niet precies hoe het zit met die vaste volgorde van zitten en kruipen, maar wat ik wel weet is dat mijn dochtertje zich er niet aan houdt. Ze is nu 7 maanden en kruipt sinds ze 5 maanden was en kan zich optrekken tot staan en langs de rand van de box lopen sinds 3 weken. Ze kan alleen nog niet zelf gaan zitten, dus dat is wel een rare volgorde. Maar volgens mij kan het geen kwaad hoor, als de rest van de ontwikkeling gewoon goed is, is er niks aan de hand lijkt mij.

  Groetjes Pam

  #3402293 Quote

  Ook ik heb een flinke meid. Op advies van het consultatiebureau zit ze nu in een autostoeltje op ligstand. Ze is nu 6 maanden. De reden die ze opgaven bij het cb was, als ze bijna met het hoofdje boven de rand van de maxi-cosi uitkomen, is de maxi niet echt veilig meer en adviseren ze een autostoeltje. Hoe meer hoofdruimte erboven des te veiliger zeggen ze.

  #3402294 Quote

  Hallo
  wat geweldig dat het zo goed met Wolf gaat. Ruben (geboren 6 mei 2004) is ongeveer even groot als Wolf. hij wordt nu ongeveer op 9 maanden geschat. best grappig. hij kruipt nu ook sinds anderhalve week, onwijs leuk om te zien.
  hier op deze site kun je bekijken wat de gemiddelde ontwikkeling van een kind is, wel grappig. http://www.ouders.nl/lleeftd.htm
  Groetjes Michelle

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct